Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi dizisinin hikâye detayları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüzüklerin Efendisi dizisinin hikâye detayları belli oldu



    Hem film dünyasının hem de fantastik edebiyat dünyasının en önemli eserlerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi'nin bildiğiniz gibi bir dizisi yapım aşamasında. Amazon'un yayıncılığını üstlendiği dizi, 1 milyar dolarlık bütçe ile tarihin en yüksek bütçeli dizisi olacak. Geçtiğimiz saatlerde de dizinin hikâyesine dair genel bilgiler TheOneRing.Net ve IGN tarafından açıklandı.



    Ayrıca Bkz.Netflix'in bilim kurgu dizisi Snowpiercer'ın 2. sezonundan fragman paylaşıldı



    Dizinin İkinci Çağ'da geçeceği zaten biliniyordu. Ancak bu detaylar ile birlikte dizinin tanıtım yazısınde bulunabilecek detaylar da belli olmuş oldu. Açıklanan hikâye detayını aşağıda bulabilirsiniz.



    Hikaye Detayları



    "Amazon Studios'un yakında çıkacak yeni dizisi, Orta Dünya tarihinin efsanevi İkinci Çağı'nın kahramanca efsanelerini ilk kez ekranlara getiriyor. Bu epik drama, The Lord of The Rings ve The Hobbit'ten binlerce yıl öncesinde geçecek ve izleyicileri büyük güçlerin dövüldüğü, krallıkların zafere yükseldiği ve harap olduğu bir çağa geri götürecek. Bu çağda beklenmeyen kahramanlar ortaya çıktı, en ince ipliklere umut asıldı ve Tolkien'in kaleminden çıkan en büyük kötü adam, tüm dünyayı karanlığa boğmakla tehdit etti. Görece barışın hakim olduğu bir zamanda başlayan dizi; Orta Dünya'da uzun zamandır korkulan, hem tanıdık hem de yeni olan bazı karakterlerin ortaya çıkışıyla devam edecek. Misty Mountains'in en karanlık yerlerinden, elflerin başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesici Númenor ada krallığına ve haritanın en uzak noktalarına kadar uzanan bu karakterlerin tarihe kazındıkları macerayı izleyeceğiz."



    Dizi, Karanlık Lord Morgoth'un ya da diğer ismi Melkor ile onun hizmetkârı Sauron'un ilk yenilgisini aldığı uzun bir dönemi kapsayan İkinci Çağ'da geçecek. Dizinin bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor. Dizinin başındaki isimler J.D Payne ve Patrick McKay.




    Kaynak:https://www.ign.com/articles/lord-of-the-rings-amazon-series-plot-details-revealed







  • 20 bölümlük dizinin daha ilk iki bölümü çekildi bu yıl yayınlanması imkansız.
  • Dizinin çekimleri bitti. Şuanda çekim sonrası işlemler sürüyor(CGI vs).

  • Melkor'a yer verecekler mi çok merak ediyorum. Eğer vereceklerse, Melkor gibi Tolkien evrenindeki kötülüğün başlangıcı ve başı sayılan bir karakteri nasıl resmedicekler acaba.

  • hiçbir detay yok ki, ikinci çağ dediklerinde bunlar akla gelmişti zaten hemen.

    teaser, trailer bi şey gelmeden anlaşılmayacak belli ki.

  • trooe199 kullanıcısına yanıt
    Bu haber yanlış haberin aslı ilk 2 bölümü çekildi diğer bölümleri başka yönetmenler çekecekler. Linkini verdiğin haberi düzlet diye bildirim yaptık ama düzeltmediler malesef.
  • ya bu sezonun hikayesi değil ama intro'da eru ve maiların şarkısını yada 1.çağda mortghoth'un yaptıklarından ufak bir kesit gösterilebilir.

    ilerleyen sezonlarda 1.çağ ve silmaril öyküleri efsane olurdu ah ah

  • Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimlerine yeniden başlandı | NTV


    İlk iki bölümün çekimleri zaten corona arası verilmeden bitmişti. Eylülde yeniden toplandılar aralık sonunda da birinci sezonun çekimleri bitti. Neresi yanlış ben anlamadım bir kaynağınız varsa paylaşın bizde görelim.

  • Manwe vs olacak o zaman. silmarillion un tv uyarlaması olursa masalsı birşey çıkar ortaya

  • efsane dizi olacak. filmlerini 20 kez izlemişimdir. heyecanla bekliyorum.

  • Fingolfin ve Morgoth'un efsanevi kapışması olsaydı keşke.

    "... Therefore Morgoth... issued forth clad in black armour; and he stood before the King like a tower, iron-crowned, and his vast shield, sable unblazoned, cast a shadow over him like a stormcloud. But Fingolfin gleamed beneath it as a star; for his mail was overlaid with silver, and his blue shield was set with crystals; and he drew his sword Ringil, that glittered like ice."

  • Sauronu annatar formunda göreceğiz herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Ocak 2021; 17:26:38 >
  • Sauron'un askerleriyiz. :D

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    :D

  • snowtger kullanıcısına yanıt
    melkor öfke savaşı sonrasında dünyadan atıldı. flash back olarak belki gösterirler ama bildiğim kadarıyla 2.çağın yayın hakları alındı tolkien vakfından.

  • Tolkien kitaplarında Morgoth ikinci çağda yok. Birinci çağın sonundaki güçler savaşında Morgoth yenilip dünya dışındaki boşluğa hapsedildi. Sauron kaçtı ve saklandı. Yargılanmadı. Morgoth'a atıf yapabilirler ama ikinci çağa Morgothu koyarlarsa saçmalık olur. Sauron konusuna gelince sanırım Sauron ikinci çağda Annatar formuyla ortaya çıktı ki hikaye de sanırım bu dönemlerde başlayacak. Belki de Khazaddum olmak üzere Eregion ve o dönemleri göreceğiz.

  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    numenor adasının sauron tarafından yozlaştırıldığı kısımlarda valar ve eru dan bahsetmek zorundalar ama görsel olarak birşey sunmayabilirler gibi geliyor bana yoksa o tarihi bilmeyen seyircinin kafası çok karışabilir.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    ölmeden 1.çağ da geçen bir dizi film görsek ne güzel olurdu. ben turin turambar ı izlemek isterim o dönemden en çok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kakarikikiri

    numenor adasının sauron tarafından yozlaştırıldığı kısımlarda valar ve eru dan bahsetmek zorundalar ama görsel olarak birşey sunmayabilirler gibi geliyor bana yoksa o tarihi bilmeyen seyircinin kafası çok karışabilir.

    birde kitap okurken zihnimizde canlanan güzelliği nasıl yansıtabilirler orası ayrı muamma. bekleneni karşılayamazsa hayal kırıklığı yaratır, o riske girmeyebilirler dediğiniz gibi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.