< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BAD92C65E -- 3 Şubat 2025; 21:35:6 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yurtta mı Kalmalıyım, Yoksa Eve Gidip Kod Öğrenmeye mi Odaklanmalıyım?





-
-
Yurttan ayrılıp kod öğren kardeşim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim yanıtınız için, kafamda fikir olması açısından nedenini açıklayabilir misiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bak kardeşim kodlama düşündüğün kadar kolay bir iş değil eğer gerçekten zamanını ve bütün enerjini bu işe ayırabilecegine inaniyorsan ve bu işte hayatını kazanabilecegini düşünüyorsan kesinlikle git. Ama iraden yoksa,bu iş senin için geçici bir hevesse (ki sen öyle sanmasan da öyle olabilir) hiç düşünme bile. Eğer memurluk garantiyse evden ayrılmayı 2-3 kez düşün hatta. Ama yok ben kafaya taktım ya bu işi yapar yükselirim ya da bu yolda açlıktan ölürüm gerekirse diyorsan git. Çünkü kendini yetersiz, başarısız hissedeceğin günler gelecek ve o an vazgeçtiğin gibi keşkelerle hayatına devam edeceksin. Tercihini çok iyi yap. Eger en ufak tereddütun varsa memurluğa giden yolda ilerle. Pirince giderken elindeki bulgurdan olma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Babanin dedigi mantikli gibi. En azindan elinde bir guvencen olsun. Ordan istedigin alana yonelirsin. Misal bende 3 yil once memur oldum. Ayni zamanda hukuk okuyorum. Hayatta guzel seyler zorlu sureclerden sonra gelir. Disini sıkacaksın biraz yapacak bisi yok. Mucadeleye devam💪
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir yüksek lisans bilg mühendisi olarak Babana katılıyorum, daha yaşın genç ve önünde uzun yıllar var, memurluk eline al sonra kodlama vs öğren.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
liseden hemen sonra memur olabiliyorsan memur ol, memur olduktan sonra gece mesaiden sonra 3 saat kodlamaya ayır, 6ay sonra ne kadar yol kat ettiğin anlaşılır. Eğer kodlamaya yatkınsan, ilerleme sağlamışsan 3-4 ay daha kodlama çalışıp sonra iş ilanlarına başvurursun.
Zeki, çalışkan ve sabırlı olmalısın. Matematik de çok önemli onun için matematik bilgin çok iyi olmalı..
Ama iş bulmak kolay değil, piyasada mühendislik bitirmiş binlerce işsiz bilgisayar mühendisi olduğunu da unutma. İşe girebilmen için en az 2yıllık iş tecrübesi olması lazım, hiçbir iş ilanında deneyimsiz yok, tüm iş ilanlarında deneyim isteniyor. Mezun olan işsiz mühendislerin işe girememe sebebi ise %99 iş tecrübesine takılmış olması. En yakın çevremden biliyorum 30 kişilik sınıftan 3-4 kişi ancak iş bulabildi, birkaç kişi memur oldu geri kalanlarıysa boşta kaldılar.. iş bulanlar ise her geçen yıl maaşlarını katlıyorlar. +4 yıl iş tecrübesi olan biri min. 90k-120k maaş alıyor.
Ha bir de yapay zekayı küçümseme çünkü 5 yıl sonra yazılımcıya ihtiyaç bırakmayabilir.
-
lk önce memurluk meslegını eline al , hayat mücadelesi neymiş bilmeyen ergenlerin lafına kanma . memur olduktan sonra ister keyfine, istersen kursa giderek kodlama öğrenirsin .
Amai lk önce mutlaka memurluğa odaklanmalısın .
Şimdi diyeceksinki "ama benim sevdiğim iş kodlama"
Sana hak verıyorum ama senden 15 yaş büyük biri olarak bu lafların bana "iki kişisel gelişim kitabı okumuş gaza gelmiş" yada instagramda hayalernizin peşınden koşun şeklınde bır ıkı yazı gormus gaza gelmıs intibası oluşturuyor .
Ben iş hayatında bilgi işlem ile ugraşıyorum . kodlama ile ugraşanların eger tutturursa nasıl maaşlar elde edebilecegınıde cok iyi biliyorum . ama tüm bura ragen sana şunu söyluyorum
ilk önce kesinlikle memur olmalısın .
şimdi kafanı toparla ve tamamen kpss odaklan . kodlamanın "k" si dahi olmasın aklında .
ayrıca yapay zeka meselesi yazılımcılığı bitirecek meselesi ciddi . Bunu hafife alanları görüyorum.
Daha yolun başı , o dediğiniz gerekleşmesi için 10-15 sene geçmesi gerek diyorlar . ama kendilerin kandırıyorlar .
Eğer yapay zeka denen şey gelişmesi için sürekli insana muhtaç olsa o zaman haklılar derdim. Çünkü televizyon , ceptelefonu veya uzay arastırmaları gibi insan elıyle ılerleyen konuna çok ucuzun yıllara yayılmış bir süreç oldular .
bir telefonun ilk çıkışından bu gune gerçekleşen her yenilik insan eliyle oldu . Uzun arastırmalar yapıldı yeni fikirler tasarımlar uretılmeye calışıldı . Bunlar için hep bir zaman ve uzun çalışma süreçleriyle oldu .
Çünkü gelişim insan eliyle yapıldı .
Peki ya yapay zeka ?
yapay zekanın gelişmesi yada bir üstseviyeye çıkması için yine insan elimi gerekli ?
Tabikide hayır . Yapay zekanın bizzat kendisi kendini geliştirecek .
İnsanların aklına hiç gelmeyen fikirlerle ve insanlardan binlerce kat daha hızlı şekilde yapacak bunu .
Ben olsam kodlama denen şeyden vazgeçerdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadomax -- 4 Şubat 2025; 9:15:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X