Şimdi Ara

Yurtdışından internet alışverişlerine kdv geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir maliye bakanı naci ağbal açıklaması...
    https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201710151030599133-internet-dev-kdv-yukumlulugu-geliyor/

    Mesela amazon, apple appstore, google play, psn, xbox, windows marketleri, spotify, ebay, aliexpress, dx bu kapsama girer mi, girer.

    "Hürriyet gazetesi'nden hacer boyacıoğlu'nun haberine göre düzenlemeyle ilgili komisyona bilgi veren maliye bakanı naci ağbal, "mesela ben, cep telefonumdan bir program indiriyorum, bu program şu anda yüzde 18 kdv’ye tabi. mevcut sistemde diyorum ki ben ‘ey vatandaş, git, bunu, sorumlu sıfatıyla beyan et.’ kimse beyan ediyor mu? etmiyor" dedi.

    Yeni sistemde ise bu yükümlülüğün şirketlere geçtiğini ifade eden ağbal şöyle devam etti: "diyoruz ki şimdi, nihai tüketiciye doğru türkiye’ye yönelik devamlılık arz edecek şekilde bir hizmet sunuyorsanız, bundan sonra vergi mükellefi olacaksınız. ben bunu takip edeceğim. bakın, bugün diğer alanda da biz gittik mesela —ismini vermeyeyimbir firmaya ‘kardeşim, sen türkiye’de kazanç elde ediyorsun. resmen seni vergi mükellefi yaptık’ dedik. ondan sonra geldiler ve ‘tamam oturup konuşalım’ dediler.""



  • memleketin alayını gss'li yaptılar şimdi de vergi mükellefi yapacaklar,aylık kdv,muhtasar,3 aylık geçici vergi,yıllık gelir vergisi beyannamesi verecek millet,akıl işi değil ufak tefek işlerle uğraşıyor maliye,önce kaçak çalışıp ticaret yapanları kayıt altına al,herşey tamam,kulak arkası da kalmadı..
  • Bu hükümetin sonunu hızla getiren adamlardan kendisi diğeri de mehmet şimşek.. Milleti bokunda boğacaklar iyice şaşırdılar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Bir de damga vergisini unutmayalım. Hiç kazanmasanda, ki beyanname 0 olsa bil, 30 kusur tl damga vergisin geçiriveriyor. Bir yıl içindeki beyanname sayısını hesaplayınca rakam büyük.



    Burada KDV gelirse, diğer ülkeler de mutekabil olarak bir vergi geçiriverir. Zaten az olan ihracatımıza bir balta vurulur. Bunların kafası buraya çalışmıyor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.