Şimdi Ara

Yurtdışından içki getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
49.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an yurtdışında bir schengen ülkesinde erasmustayım, dönerken birazcık içki alıp dönmek istiyorum ancak ne kadar sınır var vb. ayrıntıları bilmiyorum bu konuda bilgisi olan kimse varmı acaba ? mesela kaç şişeye kadar geçirebilirim, Türkiyeye dönüşte bagajım gümrük tarafından aranacakmı vb.

• sakin olaki yurtdisindan alma bizim burdaki dutyfree ile aralarinda fiyat farki yok, ama belki yurtdisindaki duty freede cix ickilerdende bulabilirsin, simdi aklima geldide, bizim turk gorevli yabanciya rakiyi anlatmaya calsiyodu

bu arada bagaj havaalanina girdikten sonra anormal bi durum olmazsa aranmaz tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 12 Aralık 2010; 1:28:14 >
  • Alkol orani %20 civarindan yuksekse 1 litre, dusukse 2 litre alabiliyorsun.
    Cikolata da 2 kg oluyo diye biliyorum.
    Mesela 2 litre sarap ve ya 1 litre viski. Tamamen ne alindigina bagli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Alkol orani %20 civarindan yuksekse 1 litre, dusukse 2 litre alabiliyorsun.
    Cikolata da 2 kg oluyo diye biliyorum.
    Mesela 2 litre sarap ve ya 1 litre viski. Tamamen ne alindigina bagli.

Yalnız sizin bu söyledikleriniz free shoplar için geçerli diye biliyorum ben, ben şu an alıcam bavuluma koyucam yöntem bu olacak yani.
  • trde limitler oyle ama yurtdisindan 4 litre civari alkol aldim, kimse bu kadar alamazsin demedi
  • Tamam getirmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

trde limitler oyle ama yurtdisindan 4 litre civari alkol aldim, kimse bu kadar alamazsin demedi

Herhangi bir kontrol vb bişeyden geçtinmi hocam yurtdışı dönüşünde gümrükten filan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışından Otomobil Getirme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare_2

quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

trde limitler oyle ama yurtdisindan 4 litre civari alkol aldim, kimse bu kadar alamazsin demedi

Herhangi bir kontrol vb bişeyden geçtinmi hocam yurtdışı dönüşünde gümrükten filan ?

yok hocam hiskimse bisi demedi, italyadan almistim ben o kadar ickiyi, bide tr den alsam alirdim, gumrukte icki pek sorun olmuyo
  • bizim bi abi absinthe getirdi hollandadan 70 lik sorunda çıkmadı yanlıs bilmiyorsam.
  • olduğun ülkeden al çantana koy yani abartmamak şartı ile (bütün bavulu doldurmaya çalışma ) artı eğer beğendiğin extra birşey olursa free shoptanda alırsın
  • yurtdisindan turkiyeye giris yaptigimizda, diyelimki ankara esenbogaya inerken mesela duty freeye gitme sansimiz varmi yoksa illa ulkeden cikarkenmi gidilebiliyor bunu hatirlayamiyorum. kesin bir bilgisi olan varmi?
  • Sanirim kimsenin tecrubesi olmadi.
    Bahsettigim sinir duty free degil yasal gumruk siniri. Siz valizinizi alma noktasindan cikisa kadar herhangi bir polis valizinizi kontrol edebiliyor. Bu durumda limiti asan ne kadar icki varsa hepsi de gumruge gidiyor
  • Yasal sınır Duty free den aldıklarında koyuluyor diye biliyorum. yurt dışından alırken bir sınır yok (abartmamak şartı ile!!!!!!!!) misal ben sadece duty free den 2 tane 1lt votka(%40 ve %50 absl... 1 tane şarap 1 tane malibu 2 karton sigara ve bolbol çikolata aldım ama bir şişe viski daha alamadım pasaportla ama çantamda da 1 şişe viski almıştım kaliteli kimsede birşey sormadı. buradaki mantıkta önemli ticari amaç gütmüyorsan bence bi problem olmaz. ama sen çantanda 10 şişe geçirmeye çalışırsan kusura bakmada çevirip baksınlar. ve arkadaşım şüpheli durumda olmadıkça kimse senin çantanı aç bakalım ne var şunda demez!. sen hava alanına girerken kontrolden geçiyorsun değilmi. çıkarken bavulunu alıyorsun sadece free shop yada duty free ne diyorsanız o var alışverişini yapıyorsun çıkıyorsun kapıdan direk çıkıyorsun ! kontrolden falan geçmiyorsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: uAslAnkara

yurtdisindan turkiyeye giris yaptigimizda, diyelimki ankara esenbogaya inerken mesela duty freeye gitme sansimiz varmi yoksa illa ulkeden cikarkenmi gidilebiliyor bunu hatirlayamiyorum. kesin bir bilgisi olan varmi?

tabi girme sansiniz var, bizim dutyfree lerde sigara kartonda 10 lira falan farkediyo ickiler baya ucuz ama, 12 euroya falan 70lik absolute civari, orj parfumlerle pek isim olmadi bugune kadar ama onlarda min bi 50 eurodan basliyo sanirsam pahali
  • Yeşil Peri Absenth isteyen varsa %70 alkol oranıyla 1 litresi 130 liradan satıyorum.
    İlgilenEN PM atabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesar

Yeşil Peri Absenth isteyen varsa %70 alkol oranıyla 1 litresi 130 liradan satıyorum.
    İlgilenEN PM atabilir.

ispanyadan almıstım 70liği 12, 80 liği 13 euroydu seninkinin şişesi altından sanırım.
  • Yok bilakis cam bile değil plastik şişe.

http://www.1a-absinthe.com/Absinthe-best-sellers/Absenta-Tunel-Verde-Negra-Absinthe::146.html
    Burada da 42,71 EUR

Ürün çeşidine göre farklılık gösterir. Ve alkol oranına göre.

Fakat ülkemizde bulunmuyor biliyorsunuz ve getirmek oldukça zahmetli.

Kendi çekimim. isteyene istanbul içi elden teslimat. 10 adet var elimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 12 Aralık 2010; 15:38:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sesar

Yok bilakis cam bile değil plastik şişe.

http://www.1a-absinthe.com/Absinthe-best-sellers/Absenta-Tunel-Verde-Negra-Absinthe::146.html
    Burada da 42,71 EUR

Ürün çeşidine göre farklılık gösterir. Ve alkol oranına göre.

Fakat ülkemizde bulunmuyor biliyorsunuz ve getirmek oldukça zahmetli.

Kendi çekimim. isteyene istanbul içi elden teslimat. 10 adet var elimde.

ülkemizde bulunmuyorsa carfur ve real dekiler (%60lık tı ve ufak şişeleri falanda vardı ) çakma herhalde :D

senin elindeki plastik hiç denk gelmedim herhalde özel bir seri olsa gerek ki(ben içkide cam şişeyi tercih ederim) yine kıbrısta %70 liği 50 tl civarında idi

• Neden bunu soracağınıza gümrük mevzuatına bakmıyorsunuz?
    http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx

Adamlar yardımcı olmak için çok güzel bir de tablo yapmışlar. Hala neyini tartışıyorsunuz?

Ayırca valiz harici 3 şişeyi geçmemek üzere alkolü free shoptan alabiliyorsunuz.

• trde orjinal absinte yokki, aslinda sadece cek cumhuriyetinde var, arkadasinkinin bizim burdakinden farki yok diye biliyorum, orjinalden kastim, bilmem ne madde orani diger ulkerlere ihrac edilmesi icin fazla yuksekti o dusurulmustu, ama kendi ulkelerinde (cek cumh.) orjinali iciliyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.