Şimdi Ara

YURTDIŞINDAN GELMEYEN MALLAR İÇİN PTTYİ ŞİKAYET EDİN (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
180
Cevap
22
Favori
11.505
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende geçen hafta PTT ye şikayet yazdım. Kargonuz takipsiz ise yardımcı olamıyoruz şeklinde bir cevap geldi. Gelen cevabı yetersiz buldum şeklinde geri dönüş formunu doldurdum. Bugün aradılar anket yapıyoruz gerçekten yetersiz mi buldunuz diye. Evet dedim nedenini söyleyeyim mi dedim. Hayır biz sadece geri dönüş yapıyoruz teyit amaçlı dedi. Çözüm üretmekten acizler ama memnuniyetle uğraşıyorlar :))

    Bugünde konuyu okuyup BİMER e şikayet ettim. Bazı arkadaşların yazdığı gibi tezgah var ortada.

    10 yıldır çinden alışveriş yaparım; çinliler bizim insanımızdan dürüst ve anlayışlı. Tabi derdinizi anlatabildikten sonra.

    Bu arada yaşadığım yerdeki PTT kurumunda geçen ay 2 kişinin işine son verildi. Sahtekarlık ve görevi kötüye kullandıkları tespit edilen bu insanlar müfettiş incelemesinden sonra işten atıldı. İnceleme sürecinde bu kişilerin tanıdıkları siyasal önemi olan birtakım kişiler PTT müdürünü bile seni üst makamlara şikayet ederiz bunu olur bir yanı yok mu diye taciz etti. hatta şikayet etti. Çalışan şahışların mektupları, evrakları, paketleri dağıtmayıp bakkala pideciye çantalarla bıraktığı, mesai saatlerinde başka işlerle meşgul oldukları kanıtlarla ifşa edildi.

    Kısacası arkadaşlar bunlar kimin memuru? kime hizmet ediyorlar? Bu rahatlığı nereden buluyorlar? anlamış değilim. Hadi bunların utanması yok bunları korumaya çalışanlar ne hesabı yapıyor onu da anlamış değilim.

    Düzen bozuk malesef :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    konuyu yeni gördüm, ben de aynısını yapmıştım zapals'tan aldığımız beleş mallar gelmeyince, 1 ay önce falan arandım ptt'ten , elleri ayakları birbirine dolanmış gibi, bundan sonra yaşanmayacağını tekrar tekrar söylediler, güzel ülkemin kronik sorunu , şikayeti basınca çalışıyor vatandaş

    Zapalstan şu anda 6 farklı ürün bekliyorum ücretli-ücretsiz hepsi takipsiz. Ya gümrükte bekletiyorlar yada Ptt bekletiyor toplu dağıtım yapmak için, şubat ayındada aynısı oldu alakasız tarihlerde verdiğim tüm siparişler tek seferde geldi.




  • ptt kadar lakayıt çalışan başka kurum varmıdır
    1 aydır ruhsatımı getirmediler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KITiPiYOZ K kullanıcısına yanıt
    Ptt info ya şikayet yazdım sizde yazın ki ilgilensinler arkadaşlar. Var bir terslik ama ne.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takipsizlerin gelmemesine alışmıtık ama takipli olanlar da gelmemeye başladı. Posta 29 şubatta yurt dışına sevk edilmiş görünüyor ürün hala TR'ye girmemiş sisteme göre. Yüzerek gelse şimdiye gelirdi :) birileri birşeyler çeviriyor ama
  • bimerin cevabı

    11.04.2016 tarihli sayılı elektronik posta İlgi elektronik postanız incelenmiştir. Gerek Dünya Posta Birliği Kongresi Kararları, gerekse iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız gönderiler posta idareleri arasında ve servislerimizde herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte ve bu doğrultuda ücretlendirilmekte; kayıtlı gönderiler ise imza mukabili ve elektronik ortamda kayıt altına alınarak sevk/teslim edilmekte ve ücretlendirilmektedir. Bu nedenle kayıtsız gönderilerin kayıt altına alınarak dağıtım/teslim hizmeti verilmesi Şirketimizce mümkün bulunmamakta olup bahse konu gönderilerin kayıtlı olarak postaya verilmesini göndericilerinden talep etmeniz gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.

    yani kısaca sen o kargolarının üzerie bir bardak soğuk su iç diyor
    neyseki bir çoğu aliexpresstendide ücret iadesi alabildim
    ama gearbestten 20 dolarlık zarar ettim
    sorumlularıda umarım benzer zararları yaşarlar




  • ptt zivanadan çıktı
    geçen ay satın aldığımız ikinci el aracımınızı ruhsatınıda 1 ay geçmesine rağmen göndermediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest_1999 -- 13 Nisan 2016; 9:15:22 >
  • sorun bence gümrükte. nasıl ki eskiden telefonlar güle oynaya geçiyordu şimdi geçmiyor, benzer şey tüm paketler için olabilir.

    ben ae den 4 sipariş verdim 2 si 20. biri 24. günde geldi biri hala gelecek inşallah :)
  • banggood dan aldığım ürünü poşetin içinden alıp kapatmışlar hiç belli olmayacak şekilde kenarından..Poşeti heyecanla bi aldım elimle yokladım birşey yok yırtmadan kenarından bi baktım ki ufaktan yırtıp almışlar ŞEREFSİZLER.Bu ürünün bbu ülkede çalındığına eminim.. Banggood a resmini attım ister paranı verelim ister teekrar gönderelim dediler bende yeniden gönderin dedim ..Paketleme de biraz sıkıntılı ama böyle adilik olmaz.

    [simage]
     YURTDIŞINDAN GELMEYEN MALLAR İÇİN PTTYİ ŞİKAYET EDİN

     YURTDIŞINDAN GELMEYEN MALLAR İÇİN PTTYİ ŞİKAYET EDİN
    [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fragman44 -- 13 Nisan 2016; 10:41:09 >




  • Guest_1999 kullanıcısına yanıt
    ruhsat elden ve ücretli şekilde teslim ediliyor.eğer evde birini bulamazsa bırakmazlar...
  • benimde 40 gün önce aynı adamdan aynı günde 2-3 saat arayla verdiğim siparişin 1 tanesi gelmiş öbürü gelmemiş.nasıl oluyor anlamış değilim.gelenlerin boyutu ve miktarı aynı olmasına rağmen.
  • Kaç yıldır yurtdışından alışveriş yapıyorum. Kayıtsız posta ile gönderilen bir malın gelmemesi değil gelmesi sürpriz oluyor. Abartmıyorum onlarca paketim kaybolmuştur. Son 4-5 senedir ya kayıtlı posta ile gönderen satıcıları seçiyorum ya da $1-2 teklif edip postayı kayıtsıza çeviriyorum. Satıcıların üç kağıtcılığı-dangalaklığı sonucunda şu anda iki kayıtsız paketim bir yerlerde. Biri $18 diğer $9,80. 51. günün ilk dakikasında PayPal üzerinden direkt harcama itirazı yapacağım.
  • Yurt Dışı Gönderiler Şube Müdürlügünden gelen cevap;
    İlgi elektronik postanız incelenmiştir.
    Gerek Dünya Posta Birliği Kongresi Kararları, gerekse iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız gönderiler posta idareleri arasında ve servislerimizde herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verildiğinden, nadiren de olsa oluşan kayıp, hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde meydana geldiği tespit edilememekte ve hiçbir posta idaresi bu tür gönderiler için sorumluluk almamaktadır.
    Kayıtsız gönderiler ile ilgili hiç bir posta idaresince kayıt işlemi yapılmaması nedeniyle, e-ticaret firmalarının web sitelerinde bu gönderilerin ülkemize ulaştığına dair belirtilen bilgiler, herhangi bir veriye dayalı değildir.
    Bilgilerinize sunarız.

    Çin Kargo sirketleri yalan söyleyebiliyormus. Takpsizde olsa; "Atatürk Havalimanina su sefer sayılı ucakla inmistir... " seklinde ibareler dikkate alınamazmış.
    Kaybettik, çaldırdik diyemiyorlar. Millet akrabağlarını doldurmuş kuruma sınavsız puansız, denetleyecek müdürlerde aynı sekilde gelme. Sonra sistem neden yürümüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • postacı degıstı takıpsız kargolar yalan oldu valla 2 aydır gelmez oldu takıpsız yazık valla kım nerde cebe ındırıyor bellı degıl illa kurumlara şikayet etmekmı lazım
  • Herkese merhabalar,

    Arkadaşlar ilk defa yurtdışından sipariş verdim. Takip numarası veremiyorlarmış. Daha evvel yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla PTT getiriyor kesin. Peki ben bunun gelip gelmediğini bir şekilde öğrenip, kendim de alamaz mıyım gidip şubeden ? Bir de merak ettiğim bir konu da bu gümrük vergisi olayı. Türkiye'de satılmayan 3 tane cd albüm sipariş ettim toplam kargoyla beraber 34 $ civarı bir meblağ tuttu. Bunun için vergi alırlar mı, böyle bir hakları var mı ? Herkese teşekkürler.
  • CanArt3 C kullanıcısına yanıt
    Euro olarak 20 euro dan fazla yaparsa alırlar. Aldığın yerde herhangi bir takip no verirlerse 17track isminde bir site var ordan takipno ile takip edebilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende bimere şikayet ettim bağlı oldugum ptt müdürlüğüne yönlendirmiş ulan böyle saçma sistemmi olur zaten o adam işini yapmadıgı için sana şikayet ediyorum sen gidip bu adam seni şikayet etmiş bak bakalım derdi neymiş diye adama söylüyorsun ne mal bir sistem bu.Adam tmm beyefendi bir daha dış kapının önüne atıp gitmeyecek uyaracam kuryeyi dedi aradan 4 gün geçti yine kapının önüne salladı alagavat.Şimdi kime şikayet edecem?Ptt full torpilli adam işe girenler torpille adam alırsan böyle olur.
  • Bu ara postalar gelmiyor satıcıların verdiği takip no TR de izlenmiyor sizde de öyle mi?
  • minimalist kullanıcısına yanıt
    Bendede olmuyor. Vova uygulamasında türkiyede görünen malzeme daha ptt ye gelmemiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.