Şimdi Ara

Yurtdışından gelen hediye ve gümrük vergisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerikadan birisi bana ücretsiz olarak değeri yüksek olan bilgisayar parçası gönderiyor (ekran kartı, güç ünitesi, klavye ve fare). Şu an kargoda, Türkiye’ye giriş yapacak yakında. Gerçekten beş kuruş ödemedim ve adamla olan konuşmalarım duruyor (adresimin, adamın verdiği kargo takip kodu ve benim telefon numaram yazıyor, ücretsiz gönderdiğini de söylüyor konuşmamızda yalnız hepsi İngilizce). Ürünlere ayrı ayrı değer verdiğini, toplam değerin 70 dolar olduğunu söylüyor ona göre vergi vereceğimi belirtti. Gümrüğe takılırsa ki takılacak, 70 dolar üzerinden vergi hesaplamaları mümkün mü? 18 yaşındayım yani imkansız zaten bunları satın alabilmem, gerçekten ücretsiz gönderiliyor. Adamla olan İngilizce konuşmaları gümrük memuruna göstersem bir anlamı olur mu? Faturam vs yok satın almadığım için. Aşırı kafama takıldı başka bir şey düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gümrük memurları o kadar ürünün 70 dolar olmayacağını çok rahat bilirler, tutmaz yani. gümrükte dikkat çeker araştırırlarsa, vergisini ödersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 23 Şubat 2019; 18:8:32 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Araştırdım ama fatura ve kredi kartı ekstresi istiyorlarmış bende yok ki hiç biri, kargo dahil olmak üzere beş kuruş çıkmadı cebimden. Faturam yok diyince direk geri mi gönderecekler ürünü? Hediye aldım neden satın almışım gibi muamele yapılıyor ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpier kullanıcısına yanıt
    farketmez abi o zaman yurtdısında akrabası olan herkes iphone hediye aldırtsın, laptop hediye aldırtsın. devlet buna bakmıyor sınır var diyor ki şu kadar euro değeri geçerse vergisi var.

    ülkeye geldiği zaman artık gümrük bilgilendirir seni, umarım sıkıntı cıkmadan eline geçer de şans bunlar hep
  • Alpier kullanıcısına yanıt
    peki ne oldu? vergi alındı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.