Şimdi Ara

yurtdışından bilgisayar alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler yurtdışından bilgisayar almayı düşünüyorum.garanti konusunda bir bilgisi olan varmı?yani dışardan aldıgım bılgısayarın bır sorunu cıktıgında turkıyede tamiri konusunda bır sorun cıkar mı?

• Merhaba;
    Yurtdısından aldıgınız laptopların garantisi genelde Turkiye'de gecmez..Acer,hp gibi markaların 1 ya da 2 yıl worldwide traveler guaranty(dunya capında seyehat garantisi) vardır yalnız bu urunlerde sorun cıktıgı zaman almıs oldugun ulkeye kargo ucretinide vererek gondermen gerekir..
    Bunun dışında sana tavsiyem yurt dısından TOSHIBA notebook alman cunku toshiba notebookların garantisi tum dunyada gecmekte ve laptopu goturdugun ulkede tamir ettirebilirsin Mesela Amerikadan aldıgınız urunu Turkiyede teknik serviste tamir ettirebilrsiniz....Hayırlı Alışverişler Dilegiyle..
  • + dell ıcınde bunlar gecerliii ama sony den uzak dur derım sony nın amerıkadan aldıgın urunlerı ıcın degıl Türkiye avrupada bıle garantısı işlemiyo
    quote:

Orjinalden alıntı: admanager

Merhaba;
    Yurtdısından aldıgınız laptopların garantisi genelde Turkiye'de gecmez..Acer,hp gibi markaların 1 ya da 2 yıl worldwide traveler guaranty(dunya capında seyehat garantisi) vardır yalnız bu urunlerde sorun cıktıgı zaman almıs oldugun ulkeye kargo ucretinide vererek gondermen gerekir..
    Bunun dışında sana tavsiyem yurt dısından TOSHIBA notebook alman cunku toshiba notebookların garantisi tum dunyada gecmekte ve laptopu goturdugun ulkede tamir ettirebilirsin Mesela Amerikadan aldıgınız urunu Turkiyede teknik serviste tamir ettirebilrsiniz....Hayırlı Alışverişler Dilegiyle..
  • Acer'in garantisi de Türkiye'de geçiyor.
  • Dostum hangi marka bilgisayar almak istiyorsan, o markanin turkiye distributorune garanti ile alakali sorularini ayrintili sekilde sormani tavsiye ediyorum. Garanti turkiyede gecer sozleriyle yetinme. Garantinin kapsamini da ogren. Mesela, garantisi var derler, ama parcaparasi isteyip iscilik almazlar. Garantisi var derler yurt disindan gelecek parcanin gumruk vergisini senden almaya kalkarlar.

Burada bozulan bir laptop'in amerikaya gonderilip tekrar tamir edilip geri gonderildigini ilk defa duyuyorum. Boyle bir yol izleyeceklerini hic sanmiyorum. Bunu da bir arastir derim. Amerikaya kargo ile gonderecek isem bunun uluslararasi garanti ile ne tur bir alakasi oldugunu anlayamadim.
  • quote:

Merhaba;

Genelde geçmez demek yanliş olur..
    DELL'lerin %99'u 1 yıl uluslararasi garantilidir..
    Toshibalarda üründen ürüne değişir..Mesela bizim sattiğimiz Toshiba r205 modelinin 3yıl uluslararasi garantisi var.Ve Türkiye'de geçerli..
    Fakat acer,sony,hp hakkinda tam olarak bilgim yok.

Mesela biz bir arkadaşa DELL 9300 sattik.Ürünü aldiktan 10 ay sonra mainboardda problem cıktı.Servise götürdüğünde ürüne normal garantili gibi işlem yaptilar..

• Benim bir arkadaşım geçen yaz amerikada bir internet sitesinden Acer marka bir notebook alıp, gelen birisine getirtmişti. ürünü burda kutusundan çıkartıp baktığında ekranında bir sorun gördü. Türkiye'deki yetkili servisine götürüp yaptırdı. ama ekran yine sorun çıkardı. ikinci gidişinde ekranı komple değiştirdiler ve tüm bu işlemlerden hiç bir ücret almadılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop alınır mı
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar nereden alınır
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ACER'ların uluslararası garantisi kesinlikle Türkiye'de geçerlidir. Bizzat denenmiş ve ACER servisi tarafından gerekli müdahale garanti kapsamında yapılmıştır. Uluslararası garantisi olan cihazın kargo ücreti vererek almış olduğun ülkeye göndermenin mantığı var mı? Hangi mantıkla yazıyorsunuz bunu anlamak mümkün değil. Kesinlikle böyle birşey yoktur. Uluslararası garantisi olan cihazı hangi ülkeye giderseniz gidin (O ülkede yetkili servisleri varsa) tamiratını garanti kapsamında yaptırabilirsiniz. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim!!!

quote:

Merhaba;

• ak_onair aslinda senin dediğin gibi olmasi lazim..yani
    -------------
    Uluslararası garantisi olan cihazı hangi ülkeye giderseniz gidin (O ülkede yetkili servisleri varsa) tamiratını garanti kapsamında yaptirmamiz lazim..

Fakat mesela Canonun uluslararasi garantisi Türkiye'de geçmiyor.Daha doğrusu 2 yıl önce Erkayalari arayip sormuştum.Geçmiyor demişlerdi.Şu an geçiyormu bilmiyorum..Distirübütörden kaynaklanan sorunlar cıkabiliyor..Fakat genelde DELL,Toshiba gibi büyük firmalarda sorun cıkmıyor ve uluslarasi garantiden faydalanabiliyoruz..
  • Acer ın uluslararası garantisini TR de hangi firma üstlenmiş? Birden fazlaysa hangisinden memnun kaldınız?
  • İki firmada gayet iyihttp://www.acer.com.tr/acereuro/page6.do;jsessionid=10DF04474B94269724130C847F92CE0B?sp=page74&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=26&CountryISOCtxParam=TR&LanguageISOCtxParam=tr&crc=417357264

quote:

Orjinalden alıntı: odchu

Acer ın uluslararası garantisini TR de hangi firma üstlenmiş? Birden fazlaysa hangisinden memnun kaldınız?

• HP nin dünya çapında garantisi var.. garanti kitabında açıklamalı olarak yazıyor..
  • Dell Latitude 120L aldım ama sorduğum halde garanti belgesi falan vermediler. Umarım bu tip problemlerde fatura yeterli oluyordur. Bilgisi olan varmı?
  • acer usa den alınmış bir urunun 1 year traveler guaranty ile alırsanız bu urunu yukarda belirtilen sekilde ne yazık ki Turkiyedeki teknik serviste UCRETSIZ olarak tamir ettiremezsiniz buda tecrubeyle sabittir (Acer TM4654LMi modelini newegg.com dan almıstı kardesim amerikadan) bilgi icin kont bilgisyarı( 90 216 528 55 00)
    arayınız saygılarımla... HP icinse gercekten 2 year global warranty belirtiliyor yalnız Turkiyede UCRETSIZ teknik servis hizmeti kapsam dışı:)
  • peki sadece bilgisayarın uzerınde numara falan olsa fatura ve garanti kagıdı olmazsa garanti sorun olur mu ?

edit : yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vovy -- 24 Temmuz 2006; 17:33:58 >
  • arkadaşıma nerden aldığını ve nereye servise verdiğini sordum.
    Acer Aspire 1690 modelini geçen yazwww.tigerdirect.com dan almış. cihaz ilk geldiğinde ekranda temassızlık varmış. köşesine bastırınca düzeliyormuş. hatta bir süre ekranın köşesine mandal takıp kullanmış. sonra Infronic'in servisine vermiş ve hic bir bilgi sormadılar direkt yapmışlar.

quote:

acer usa den alınmış bir urunun 1 year traveler guaranty ile alırsanız bu urunu yukarda belirtilen sekilde ne yazık ki Turkiyedeki teknik serviste UCRETSIZ olarak tamir ettiremezsiniz buda tecrubeyle sabittir (Acer TM4654LMi modelini newegg.com dan almıstı kardesim amerikadan) bilgi icin kont bilgisyarı( 90 216 528 55 00)
    arayınız saygılarımla... HP icinse gercekten 2 year global warranty belirtiliyor yalnız Turkiyede UCRETSIZ teknik servis hizmeti kapsam dışı:)

quote:

Orjinalden alıntı: melrock

Benim bir arkadaşım geçen yaz amerikada bir internet sitesinden Acer marka bir notebook alıp, gelen birisine getirtmişti. ürünü burda kutusundan çıkartıp baktığında ekranında bir sorun gördü. Türkiye'deki yetkili servisine götürüp yaptırdı. ama ekran yine sorun çıkardı. ikinci gidişinde ekranı komple değiştirdiler ve tüm bu işlemlerden hiç bir ücret almadılar.

• ben suan new york tayim burdan toshba aldim,
    garantisi tr de gecerli,
    burda garanti belgesi diye bir olay yok bilgisayari toshibanin sitesinden kayit ettim o kadar, aradan bir iki gun gecti dvd surucusu cd takinca ses cikarmaya basladi servise goturdum, belge falan sormadilar seri numarasina falan baktilar o kadar, 10 dk icinde yeni sifir kutuda bilgisayar verdiler.

alacagin bilgisyarin uluslar arasi garantisi olup olmadigina bak, bir arkadasin dedigi gibi hangi marka istiyorsan o markanin servisine sor,
    en kesin yontem bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.