Şimdi Ara

Yurtdışındaki bir markayı türkiyeye getirmek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar zamanında amerika,ingiltere vs. yerlerde kalmışlığım oldu türkiyede olmayan bir markanın distribitörlüğünü nasıl alabiliriz , ayrıca bu anlaşma kısmına kadar bir aracı şirket varmı yada bankalar yardımcı oluyorlarmı ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.



  • ticaret , girişimcilik ile kimsenin bilgisi yok mu ? hep makara kukara değil ya hayat..
  • Esasında bu baya uzun bir maraton ve çok iyi bir organizasyon ekibi gerektiriyor. Şirket kuracaksın; sermayen yüksek olacak. Gümrük işlemleri işin bir kanadı, getirdiğin ürüne bağlı olarak pazar bulmak başka bir kanadı. Getireceğin markanın firmasına kendini kanıtlamış olman gerekli. Başka bir tecrüben varsa buna daha da sıcak bakarlar. Onlara bu işi başarabileceğini ispatlamalısın.

    Bunun yanında, getirdiğin ürünü satabileceğin perakende zincirleriyle vb görüşmelisin. Bu iş de baya uzun ve çetrefilli. Az çakallık, baya girişimcilik, bol pazarlık yeteneği isteyen bir iş. Kolay gelsin şimdiden, umarım muvaffak olursun..
  • söz konusu olan marka nedir? merak etmeyin çalmam.
  • fast-food markasından birini getiricem belli bir sermayem var belki 2 veya 3 ortak ilede yapabilirim distribitörlük almak zaten amacım , o yüzden gümrük olayı ne anlamadım birşey ithal veya ihraç etmiyeceğim ayrıca pazar bulma konusundada bir sıkıntı yok sonuç itibariyle popeye's mesela yeni girdi sayılır türkiyeye , belki bu markayı getiren kişi başka fast-food zincirlerininde türkiye mümessilidir ama sonuçta yeni bir marka getirdi türkiyeye, en büyük sıkıntım bu işi yapmak için ilk adımları nasıl doğru atabilirim o yüzden bilginiz varmı diye sormak istedim..
    saygılar
  • Popeyes Sbarro ve BKing TAB Gıda'nın. Tek başına yapamazsın gibi geliyor getirmeyi düşündüğün marka büyükse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MilyonDolarlıkAdam -- 24 Kasım 2010; 22:07:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MilyonDolarlıkAdam

    Popeyes Sbarro ve BKing TAB Gıda'nın. Tek başına yapamassın gibi geliyor getirmeyi düşündüğün marka büyükse.

    öyle doğru diyorsunuz da bu adamlar nasıl türkiye pazarına sokuyor bu markaları misal 20 trilyon param olsa ben nasıl getirebilirim sıkıntı orda..
  • 1) Öncelikle firmanın uluslararası pazara açık olması gerekli. Ya da hiç uluslararası bir mağazası yoksa, onları ikna etmen gerekir yurtdışı bir pazar için. Çünkü hiçbir firma kendi adını başarı ile temsil etmeyecek bir firmanın ellerine teslim etmez, hele hele ilk defa uluslararası bir temsilcilik vereceklerse kırk dereden su getirmek gerekecektir. Yani bende para var kesin alırım diye düşünme. Bknz: Victoria Secret.
    2) İlk defa bizim ülkemizde açılacak bir firma ise senin tabirinle onun distrubitörlüğünü almış oluyorsun. Şayet franchising mantığı içerisinde çalışan bir gıda firması ise ve belirli bir büyüklüğü varsa o 20 trilyon'un artık aslında o kadar büyük bir meblağ olmadığını düşüneceksin. Parayı buldun bu aşamayıda geçtin diyelim.
    3) Karşı marka ile birlikte satış ve pazarlama stratejisi belirleme, onları detaylı bir proje ile yapacağın işin başarısına inandırman gerekli. İkna oldular diyelim, karşılıklı anlaşma imzalama ve yasal mevzuat şartlarını tamamlama aşaması var ki en uzun zamanı alan noktalardan birisi. Hele ki bu işte yeni isen ve ilk defa girişiyorsan zorlanacağın saflardan birisi bu olacaktır. Yurtdışından hammadde gereksinimleri v.s. işlemleri için iyi bir gümrük bacağının olması şart, şayet gerekli ise tabii ki. Bu durumda konu ile ilgili dış ticaret ve gümrük mevzuatına hakim bir şirket veya kişi gerekli.
    4) Onlarıda hallettikten sonra kurulum aşamasında muhtemelen ilk birkaç şubeyi kendin açmak suretiyle, franchise vermeye başlayacaksın. Bunun dağıtım, maliyet, pazarlama, reklam, satış, denetim mekanizmalarını iyi organize etmen gerekli. Bir ekip işi bir nevi.
    5) Sonrasında da o kadar parayı yatırdıktan sonra geri dönüşü toplama zamanı gelecektir ki, ülkemizdeki trendlerin bu yönde olduğu düşünülürse birkaç sene içinde o parayı fazlası ile katlayacaksındır.

    Aralara birçok madde eklenebilir ama temel olarak bu aşamalardan geçen bir yol izlemek durumundasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 24 Kasım 2010; 21:14:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1


    quote:

    Orijinalden alıntı: MilyonDolarlıkAdam

    Popeyes Sbarro ve BKing TAB Gıda'nın. Tek başına yapamassın gibi geliyor getirmeyi düşündüğün marka büyükse.

    öyle doğru diyorsunuz da bu adamlar nasıl türkiye pazarına sokuyor bu markaları misal 20 trilyon param olsa ben nasıl getirebilirim sıkıntı orda..


    iş paraya bakıyor, paran yeterliyse getirmek istediğin markanın master franchise'ını yani türkiye haklarını satın alıyorsun, türkiyede o markanın dükkanlarını senden başkası açamıyor, açtıramıyor, ana firma dahi o ülkede dükkan açmıyor, verilecek franchiseları ( ki bunlar bölge alt franchiselarıdır) da sen veriyorsun veya franchise vermek istemiyorum hepsini kendim açacam diyorsan bütün şubeleri kendin açıp işletiyorsun, bankalar kredi geçmişine göre elbette destek sağlarlar.




  • yüz milyarlar ve belki daha fazlasi gerek bu pazara girebilmeniz icin..iyi sanslar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.