Şimdi Ara

Yurtdışında üniversite hakkında sorularınız? | Son denklik yorumları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.454
Cevap
52
Favori
104.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yurtdışında üniversite hakkında sorularınız? | Son denklik yorumları


(En Son Oy Tarihi: 19.9.2022)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Revenge*

    Hocam Macaristan için biraz bilgi verebilir misiniz? (Tıp ve eczacılık dışında.) Yaşam şartları hakkında biraz bilgim var, benim özellikle sormak istediğim barınma, yiyecek, ulaşım, okul vs. toplamlarının yıllık ne kadara mâl olacağı. (Tabii kesin birşey söylenemeyebilir ama sonuçta ortalama bir rakam çıkabilir sanırım.) Bir de orada çalışma şartları nedir, oturum kartı gibi şeyler mi lazım?


    Bu soruna sanırım bende yanıt verebilirim, özellikle yaşam şartlarıyla alakalı :) Barınma konusundan başlıyalım önce, geçen sene 8 ay kadar Budapeştede yaşadım, aylık herşey dahil (Elektrik, su, internet, doğal gaz, ısınma) 205€ ödüyordum ve Istanbulu düşünürsen Taksim meydanı gibi bir yerde oturuyordum. Yiyecek fiyatları ortalama Türkiye gibi, mesela pilav üstü döner diyelim 1100-1200ft o da yaklaşık 10-12 lira ediyor. Tabi evde yapmak daha mantıklı, daha ucuz yerler de bulmak mümkün. Ulaşım aylık öğrenci biletiyle 13€ ya denk geliyor ve tüm toplu taşıma araçlarına sınırsız binebiliyorsun. Tabi ücretsiz binme şansında var ama biletsiz yakalanırsan cezası var sıkıntı :)

    200-250€ X 8 (okul süresi) 2000€ Barınma
    150€ X 8 yiyecek 900€
    13X 8 ulaşım 104€

    = 3004€
    =6909 TL




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ch4ylak

    Öncelikle selamlar,
    1 sene sonra lise bitiyor not ortalamam kötü ve herhangi bir yabancı dil bilmiyorum (hafıza sorunum var) ama zorlarsam olur,
    İleriyi düşündükçe çoğu insan gibi hırslanıyorum ama çalışmıyorum, vaktimin çoğu evde geçiyor ailevi sorunlarım var kısaca özetlersek; en kısa sürede kendi ayaklarımın üstünde durmayı istiyorum,
    Ticaret lisesinde pazarlama öğrencisiyim bu konuyu'da şans eseri buldum, ve sizden ricam en geç 3 yıl içerisinde yurt dışı için tavsiye, hem okuyup hem çalışmak bakımından ama aklımda bölüm veya ülke yok, eğer yazımı okuduysanız çok teşekkür ederim bir abi gözüyle tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Yazdıklarımı belki ergenliğime verceksiniz ama ciddiyim


    Estağfurullah ne ergenliği, aynı süreçte olan herkes aynı arayış içerisinde. Ben de burada bir yön çizmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

    Bana kalırsa senin için en uygun ülke Çin olacaktır. Okuduğun lise ve bölüm itibarıyla, giderleri ve getirileri olarak düşündüğümde Çin çok iyi bir nokta olabilir senin için. Yıllık eğitim, konaklama ve cep harçlığı düşünürsen ortalama olarak 10binTL civarına mal olacaktır.

    Detaylı bilgi istersen özel mesaj atabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qReN

    ya ben avusturyada okumak istiyrum acaba bana yardım edebiliirmisiniz biraz araştırdım ama tam olarak bilgi sahibi değilim viyana teknik üniversitesinde düşünüyorum ama tam olarak bilgisahiibi değilim lütfen yardım edin ya e postamı versem ordan daha rahat ulaşabilirsiniz insanlık için yardım edin ..şimdiden teşekkürler...

    e posta : *





    İnsanlık için derken. (:

    Özel mesajlarınızı ve maillerinizi kontrol edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: £se®

    Polonya, Avusturya gibi ülkelerde İngilizce eğitim veren üniversiteler hangileridir? Bu üniversiteler Türkiye'den öğrenci alırken hangi sınavları baz alıyorlar ve bu üniversitelerde istediğimiz bir bölümü rahatlıkla seçebilir miyiz? Teşekkürler.


    Selamlar,

    Avusturya'da İngilizce eğitim veren devlet üniversitesi bulunmuyor. Tüm Viyana üniversitelerinde Almanca eğitim verilmekte. Polonya'da çalıştığımız İngilizce eğitim veren üniversiteler mevcut. Varşova, Vuç (Lodz), Krakov ve Poznan gibi şehirlerde İngilizce eğitim veren kurumlarla anlaşmamız bulunuyor. Sadece Avusturya'da sınav ve üniversiteye yerleşme zorunluluğu mevcuttur, çalıştığımız diğer ülke ve üniversitelerde sınav ya da öğrencilik zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Okumak istediğin bölümü iletebilirsen çok daha net yardımcı olabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buz05

    sayın danışman öncelıklee böyle guzel bı konu acıp yardım etiğiniz için teşekkur ederım.bnm sorum ıse şu ben bu yıl bılkent bankacalık ve fınans 4 yılıkk yuksek okul bolumunu kazanabılıorum.dıkkat etıysenız 4 yılıkk yuksek okul lısans dıplomasıyla eş degerde mı bılmıyorum ama.yınede bılkentee kaydılup 1 yıl ıngce hazılıkta dılımı gelıstırıp sonra yatay gecıs gıbı avrupa amrıkaya basvurabılırmıyım.

    haa bu yaz gectı artık kısın basvursam kabul durumlarıı ne kadar sürer yada senye yaz basvursam?




    Merhaba,

    Amerika'daki bir üniversiteye başvuru için burada bir üniversitede eğitime başlamanız gerekmiyor, yani dili burada tamamlayıp, lisansa orada sıfırdan başvuru yapılacaktır, dilediğiniz alanda da halihazırda aynı bölüm öğrencisi olacağınız için kabul alma şansımız yüksek. Sorun, Bilkent'te alacağınız dil eğitiminin Amerika'da bir üniversite için yeterli olup olmayacağı. Bilkent'te alacağınız hazırlık sonrasında, ekstra dil eğitimi almak durumunda kalabilirsiniz Amerika'da. Dil eğitiminizi de, sonrasında lisans eğitiminizi de doğrudan Amerika'da alabilirsiniz.

    Başvuru anlamında da yılın her dönemi başvuru yapabiliyoruz üniversiteye, başlamak istediğimiz dönemi belirtip okuldan şartlı kabul alabiliyoruz. Siz de dil eğitiminizi tamamladıktan sonra doğrudan belirtilen üniversitede eğitiminize başlayabiliyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoSt3am

    pm attım yanıt bekliyorum


    Yanıtlandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mosin

    ben elektrik mühendisliği istiyorum hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?

    ingiltere,amerika,avusturalya olursa iyi olur

    iyi günler


    Gönderdiğiniz özel mesaja da istinaden, Elektrik Müh. bölümünü İngiltere'de ve Amerika'da çalıştığımız üniversitelerde sunabiliyoruz. Bunlarda herhangi bir üniversite sınavı vs talep edilmemektedir. Önemli olacak şey diploma notunuz olacak. Diploma notunuz kaç acaba?
    (Ps. İngiltere, Amerika ve Avustralya için tüm süreçleri, vize danışmanlığı da dahil olmak üzere ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aborjin44

    moskova universitesine kabul alabilirseniz kaçırmayın diğer para tuzağı okullardan uzak durun


    Yargısını açıklaması için arkadaşa mesaj gönderdim geçtiğimiz hafta, hala yanıt yok.
  • quote:


    Orijinalden alıntı: Mosin

    elektrik müh. için üni adları verebilir misiniz?
    diplomamı haftaya alacağım notumu henüz bilmiyorum 100 üzerinde ise 59-60 ,5 üzerinden ise 3,07 gibi bir puan olacak cevap için teşekkürler


    Amerika için listeyi gün içerisinde hazırlayıp mail atabilirim. İngiltere ve Avustralya için ise araştırma yapmam gerekiyor. Bu ülkelerde çalıştığımız üniversite sayısı yüksek olduğundan özel çalışma gerektiriyor, siz doğrudan aktaramıyorum üniversite isimlerini. PM'le mail adresinizi ulaştırırsanız listeyi iletirim.
  • Yukarı diyelim :)
  • p.m. attım.cevap bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoraZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: John Dillinger


    Almanya hakkında ekonomik bir meblağ çıkartırmınız hocam.
    Ben hem çalışmak hem okumak istiyorum.


    Can hocam mailim gecikti kusura bakmayın. Dediğiniz gibi, Almanya'da eğitim alırken çalışma hakkına sahipsiniz ancak şöyle bir kısıtlama var. 1 sene boyunca 90 tam ya da 180 yarım gün çalışabiliyorsunuz. Bu da ortalama olarak haftalık 20 saatlik çalışma iznine denk geliyor. Almanya için fiyatlandırmayı da maille ulaştırıyorum birazdan hocam.

    Ben de alabilir miyim mail?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afd92 -- 8 Temmuz 2011; 0:24:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: afd92


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoraZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: John Dillinger


    Almanya hakkında ekonomik bir meblağ çıkartırmınız hocam.
    Ben hem çalışmak hem okumak istiyorum.


    Can hocam mailim gecikti kusura bakmayın. Dediğiniz gibi, Almanya'da eğitim alırken çalışma hakkına sahipsiniz ancak şöyle bir kısıtlama var. 1 sene boyunca 90 tam ya da 180 yarım gün çalışabiliyorsunuz. Bu da ortalama olarak haftalık 20 saatlik çalışma iznine denk geliyor. Almanya için fiyatlandırmayı da maille ulaştırıyorum birazdan hocam.

    Ben de alabilir miyim mail?


    Mail adresini özelden iletebilirsen göndereyim hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare_2

    Macaristanda sosyal bilimler özellikle, siyaset, avrupa çalışmaları vb. dallarda yüksek lisans düşünüyorum, Erasmusla daha önce yaşadım Macaristanda bazı üniversitelerle alakalı bilgim de var ancak neresi iyidir neresi kötüdür bide sizden duymak istedim :)

    Aslında genel olarak Avrupada, yüksek lisans programları özellikle de Avrupa çalışmaları ve AB ile alakalı yüksek lisanslar ilgimi çekiyor ama bildiğiniz üzere fiyatlar oldukça uçuk. ABD ise oldukça pahalı en azından benim baktığım okullar, tabiki gönlümüz IL'te ama o biraz zor gibi zira not ortalamamın gerekliliklere yeteceğini pek düşünmüyorum.BD'de uygun fiyatlarla (yıllık 5-6bin maximum) liberal düşünce okulları vb. peace studies, international relations, conflict resolutions tarzı yüksek lisanslarda aslında olabilir. Aancak dediğim gibi ekonomik durum engelliyor.


    Şu an İngilizce eğitim veren bi okulun 3. sınıfındayım dolayısıyla İngilizce sıkıntım yok, tabi belgelendirme amacıyla IELTS TOFL olacak ama sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Ayrıca Fransızca biliyorum. 2.5 üstü ortalamam var sanıyorum mezuniyete 3e yakın bir ortalamayla gireceğim, Türkiyenin hatrı sayılır kurumlarında stajlarım(AB genel sekreterliği, Dışişleri, Ticaret odaları ), çeşitli alanlarda alınmış sertifikalarım ve AB fonlarından hibe kazanmış 3-4 projede çalışmışlığım var size hedef daraltmada yardımcı olmak amacıyla bunlarıda yazmak istedim.


    Hocam senin için Macaristan danışmanımızla görüşüyorum. Netleştirdikten sonra dönüş yapacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetimzenci

    p.m. attım.cevap bekliyorum.


    Özel mesaj yanıtlandı.
  • Yurtdışında master hakkında Merhabalar Vakıf üniversitesinde Tam burslu olarak Bilgisayar mühendisliği okumaktayım.2012 yazında mezun olacağım.İngilterede master yapmak istiyorum.Genel bilgi verebilirmisin.Not ortalaması önemli midir?
  • Merhaba

    Amerika'da dil okulunu bitirip akabinde üniversiteye orada devam etmek ve orada kalıp vatandaşlık almak ve çalışmak, hayat kurmak istiyorum.

    EmbassyCES'in dil okullarına baktım, oldukça tavsiye ediliyor. Özellikle New York şubesi.
    Fakat EmbassyCES'in dil kursu bittikten sonra gönderdiği üniversitelere ne amerika'da ne de ingiltere'de saygın okullar.
    Tam tersine, ELS ise çok fazla seçeneke sunuyor ve iyi okullar da var kötüleri de.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim?

    ELS'mi EmbassyCES'mi?

    Teşekkürler, Saygılar
  • bulundu
  • Pm attım. Hollanda hakkında bilgi alabilir miyim? Teşekkürler
  • hocam rusya voronezh state hakkında bilgi verebilir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.