Şimdi Ara

Yurtdışında tıp eğitimi? (Bulgaristan,Makedonya vb.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne düşünüyorsunuz gidlirmi oraya okumaya tıp için?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtdışında Tıp Eğitimi: Makedonya'da Tıp Okumak

Makedonya, yurtdışında tıp eğitimi almak isteyenler için giderek popüler bir destinasyon haline gelmektedir. Uygun fiyatlı eğitim ücretleri, yüksek kaliteli üniversiteleri ve İngilizce eğitim programlarıyla Makedonya, uluslararası öğrenciler için çekici bir seçenek sunmaktadır.

Makedonya'daki en prestijli tıp üniversitelerinden biri, başkent Üsküp'te bulunan Goce Delcev Üniversitesi Tıp Fakültesidir. Üniversite, modern tesisleri ve deneyimli öğretim kadrosuyla tanınır. Goce Delcev Üniversitesi, Makedonca ve İngilizce dillerinde Tıp ve Diş Hekimliği programları sunmaktadır.

Makedonya'da tıp okumak, yurtdışında eğitim almanın uygun maliyetli bir yoludur. Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla eğitim ücretleri önemli ölçüde daha düşüktür. Ayrıca, Makedonya'daki yaşam maliyeti de nispeten düşüktür, bu da öğrencilerin bütçelerini yönetmelerini kolaylaştırır.

Makedonya'da tıp okumakla ilgilenen öğrenciler, Makedonya Tıp Fakültesi yorumlarını inceleyerek üniversite hakkında daha fazla bilgi edinebilirler. Öğrenci deneyimleri, öğretim kalitesi ve üniversitenin genel itibarı hakkında değerli bilgiler sağlayabilir.

Makedonya'da yurtdışında tıp eğitimi almak, uluslararası öğrenciler için heyecan verici ve ödüllendirici bir deneyim olabilir. Uygun fiyatlı eğitim ücretleri, yüksek kaliteli üniversiteler ve İngilizce eğitim programlarıyla Makedonya, tıp eğitimi için cazip bir destinasyon olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • türkiye yurtdışındaki hiç üniversiteye doğrudan denklik vermiyor tıpda denklik sınavına girmen lazım o da çok zor bir sınav her sene 600 - 700 kişi giriyor sadece 150 kişi felan geçebiliyor diye biliyorum
    Bulgaristan ve Makedonyayı bilmem ama gürcistan ve ukraynada tıp eğtiminin çok kötü olduğunu giden türklerin çoğunu geri döndüğünü duymuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumiy

türkiye yurtdışındaki hiç üniversiteye doğrudan denklik vermiyor tıpda denklik sınavına girmen lazım o da çok zor bir sınav her sene 600 - 700 kişi giriyor sadece 150 kişi felan geçebiliyor diye biliyorum
    Bulgaristan ve Makedonyayı bilmem ama gürcistan ve ukraynada tıp eğtiminin çok kötü olduğunu giden türklerin çoğunu geri döndüğünü duymuştum

Sağda solda internet sitelerinde falan denkligimiz var deniyor acaba kelime oyunu falan mı yapılıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denklik var
    kadro açılır belli hastanelerde az sayìda

100 kadro olur 3000 denklik isteyen
    + para için tekrar yaptıran en ufak sorunda bırakan okullar Bulgaristan okullarıdır

Azerbaycanda okuyup burda işsiz gezen adamlar var(Tıp okumuş denklik alamıyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

quote:

türkiye yurtdışındaki hiç üniversiteye doğrudan denklik vermiyor tıpda denklik sınavına girmen lazım o da çok zor bir sınav her sene 600 - 700 kişi giriyor sadece 150 kişi felan geçebiliyor diye biliyorum

Sağda solda internet sitelerinde falan denkligimiz var deniyor acaba kelime oyunu falan mı yapılıyor?

denklik dediği muhtemelen denklik sınavına girme hakkıdır
    benim bildiğim harward tıpdan bile mezun olsan denklik sınavına girmeden türkiyede doktorluk yapamıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Ne düşünüyorsunuz gidlirmi oraya okumaya tıp için?

fiyatlar turkiyeden daha uygun oluyor ama onların kuralları falan var. mesela 1 yıl onların dilini ögreneceksin yani hazırlık okuycksn
    zaten ingilizce kesin bilmen gerekiyor. zor iş biraz, bi de denklik meselelerini arastırmak lazım.
    ben kazakhistan ve azerbaycanı iyi diye duymustum
  • yav illa tıp okuyacam diye bulgaristandır makedonyadır saçma sapan memleketlere gitmeyi düşünmeyin rezil olursunuz bulgaristanda 7 den 70 e herkes rüşvetçidir eğitimininde iyi olduğunu pek sanmıyorum değmez arkadaşlar değmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NOFEARNO

yav illa tıp okuyacam diye bulgaristandır makedonyadır saçma sapan memleketlere gitmeyi düşünmeyin rezil olursunuz bulgaristanda 7 den 70 e herkes rüşvetçidir eğitimininde iyi olduğunu pek sanmıyorum değmez arkadaşlar değmez..

genelleme yapmak dogru değil. senin memleketinde de oyle insanlar mutlaka vardır.
    her yerde var ancak herkes degil tabi ki.
  • aynen genelleme doğru değil gerçekten ama çok diyeyim
  • Bulgaristana artık yök 05.07.2012 tarihinden itibaren denklik vermeyi durdurdu. Geçici olarak.
  • Makedonyayı çok araştırdım kafamı karıştıran çok konu var denklikle ilgili öveni var övmeyeni var.
    Mesela şu açıdanda baktım makedonyada okuyan adam Cerrah PAŞA da Medical parkta çalışıyor eğer inanmayan varsa google yazıp bakabilir.
    Çok irtibat kurdum makedonya ve bulgaristndakilerle.Bulgaristanda okuyan bir öğrenci ilk makedonyada okumayı düşünmüş fakat diploma bir işe yaramazmış ee madem yaramıyor orda okuyanlar türkiyenin en güzel hstanelerinde nasıl çalışıyor.kanada da çalışnaı bile var.
    Ama gidipte hüsrana uğramakta var
  • arkadaşlar goce delcev üni diş hekimligi bölümünde okuyorum bilgi almak isteyenler varsa bire bir ekleyebilir mesaj ile sorabilirler danışmanlar vs bu tarz kişilere lütfen cok yüksek rakamlarda para ödemeyniz hepimizin annesi babası durumları belli yoksa neden makedonya gibi düşük gelirli bir ülkede eğitim seçelim.
  • sataistip kullanıcısına yanıt
    ++++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arpeze nogel -- 17 Mart 2023; 21:47:52 >
  • Merhabalar yurt dışında Tıp alanında 1 yıl okumuş gibi gözüküp Türkiye'ye herhangi bir üniversiteye yerleştirecek geçiş yaptırabilecek bir danışmanlık firması aramaktayım. iletişim : 0 538 333 33 34 mail : keskinlikursat@hotmail.com ücret konusunda problem yoktur. Sayğılarımla
  • Cok arastırdım ise yaramaz sacma sapan seyler gitme sakın

• quote:

Haklısın yakın tanıdığım var şu an Ukraynada tıp okuyor fakat üniversite binasından tut da eğitime kadar herşey düşük seviyede imiş.
  • Bulgaristan vs sakata gelebilirsin.Ama bir Almanya da tıp eğitimi alırsan zaten buraya gelmezsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.