Şimdi Ara

Yurtdışında Dil Eğitimi Soytarılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir sürü türk öğrenci ingilizcesini geliştirme umuduyla çeşitli ülkelere gidiyor. bunların çoğu da gariban ve orta gelirli çocuklar yani, ailelerini binbir zorluklara sokup gidiyorlar. sonra oralarda türk arkadaşlar edinip, türkçelerini geliştirip geliyorlar. aslında bunların amacı eğitim meğitim de değil. yabancı kızlarla sevişme peşindeler. ama onu da yapamıyorlar 2 kelime ingilizce konuşmaktan aciz oldukları için. özetle, gerçekten ingilizcesini geliştirme hevesi içinde olan hakkaride de bunu yapar. boş işlere girmeyelim.



  • Hiçbir konuda genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Şuan yurt dışına gitmek için araştırma yapıyorum yakın zamanda gitmeyi planlıyorum. Gideceğim yerdeki Türk oranı bnm için çok önemli ki düşük olmalı.Ayrca İngilizcemi geliştirip farklı bir tecrübe edinmek dışında da bir amacım yok. Bütçeyi 3 yıldır mühendis olarak çalışıp biriktirdim ama bütün paramı buna harcayacağım malum tl diğer kurlara oranla çok çok düşük.. bana ne kadar katkısı olacak döndükten sonra daha net karşılaştırabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wesile -- 2 Ocak 2018; 21:18:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun bide erasmus yapanları vardır. Yurt dışına çıkıp türk arkadaşlarıyla buluşup bir kaç tipsiz Avrupalıyla sevişip gelip türkiyede muhteşem bir deneyim olarak anlatılmaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası gidilen yere ve kişiden kişiye göre değişiyor bu. Ben yurtdışında 2 sene önce dil okulu+college programına gittim ve bana büyük yararı oldu, hem dil öğrenmem hem de iş öğrenmem anlamında. Ama gördüğüm şeyi size söyleyeyim, eğer yurt dışına gidip sadece kendi milletinizden arkadaşlar edinirseniz kurs haricinde başka hiçbir yerde İngilizce konuşamıyorsunuz(ya da artık hangi dili öğreniyorsanız), dolayısıyla yeterli randımanı da alamazsınız verdiğiniz para da boşa gider açıkçası söyleyeyim. Yani yabancı dil öğrenemezsiniz. Bu sebeple genelleme yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bir dil öğrenmek istiyorsanız ve imkanınız varsa kesinlikle yurtdışına gidin, döndüğünüz zaman buradaki dil eğitimiyle oradaki dil eğitimi arasında kat be kat fark olduğunu göreceksiniz.
  • Boyle tepkili bir yazi yazdiginiza gore bir nedeni olmali mutlaka. Yoksa zeki insanlar Ingilizce'lerini gelistirip donuyorlar mutlaka, ya da donmuyorlar hic (6 yila yakin bir zamandir Irlanda'dayim ve tecrubelerime dayanarak bir yorum yapayim istedim). Saygilar
  • Geçen yıl Malta'da ec kursuna katıldım.Kursun altındaki kantin sahibi turk çalışanları türk tenefüslerde turkler toplaşıyorlardı daima.Vitrinde "pazar günleri açığız" şeklinde turkçe yazı bile vardı.Bunun ingilzcesini bile okuyamıdıklarını düşünüyorum gruplaşan turklerin.Ben hiç katılmadım aralrına.
  • Bu senin nasıl bi okulda bulunduğun ve kimlerle vakit geçirdiğine göre değişir delikanlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wesile

    Hiçbir konuda genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Şuan yurt dışına gitmek için araştırma yapıyorum yakın zamanda gitmeyi planlıyorum. Gideceğim yerdeki Türk oranı bnm için çok önemli ki düşük olmalı.Ayrca İngilizcemi geliştirip farklı bir tecrübe edinmek dışında da bir amacım yok. Bütçeyi 3 yıldır mühendis olarak çalışıp biriktirdim ama bütün paramı buna harcayacağım malum tl diğer kurlara oranla çok çok düşük.. bana ne kadar katkısı olacak döndükten sonra daha net karşılaştırabilirim.

    Hocam karar verdiniz mi? Özelden veya burdan dönüş yapabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba şuan Liverpool' dayım.. Tecrübelerimi anlatmak için yeni bir konu açacağım ama biraz daha zaman geçsin istiyorum. Geleli 3 hafta oldu. Sorularınız varsa cevaplarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wesile -- 10 Mart 2018; 21:19:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam gidiyordum vazgeçtim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nereye gidiyorsun hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wesile kullanıcısına yanıt
    Yok hocam daha gitmiyorum forumda konusunu görmüşsünüzdür cbc derslerini bitirdikten sonra gitmeyi düşünüyorum tabi o zamana kadar değişebilir düşüncem, siz liverpoola gitmişssiniz herhalde. Nasıl gidiyor, beklentinizi karşılayabildi mi şuana kadar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bn Amerikan Kültür'ün küçük bir şubesinde intermediate ve upper intermediate ı bitirip geldim buraya

    Okulum the liverpool school of english.

    Burada ilk gün bir sınav yaptılar upper intermediate çıktım, sınıfa yerleştirildim, devam eden bir sınıfa yerleştiriyorlar yeni.sınıf açılmıyor.sınıfta gramer çok öğretilmiyor çünkü biliyorsun konular Kısaca üzerinden geçiliyor. Ağırlıklı olarak Speaking oluyor. Devamlı önce partnerinle(genelde yanındaki kişi) daha sonra da hoca ile konuşuyorsun.haftada 2 kez filan writing yapıyoruz hoca tek tek kontrol ediyor hata varsa düzeltiyor ya da o cümleyi daha iyi nasıl yazarsın onu gösteriyor.her pazartesi bir önceki hafta öğrendiğin gramer ve vocabulary sınavı var her ayda o ay öğrendiğin her şeyi içeren (Gramer-vocabulary-listening-reading-writing-speaking) bir sınav var.

    Ayrıca her çarşamba yine herşeyi içeren bir level atlama sınavı var.

    Bn liverpool û daha ucuz ve daha az Türk vardır diye seçtim.ingiltere ye göre ucuz bize göre pahalı :),10 kişi filan Türk gördüm şimdilik (400 civarı öğrenci vardır)nereye gidersen git Türk olacak bu gerçek bn hiçbiri ile muhabbet etmiyorum aynı sınıfta da değiliz zaten.öğlefen sonra dersleri seçmeli oluyor bn business english seçmiştim yeni güzel şeyler öğrendim ama biraz laylaylom geçiyor geldi belki değiştiririm bilmiyorum.

    Okul genel olarak güzel sosyal bayagı geziler filan bol bol oluyor tabii ücretli.

    Yurt dışında 3 haftada amerikan Kültür de 6 ayda öğrendiğimden daha çok şey öğrendim bnce :)

    O kadar paraya değer mi tartışılır

    Bn kimya mühendisiyim ve çalıştıgım firmada yabancılar ile konuşmak zorunda kalıyordum o yüzden bunu denemek istedim açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam konu açtığınızda orda sorarım artık (zaten konuda bir çoğunun cevabı olur) teşekkür ederim 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wesile kullanıcısına yanıt
    Güzel ama siz kendi kazandığınız para ile gittiniz sanıyorum ya da daha doğrusu para yönünden bir sıkıntınız yoktu. Bu sayede iyi bir yer seçebildiniz herhalde. Sadece ders değil, orada yaşamak dil öğrenimini iyi etkiler diye düşünürdüm ben. Dışarıda olmak çok önemli diye düşünüyorum yabancı ülkede dil eğitiminde. Zorunda olmadıkça türkçe konuşmazdım bende. avustralya ya da iskoçyada dil okulları nasıl acaba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bn kendi param ile gittim ama burası herşeye ragmen pahalı bir ülke malum pound neredeyse 5,3.

    Para sıkıntım yok belki ama şimdiye kadar doğru dürüst dışarıda yemek yemedim hep mutfakta kendim yaptım.ama her geziye gidiyorum :)

    Liverpool seçmemdeki sebeplerden biri ucuz olması zaten :) Avustralya araştırdım bn giden arkadaşlar memnun açıkçası ama 3 aylık bir süre için çok fiyat fark etmiyor çünkü uçak bileti çok pahalı oraların. En az 6 ay kalmalı oraya gitmeyi düşünüyorsan, Avustralya çalışma izni.de veriyordu o yönden de bir avantaj bnce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wesile kullanıcısına yanıt
    Avustralya'da dil öğrenenler çiftliklerde falan çalışabiliyormuş.Bu doğru mu acaba?Sözlüklerde falan vardı.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok malesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışına gitmeden ingilizce öğrenenleri görüyoruz. Bu ülkede turistle iki kelime konuşamayan ingilizce öğretmenleri var hemde hiç az değil sayıları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.