Şimdi Ara

Yurtdışında Araç Kiralamak?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
5
Favori
51.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neyse ki bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar.
    Polis çevirmesini de atlattım Malaga havaalanında..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LNC10

    Neyse ki bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar.
    Polis çevirmesini de atlattım Malaga havaalanında..

    Hangi şirket ve ne kadardı? Park sorununu nasıl hallettiniz? Ben de martın ortasında malaga-sevilla yapacağım, hala kararsızım.
  • Arkadaşlar genel anlamda herkesin İspanyada kiralama yaptığını farkettim.Ben de haziranda Madrid yada Barselonadan kiralayacağım.Budget yurtdışına izin vermiyormuş onu öğrendim. Fransaya da gidebileceğim,sınırsız km sunan sizin deneyiniminiz olan bir firma yada site önerirmisiniz. Ayrıca dikkat etmem gereken neler var?Saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam.
    Biraz geç oldu ama, yine de faydalanan olacaktır.
    Malaga Havalimanında en ucuz firma "RECORDGO". Ben ilk baştawww.rentalcars.com adresinden yapmıştım. Bu site size ancetalardaki en uygun fiyatları sıralıyor. Şahsen, sonrasında uzatmam gerektiği için siteden değil acentaya gidip yeni bir kiralama yaptım. Aklınızda olsun, site aracılığı ile kiralamışsanız her türlü uzatma ve iptal işlemini bu site üzerinden yapıyorsunuz.(Başka websiteleri farklı olabilir)
    RecordGo acentası da ülke dışına çıkışına izin vermiyordu. Ben bilmiyordum ve Gibraltar'a gittim (Bu arada, Gibraltar'a giriş için "United Kingdom vizesi" gerekiyor; ben başka bir seyahat için önceden almıştım. Vizeniz yoksa, girmek için boşuna 1 saat beklemeyin) Uzatmak için acentaya geldiğimde protekize- fransaya gidebilir miyim diye sordum; görevli "maalesef, yasak var. Gibraltar'a bile girmeniz yasaktır." dedi.. :D
    4 günün altında kiralarsanız, günlük fiyat %30-50 artıyor. Ayrıca "full insurance" için kaç gün kiraladıysanız ona göre fiyat çıkıyor. Toplam kira bedelinin %20-30 u gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam(günlük-haftalık-2 haftalık-aylık). Bunu yaptırmazsanız, 1500€(bin beş yüz avro) bloke koyuyorlar kredi kartına ve bazen abuk sabuk masraf çıkartıp kartınızdan çekebiliyorlar. O nedenle riske girmeden, kafanız rahat olması için full insurance tercih edebilirsniz.

    Park yeri açıkçası en sıkıntılısı.. Kapalı otoparklar saatine 7-10 € arası fiyat çıkartıyorlar( mecbur kaldığımdan, 1,5 saat için 14 € ödedim). Ara sokaklarda mavi ve beyaz çizgili yerler halka açık(Engelli park yerlerine dikkat!!); sarı çizgililer işyeri/apartman sakini gibi özel ayrılmış yerlerdir.
    Mavi olanlar da "Parkomat"lar bulunuyor ve üzerinde hangi saatler arasında ücretli/ücretsiz ve saatlik fiyatlar yazıyor(Genelde 09-16 arası ücretli oluyor ve 2 saatlik 2-3 € gibi bişeydi).
    Eğer kalacağınız otelin otoparkı varsa 10-15 euro karşılığında, ne kadar konaklayacağınız farketmeksizin kullanabilrsiniz.

    Tamerin: Bilgiler sana da gerekli olursa diye ismini ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LNC10 -- 27 Mart 2015; 14:08:43 >




  • Teşekkür ederim.. Merak ettiğim mesela holidaycarsdan araç kiraladık,şirket bize ekstra nirşey çıkarıt mı?Full sigorta yapınca karta bloke koymuyorlar mı?




    @LNC10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karışık yazmışım biraz, adım adım gideyim.

    1 haftalık araç kiralamak için "www. ........ .com" sitesine girdiniz. 01.04.2015 - 08.04.2015 tarihleri arasında; X Havalimanında alıp tekrar bu havalimanına bırakacağınızı seçtiniz; D(orta) sınıfı aracı seçtiniz; Kredi kartı bilgilerini istedi ve verdiniz. Sonrasındaki süreç şöyle işliyor:

    - İnternet sitesi, kredi kartınızdan 1 haftalık araç bedelini çekiyor. İnternet sitesi, bu ücretten başka hiçbir ücret almıyor.
    - Size e-mail yoluyla bir dekont yolluyor. Bu dekontta rezervasyon numarası ve aracınızı hangi tarihlerde nereden alıp nereye bırakacağınız ile ilgili bilgiler mevcut.
    - Aracınızı alacağınız X havalimanına gittiniz. Bu dekontu gösterdiniz.
    - Kredi kartı, Ehliyet, pasaportunuzu verdiniz.
    - Size soracağı, full sigorta yaptırırsanız şu kadar ücret tutar.
    - Siz full sigorta istediniz, bu tutarı kartınızdan çekiyor. (Ayrıca bazı acenteler; yakıtı full veriyor ve parasını önceden kartınızdan çekiyor. Geri getirdiğiniz zaman ne kadar yakıt kalmışsa o ücreti kartınıza iade ediyor.) Ruhsat yerine geçen bir kağıt veriyor. Bu kağıtta araçtaki hasarlar ve tüm bilgiler yazıyor ve aracı teslim ediyor.
    - Eğer full sigorta istemediyseniz, 1000-2000€(acentesine ve araç sınıfına göre değişken) arasında bir meblağ bloke edeceklerini söylüyorlar. Herkes full sigorta yaptırmak istemeyebilir tabii. Ancak dikkat etmeniz gereken şey, aracı teslim alırken her noktasına bakmanız. En ufak bir çiziği bile sonradan geçirebiliyorlar. Teslim alacağınız zaman, size verilen kağıtta olmayan bir hasar farkederseniz kağıda işlemelerini isteyin.




  • autoeurope dan 2-3 kere araç kiraladım , sorun çıkmadı.
    com uzantılı oran i com.tr uzantılı olandan daha ucuz olabiliyor , kontrol etmekte fayda var.
    bir de foxrentacar diye bir site var. oldukça ucuz fiyatlar veriyor.
    Amerikan sitesi , Amerika'da kullanmıştım , kiraladığım aracın oldukça üstünde bir upgrade yapmışlardı.
    ama Avrupa için hizmetleri nasıldır bir fikrim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisces11

    autoeurope dan 2-3 kere araç kiraladım , sorun çıkmadı.
    com uzantılı oran i com.tr uzantılı olandan daha ucuz olabiliyor , kontrol etmekte fayda var.
    bir de foxrentacar diye bir site var. oldukça ucuz fiyatlar veriyor.
    Amerikan sitesi , Amerika'da kullanmıştım , kiraladığım aracın oldukça üstünde bir upgrade yapmışlardı.
    ama Avrupa için hizmetleri nasıldır bir fikrim yok.

    autoeurope sitesinin tr uzantili olani ile com ile biten sitesinde farkli arabalar cikiyor mesela tr ile bitende sinirli km arabalar cikiyor nerdeyse hic sinirsiz yok ama com ile siteye bakinca ayni aramada farkli arabalar ve sinirsiz secenegi cikiyor ayni site ayni arama kriterlerine gore calismiyormu
  • Arkadaşlar açıkcası tüm İspanya için araç kiralamaya cesaret edemedik. Ancak İbizada bir gün kalacağız ve araba şart görünüyor. Öne çıkan firmalar Centauro, Goldcar ve Atesa. Dolu depo alıp dolu teslim edeceğiz ancak sıkıntı bloke tutarı. 600 ile 1200 arasında değişen bloke koyuyorlarmış karta. holidaycars böyle söyledi. Hatta mini gurp bir araç kiralayacağız, aracı satsanız 1200 euro eder anca :) Ancak bu site dahil hiçbir forumda bu kadar yüksek blokeye rastlamadım. Sizde bu firmaları kullanan var mı, ne kdar bloke koyuldu. Ayrıca bloke konulsa sonra da kartı iptal etsek yine de keserler mi ileride ceza vs..Sonuçta haksız kazanç var ortada çünkü kimseye daha ceza makbuzu gelmemiş..Yardımcı olursanız sevinirim..
  • Yurtdisinda ucuz yerlerden kiralamaktan kacinin derim buyuk firmalar pahaliya dogru

    Sixt enterprise hertz avis gibi gider once bunlara bakarak birini kiralayin derim full sigortali olsun iciniz rahat etmesi icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 2 gün kiralamak istiyorum italya için okudum yazılarınızı, heralde kiralayacağım, ceza yemem inş.
  • Planlarda bir değişiklik olmazsa bende ilk kez Kıbrıs'a gidceğim ve biraz da gezme planı olunca direk havaalanından araç kiralamayı planlıyorum. Fiyatlar makul gibi geldi ama büyük bir firma gözüme çarpmadı, hepsi yerel firma sanırım.
  • Arkadaşlar arabayı firmanın o ülkeye ait olan sitesinden kiralamanızı tavsiye ederim. mesela ispanya için es uzantılı siteyi kullanın. Fiyat daha düşük olacaktır. Google translate falan bi şekilde halledersiniz. Sixt on numara bi firma. Ben daha önce budget ten de kiraladım. Almanya da çok güzel bi araba verdiler bana. Fakat dubai de verdikleri araba çok dandikti. Ön düzen problemi vardı. 100 ün üstünde rabaya hakim olmak çok zordu. Öyle kullandım. Maalesef.
  • meraba arkdaslar bende valencia havaalanından arac kıralayıp barcelona havaalanına bırakmak ıstıyorum onlıne olarak arastırdıgımda en uygun enterprise diye bir firmadan arac buldum.
    bazı sorumlarım olacaktı turing denen olaya para vermek gereklimi (415tl güncel 1 yıllık fiyat)
    türkiye ehliyeti ile kiralamada sorun yasarmıyım.
    rentalcars.com uzerınden tutacam aracı sıte guvenlımıdır.
    aynı sekılde munıh havaalanından da arac kıralayacam yıne almanya da da türkiye ehliyeti yeterli olurmu.
  • LNC10 kullanıcısına yanıt
    BÜTÜN ONLİNE ARAC KİRALAM SİTELERİNDE GÖRÜDÜGÜM AB ülkesi olmayan vatandasların ab gecerlı ehlıyet sunma zorunlulugu vardır yazıyor ben sımdı kıralayacam turıng yapmadan gıttıgımde vermeme ıhtımallerı varmıdır. yoksa gittiğimde orada mı kıralamamı onerırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osgemrah

    meraba arkdaslar bende valencia havaalanından arac kıralayıp barcelona havaalanına bırakmak ıstıyorum onlıne olarak arastırdıgımda en uygun enterprise diye bir firmadan arac buldum.
    bazı sorumlarım olacaktı turing denen olaya para vermek gereklimi (415tl güncel 1 yıllık fiyat)
    türkiye ehliyeti ile kiralamada sorun yasarmıyım.
    rentalcars.com uzerınden tutacam aracı sıte guvenlımıdır.
    aynı sekılde munıh havaalanından da arac kıralayacam yıne almanya da da türkiye ehliyeti yeterli olurmu.

    Ben Mayıs ayında Madrid den araç kiralayıp madrid den barcelona ya gidip tekrar madris barajas havalimanında aracı teslim ettim. Bizim ehliyeti kullandım herhangi bir problem yaşamadım. Turing den kastınız sanırım uluslararası ehliyet. Boşuna para vermemenizi tavsiye ederim. Ben rezervasyonumuwww.sixt.es den yaptım. Sixt çok başarılı bir firma. Rezervasyonumu teyit etmek için sixt in tr müşteri hizmetlerini aradım. Paranın ödendiğini araç sınıflarını falan teyit ettirdim. Müşteri hizmetletrini arayıp tr ehliyeti hakkında bilgi alabilirsiniz. Tekrar söylüyorum. Tr ehliyeti ile bütün avrupayı gezebilirsiniz.




  • Arkadaslar oyle bir sey basima geldi ki evlat acisi gibi koydu benzerini yasayan ya da bir fikri olan paylasirsa sevinirim.

    Gecen gun Sakiz adasina gittik ve 6 saatligine 30€'ya arac kiraladik SİXT'ten.
    Sonra araci park ederken ufak bir sorun olmustu.
    On sag kaput bir karis kadar ve on sag lastik janti bir basparmak uzunlugunda cizilmisti.
    Bunlari gordu acente ve bunlarin onarimi 100 € tutar dedi ve rica minnet tartisma hicbirsey fayda etmedi verdim cekti karttan.

    Bana soyledigi 800 € alti hasari siz oduyorsunuz demek oldu.
    Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi acaba ne derece dogru
    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andre_

    Arkadaslar oyle bir sey basima geldi ki evlat acisi gibi koydu benzerini yasayan ya da bir fikri olan paylasirsa sevinirim.

    Gecen gun Sakiz adasina gittik ve 6 saatligine 30€'ya arac kiraladik SİXT'ten.
    Sonra araci park ederken ufak bir sorun olmustu.
    On sag kaput bir karis kadar ve on sag lastik janti bir basparmak uzunlugunda cizilmisti.
    Bunlari gordu acente ve bunlarin onarimi 100 € tutar dedi ve rica minnet tartisma hicbirsey fayda etmedi verdim cekti karttan.

    Bana soyledigi 800 € alti hasari siz oduyorsunuz demek oldu.
    Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi acaba ne derece dogru
    Tesekkurler

    Aracı kiralarken bende böyle bir durumla karşılaşmıştım.


    araç kaskoluydu ancak şöyle bir şart vardı.
    750 euro ve üzeri hasarlada kasgo devreye giriyordu. eğer hasar küçükse
    750 euronun altındaysa kiralayan ödüyor dediler.

    bunun için o 750 euroluk kısmıda karşılayan extra bir sigorta var onuda yaptırmamız gerektiğini
    söylediler bizde yaptırdık. oda günlük 12 euro gibi birşeydi.

    malesef böyle bir şey var..




  • Araç kiralamadım ama türkiyeden otomobille çıkıp italya avusturya almanya slovenya hırvatistan çek cumhuriyetine gittim otobanlar ve şehiriçi otoparkların durumu hakkında yardımcı olabilirim.
    Ceza konusunda endişe edenlere önerim açık park bulup arabayı oraya park edin.kapalı otoparklar daha pahalı oluyor ama yinede içiniz rahat eder genel olarak açık parklardada bir cihaz bulunur 1 euro 1 saat gibi oluyor genelde kalacağınızı düşündüğünüz süre kadar önceden para atıp bi fiş alıyorsunuz üstünde ne zaman dolacağına dair bilgi oluyor ve bu fişi aracın içine cama doğru koymaniz gerekiyor. Almanyada cezası 15 euro (italyada 60 civarı olduğunu duymuştum emin değilim )

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • italya da araç kiralamayı düşünüyorum.Rentalcars verdiği fiyatlarda alamo.com üzerinden işlem yaptığı bir seçenek var.Alamo com da enterprise üzerinden işlem yapıyor.Burda verilen fiyatta ek sigorta dahil değil galiba?
    Ben rezervasyonu alamo üzerinden girdim ne kart numarası istedi nede başka bir döeme bilgisi.Rezervasyonu oluşturup mail attı bana.Bilgisi olan varmıdır?Bu şekilde bir sıkıntı yaşarmıyım?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.