Şimdi Ara

Yurtdışına yerleşmeyi düşünüyormusunuz, imkanınız var mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Yurtdışına yerleşmeyi düşünüyormusunuz, imkanınız var mı?


(En Son Oy Tarihi: 4.9.2020)
Giriş
Mesaj
  • Kız arkadaşım Alman vatandaşı. Bir aksilik çıkmaz ise 2 aya nikah var. Çok güzel bir birlikteliğimiz var ancak ben neredeyse bütün planlarımı, ne kadar kötü olursa olsun Türkiye şartlarına göre yapmıştım. 5-6 yıllık uzun süreli bir plandı. Evdi, diplomaydı vs vs çoğunu hallettik.


    Tam işler yoluna oturuyor derken malumunuz ekonomi ...


    Kız arkadaşım ise bir saniye bile burada durmak istemiyor. Bana bu konuda inanılmaz destekçi ve cesaretlendiriyor. Ancak birikimim değer arz etmiyor, diploma orada bir halta yaramıyor (yüksek lisansla pekiştirilmediği sürece) Almancam giriş seviyelerinde.


    Resmen 7-8 ayımız var buradan pılımızı pırtımızı toplayıp gitmek için ama tam olarak %100 motivasyon bulamıyorum. Her gün bu ülkeye sallayanlardan bir tanesiyim ama sudan çıkmış balık gibi başka bir ülkeye çıkıp gitmek (ki kızında bir birikimi arkası yok, sadece vatandaşlık) ufaktan korkutuyor.


    Biz burada 2 üniversiteyi orada tuvalet temizlemek için mi aldık diyor insan arada bir kendisine ama realitede o tuvaleti temizlesem buradaki mühendisten daha iyi geçineceğim. Kafam çok karışık.

  • Bu ülkede yaşamanın mantıklı bir gerekçesini bulamadım. Almanya'ya gitmek isterim bir yer seçsem. Sadece ekonomik değil. İnsan yapısı çevre daha çok etkili. İnsanlar, ev ve araba için yaşamıyor diye düşünüyorum oralarda. Hedefleri, beklentileri ve gelecek planları muhtemelen çok farklı bizlerden.


    Bir yerden bir yere gitmek istesen 2-3 saatin yolda geçiyor burada. Toplu taşıma sistemi 50 yılın avrupası gibi. Spora gitmek istesen işten fırsat olmayacak çalışma saati belli. Ama Avrupa'da 24 saat açık yerler var. Burada bir bisiklet alıp sürsen, araba sürenler fakir gözüyle bakıyor, ulaşım aracı niteliği yok. Almanya'da bisiklet arabadan daha pahalı. Burada toplu taşımaya binmek fakirliğin göstergesi orada ise medeniyetin.


    Gitmek istememin sadece %10'luk kısmı ekonomi olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede insanlar küçüklükten beri sadece. İş, ev ve araba elde etmek için büyütülüyor.


    Yurt dışına gitsem daha kaliteli hayat yaşayacağımı düşünüyorum...

  • ironi dimi kanka

  • Biz gidip bütün dünyayı fethedip geri döncez knk siz burayı koruyun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

    Menfaatim için bir korkak gibi kaçıp atalarımızın onca cefa çekerek bize bıraktığı toprakları terkedip uzaktan ülkemizi siyasal İslamcıların bölücü kürtlerin ve mültecilerin mahvedişini izlemeyeceğim. Ayrıca çocuklarımın ve torunlarımın asimile olmasını asla istemem. Bu devran elbet dönecek.

    Kısa ve öz, NAH DÖNER DEVRAN

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanım olsa giderim. GC çekilişini kazandım bakalım vizeyi alabilersem gidip şansımı deneyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu en güzel coğrafya ve atmosfere sahip bir yer. Siyasiler yoksunluk cehennemine çevirmese bu coğrafyayı, en iyi yaşanılacak yer burası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailemi kurabilirsem evet.

  • sputniknews bir araştırma sonuçu ülkenin gençleri %76 Türkiye'yi terk etmek istiyor.gençlerin yarısı avrupada diger yarısı abd ve kanada yaşamak istiyor.ülkenin gençleri artık bu ülkeden umutları kesmiştir.

  • arkadaşınız okul sonrası mı iş bulamayıp döndü hocam?Yoksa normalde orada yaşıyordu falan issiz mi kaldı?

  • Umarım ironidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çoktan beri ab nitelikli kariyerli ve eğitimli insanları alıyor ha bu insanlar burdada iyi zaten maaşları 10k civarı,dil yok, okul yok, düzgün meslek olmayanlar türkiyede nefeslerini tüketmeye alışsın boş hayaller kurmaya gerek yok..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Eylül 2020; 12:44:7 >
  • emeklı maaslarını kesilince görürüm onları :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    arkadaşınız okul sonrası mı iş bulamayıp döndü hocam?Yoksa normalde orada yaşıyordu falan issiz mi kaldı?

    Yüksek lisansını orda yaptı kendisi Türkiye'de derece yapıp oraya gitmiş birisi iş sıkıntısı yoktu ailevi sebeplerden döndü. Bana anlattığına göre işsizlik konusunda Türkiye'den kötü durumdalarmış.

  • Her 3 gençten 1 i işssizmiş hocam.Orda da gençler çoğunlukla aileleri ile yaşamaya devam ediyormuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.