Şimdi Ara

Yurtdışı tur mu? Bireysel mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
33.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdrrtn

    İki kişilik bireysel İtalya gezisi için uçak ve pasaport masrafları haricinde bir haftalık gezinin maliyeti ortalama ne kadar tutar
    tecrübelerinize göre?

    tur daha ucuza gelir, turla gidin, gereksiz vakit kaybındanda kurtulmuş olursunuz,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hella

    quote:

    Orijinalden alıntı: mdrrtn

    İki kişilik bireysel İtalya gezisi için uçak ve pasaport masrafları haricinde bir haftalık gezinin maliyeti ortalama ne kadar tutar
    tecrübelerinize göre?

    tur daha ucuza gelir, turla gidin, gereksiz vakit kaybındanda kurtulmuş olursunuz,


    arkadaşlar konu hortlamış madem cevap yazayım.

    italya ya tur ile gittim ama hatta isim de vereyim anı tur firması ile gittim. çok da memnun kalmadım açıkcası.

    2 kişi tur + oradaki bireysel harcamalar (yeme içme pasaport vs.) yaklaşık olarak 2.500 EUR civarında bir harcamamız oldu.

    bir daha özellikle batı avrupa da bulunan bir ülkeye hayatta tur ile gitmem, en güzeli kiralık bir karavan ile veya araç ile belirlediğiniz güzergahlarda otel rezarvasyonları yaparak gitmek. hem daha spontane hem de daha kalıcı olur. hatta otel rez bile yapmadan gidilir arabada uyumayı göze alırsan otoban kenarlarında müsait duraklar var. kalabalık yani güvenlik sıkıntısı da olmaz :)

    turda gruptaki insanlara bağlısınız en nihayetinde rehber de çok önemli tabi. mesela biz ısrar etmeseydik collezium'a (böyle mi yazılıyodu bakamayacağım şimdi :) götürmeyecekti kadın.
    yahu kalmış roma ya gelmişsin gidelim demesen götürmeyecek.

    bir de toplanma saatlerine riayet etmeyen gevşekler var grupta, akşam 8 de şu heykelin altın buluşalım diyor rehber, sen vaktinde gidiyorsun oraya bekle ki afedersin dangalaklar gelsin de yola çık!

    bir de istediği yere istediğin kadar vakit ayıramama meselesi var bana kalsa verona ya hiç gitmesem de olurdu ama romada bir gün daha geçirip oradaki müzeleri de gezmek isterdim vs.

    neyse sözün özü daha önce yurt dışı tecrübeniz ve yabancı diliniz yoksa ve garantici biri iseniz hiç riske girmeyin turla gidin paket gibi götürüp getiriyorlar.

    yok ben maceracı adamım atalarım tee orta asyadan gelmiş bana bişi olmaz diyorsanız kendiniz gidin harbiden bak macera olur.




  • Turizm şirketi ile gitmeniz hem gideceğin yer konusunda bilgi almanız hemde fiyat açısından daha uygun olacaktır. çünkü tur şirketlerindeki rehberler gideceğiniz yerlerin en turistik ve tarihi yerlerine geziler düzenliyor ve ona göre bilgilendirmede bulunuyor. Her şey dahil tur paketleri ile uçak biletinden konaklamaya kadar her şey içinde olacağı için fiyat yönünden daha ekonomik olmaktadır. Bu nedenle yurtdışı turları ile yurtdışı tatil gezinizi yapmanızı tavsiye ederim.
  • yurt dışına çıktım turla fakat ben bireyselilekten yanayım .. gezme görme konusunda zaten keşfediyorsunuz kısa sürede korkacak bir şeyde yok ayrıca türkiyeden daha güvenli ! yurtdışı turları
  • Tur ile seyahat tam anlamı ile seyahat sayılmaz bu işin keyfi programını yapıp özgürce o mekanın tadını çıkarmaktır. Ayrıca az biraz ingilizce kurtarır İtalya da sonuç olarak İngiltere ye gidilmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası gideceğiniz tur şirketine göre değişir. İlk yurdışı deneyimimi eşimle birlikte balayımızı geçirdiğimiz İbiza'da gerçekleştirdim. Tek kelime ile muhteşem bir yerdi! Arkadaşlarımın tavsiyesi ile entaş turizm aracılığı ile gittik ve hem oldukça hesaplı hem de inanılmaz bir balayı geçirmemizde katkıda bulundular. Sizede tavsiye ederm, hatta geçtiğimiz yaz tekrar aynı turizm şirketi ile yunan adalarında gemi turuna katıldık, hayran kaldım ne güzel yerler var gerçektn:)) Bir kere yurtdışına açıldıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor demişti arkadaşlarımda inanmamıştım :) Burda da linki paylaşıyorum, faydalı olabilirsem ne mutlu bana :)))https://www.entas.com.tr/tour/797-celestyal-cristal-ile-yunan-adalari---atina.html




  • Yurtdışı Turlarında ntatil.com dan aldım ve çok güzel bir italya turu yapmış oldum, tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bende yurtdışına çıkarken bu tur sitelerden çok destek almıştım, bende tecrübelerimi paylaşarak birilerine destek olabilirsem ne mutlu bana diyerek başlıyorum, 2013 ve 2014 yıllarında 2 defa jolly turla yurtdışına çıktım, gayet güzel organizasyonlarda, yurtdışı otellerinde beklentileriniz çok büyük olmasın, otel sektöründe türkiye çok ileri ama kaldığımız oteller genellikle düzgün otellerdi, birde bütün gün çok yoğun tempodan sonra sadece insanın aradığı temiz bir yatak oluyor, onuda buluyor insan zaten, oteller genellikle şehire biraz uzak oluyor, ama ulaşımı kolay oluyor. Bizim iki turumuzdada rehberlerimizden çok memnun kaldık, her sorunumuza çözmeye çalıştılar, biz öncesinde güzel bir çalışma yaparak, şehirleri kendimiz gezdik, yabancı dilimiz çok fazla olmamasına rağmen gayet başarılı olduk, elinizde bir harita olması (yön tayininizde iyiyse) birazda kendinize güven yeterli, parisin altını üstüne getirdik😀. Turistik şehirlerde metro sistemleri çok iyi zaten. Bireyselmi, turmu derseniz ben kıyaslama yaptığımda tur firmaları daha uygun oluyor, ama bireyseldede hangi şehri beğendiyseniz orada daha uzun kalma şansınız olabilir, tercih meselesi tabiki ama tur derseniz jolly tur tecrübelerimden yola çıkarak bu firmayı tercihleriniz arasına koyabilirsiniz, kardeşimde iki defa pronto turla gitti oda memnun kaldı. Bu sene yaptığımız yurtdışı tur programını izin sorunu nedeniyle iptal ettirmek istediğimizde hiç sorunsuz iptal ettirip, ücretinide 3 gün içinde iade aldık. Bunlar tamamen tarafsız tecrübelerimdir, inşallah birilerine yardımım dokunur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • tur ile gidip ben çok memnun kaldım diyen insanları görmedim pek
  • Aynen katılıyorum henüz bugüne kadar tur firmaları eşliğinde yurtdışı seyahatlerine katılıpta mmemnun kalanı bende görmedim.
    Bakın az evvel şu yazıyı okudum adam ne güzel anlatmış, gerçekten olmazsa olmazları basit ve anlaşılır dil ile özetlemiş bence:http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=53015&start=10
  • Başlık çok eski ama aslında çok güzel bir başlık olmuş, 2002’den beri uğraştığım turizm sektöründe (çeşitli seyahat acentelerinde rezervasyon memuru, 2008 itibariyle profesyonel kokartlı turist rehberliği ve şu an tur bir tur operatöründe outgoing operasyon yetkilisi ve yurt dışı rehberi olarak) edindiğim deneyimleri size sunmak isterim.



    Yazım boyunca bir seyahat planı yapıyormuşçasına bir örnek üzerinden gidip, konu başlığını elimden geldikçe açıklamaya çalışacağım.



    Herkes yurt dışı tatilini dolu dolu geçirmek ister. Çünkü hem zaman kısıtlıdır hem de € bazından hesaplayacağımız ve yüksek kur ile çarpacağımız için fiyatlar pahalıdır. Ayrıca Bir gezi, seyahat belli bir plan yapmayı ve gidilecek yer hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. Bu yüzden eğer ki siz bireysel gidecekseniz tatilinizden önce bir plan oluşturmak adına tatil planı mesaisi için zaman ayırmanız gerekir.



    Diyelim ki seyahatimiz Roma’ya gerçekleşecek, öncelikle bireysel seyahat edeceksek ilk olarak konaklayacağımız oteli seçmemiz gerekir. Otellerin fiyatları, bulundukları bölge; yıldız sayıları vs. gibi ayrıntılarla doğru orantılıdır. Yurt dışı tatilinizde genellikle gününüz gezmekle geçse de, aman nede olsa yatmadan yatmaya gideceğiz otel çokta önemli değil demek yanlış olur. Çünkü tesisler Resort otel değil, şehir otelidir Yani oda kahvaltı veya sadece oda konseptinde hizmet verir ve yeme içme çok pahalıdır.. Hosteller de ise sadece yatak hizmeti vardır, ama onlarda da genellikle şehrin ücra veya getto taraflarında kalırlar, düzgün konumda kalan hosteller ise pansiyon fiyatlarına eşittir ama hırsızlık vs. gibi konulardan ötürü güvenli değildir. O yüzden 3 veya 4 yıldızlı ve ulaşım açısından şehir merkezi konumları tercih etmek sizi hem zamandan hem de ulaşım ücretinden tasarruf sağlayacaktır. Çünkü şehir merkezi konumda bulunan düzayak bir otel demek, yeme içme alternatiflerinin çok olduğu, otelden dışarı çıktığınızda ihtiyacınız olan her şeyi herhangi bir ulaşım aracı kullanmadan (para harcamadan) yürüyerek ulaşacağınız anlamına geldiği gibi, sizi geceleri de, şehrin gece yaşantısını keşfetmenizde ve gece geç saatlere kadar güvenli bir şekilde dışarıda olmanız açısından faydalı olacaktır. Bu yüzden iyi bir otel tercihi için önce Roma şehir haritasını bulmak, şehrin merkezi konumlarını saptamak sonra bu konumlarda iyi ve güvenilir otel aramak bunun içinde yorum okumanız gerekir. Bir diğer seçenekte bilindik zincir otellere yönelmek olur.



    2. si ise hava yolu. Belirleyeceğiniz tarihler için fiyat araştırması yapmak, promosyon sınıf bilet için acele etmek gibi mücadeleleriniz olacak. Ancak burada önemli olan nokta ise uçağın kalkış ve varış saatleri. Diyelim bizim Roma gezisi 25 Temmuz’da başlayacak ve 5 gün sürecek,(diyelim ki İstanbul ikametleyiz) Şimdi genellikle gece uçuşları daha ucuz olur ve insanlar buna yönelir. Aslında gece uçuşunun bir avantajı daha vardır, siz sabah oraya indiğinizde gün kaybı olmadan ilk gününüzü ve son gecenizi dolu dolu yaşarsınız. Farz edelim ki 25 Temmuz saat 03:00 a direk uçuşlu ve çok uygun fiyatlı bilet bulduk. Dönüşümüzü de 30 Temmuz’u 31 Temmuz’a bağlayan gece 02:15 te bulduk. Uçağın Roma’ya varışı yerel saatle 05:00 fakat o saatte toplu taşıma var mı? Metro çalışıyor mu? Daha önce baktığımız otel konum olarak toplu taşıma duraklarına ne kadar yakın? Veya taksi oraya ortalama kaç € ya götürür? Bunları düşünmek hesaplamak gerekir, zira bu ince detaylar fiyatı öyle bir hale getiriyor ki tur şirketlerinin turlarından daha pahalıya geliyor tatil. Ayrıca diyelim ki biz bu otel uçak rezervasyonlarını şimdi yaptık Ama Nisan ortasında işten veya sağlık sorunundan ötürü ertelemek durumunda kaldık, o noktada hava yolundan iade alamazsınız çünkü promosyon biletin iadesi olmaz, ayrıca aynı şey otel için de geçerli. Yani herhangi bir aksilikte paranız yanar.



    Tarihler 25 Temmuz’u gösterdi ve siz atladınız uçağa gittiniz Roma’ya otele yerleştiniz. Önceden nereleri gezeceğinizi de planladığınız için kafanız rahat. İstediğiniz saatte (kahvaltıyı kaçırmamak koşulu ile) kalktınız sonrasında 5 gün boyunca Coloseum’a gittiniz giriş biletinizi aldınız içeri girdiniz, İspanyol merdivenlerinde fotoğraf çektirdiniz, Trevi aşk çeşmesine para attınız dilek tuttunuz, Piezza Venezia’yı gezdiniz, Vittorio Emmanuelle Anıtını gördünüz, Roma Forumlarında dolaştınız, Panteon’un delikli kubbesinde güneşi yakalayıp bu eşsiz anı ölümsüzleştirdiniz, Via Del Corso’da alışveriş yaptınız,Vatikan’a girdiniz, San Pietro bazilikasını ziyaret ettiniz. Peki, en fazla wikipedia’dan ulaşacağınız yüzeysel bilgiler dışında işin ehli olan rehberlerden bunların hikâyelerini dinlediniz mi? Veya bunlar için bir rehberin tur ücretini araştırdınız mı? Ha eğer benim olayım gidip görmek 2 fotoğraf çekip sosyal medya hesabıma yükleyeyim yeter derseniz sıkıntı yok. Ancak bu yapıların anlamları ve özellikleri barındırdıkları hikâyelerde saklıdır ve işin uzmanı bir rehber tarafından yorum katılarak dinlenilen hikâyeler, hem geziyi daha özel kılar, hem de mana kazanır. Diğer bir konu da yabancı dil. Bu gezileri gerçekleştirirken değil belki ama alışverişte, restoranda, taksi de, toplu ulaşımda soru sormak için, öncelikle İngilizce bilen İtalyan bulmanız sonrasında onun kendi aksanıyla söylediği İngilizce cümleleri anlamanız gerekecek. Ha derseniz ki benim gerçekten ileri seviyede İngilizcem var o zaman sıkıntı değil bu durum, ama siz İngilizcenize güvenmiyorsanız, karşınızdaki zaten sizin bildiğinizden az biliyor, sen ona Hanya’yı sorarsın o sana Konya’yı tarif eder, zaman çöp olur gider.



    Diyelim ki 5 günlük tatilinizin 4 gününde yaya yaya Roma’da her yeri gezdiniz, dönüşünüze hala 1 gün var. Dediniz ki Napoli varmış Roma’ya yakın hadi gelmişken orayı da görelim. Roma’dan 2,5 saat mesafedeymiş, hem Pompei varmış senin Discovery chanel da izlediğin. Nasıl gideceksiniz peki. Hangi otobüs şirketi gidiyor, sefer saati kaç? Acaba arabamı kiralasak? Taksiyle anlaşabilir miyiz? Türk bir grup varmış onlara mı katılsak? İnan bana o 4 günde gezerken aldığın tüm keyif bir anda bu ölü günü değerlendiremediğinin hüznünde kayboluyor. Çünkü 1 defa daha İtalya yolu gözüktü sana. Ama burada aldığın o tecrübe senin bir sonraki İspanya gezin için bir tecrübe olur, Barcelona’ya yakın gezilecek yerlere bakıp, Girona’yı bulursun, Salvador Dali müzesi de ordaymış dersin ancak Napoli için tren kaçtı.



    Bu uzun yazı da özetlediğim durum eğer bireysel seyahat edecekseniz, kendi kendinizin acentesi, rehberi, olmanız gerekir ve ilk defa gideceksiniz eğer, ne kadar hesaplama yaparsanız yapın, cüzdanınızın zula köşesine öngörülemeyen giderler için bir 200€ ayırın ve şunu unutmayın siz sadece başka bir dünya ülkesine gidiyorsunuz. Bunun ne anlama geldiğini ise aşağıda açıklayacağım







    Aslında bireysel tatili organize etmek çok keyiflidir, ancak eğer iyi bir maddi durumunuz ve bol zamanınız yok ise bu işi uzmanına bırakmak sizin için daha hayırlı olacaktır. Çünkü yukarıda yapılan özet sadece 1 şehir içindi. Bu gezi için Harcadığınız para ile tur şirketlerinin 1 haftalık baştan başa İtalya programlarına katılabilirsiniz. Burada dikkat edilecek hususlar ve avantajlar şöyledir.



    Sizin adınıza tüm otel, uçak, transfer hizmetlerini ayarlarlar. Dikkat edeceğiniz tek nokta buluşma saatleridir. Belirli bir program üzerinden gittikleri için zaman kavramı vardır ve erken kalkmak zorundasınızdır, ayrıca her yeri geniş bir zaman diliminde gezemezsiniz, örneğin Roma turunda yukarıda yazdığım her yeri size gösterirler, ama Coloseum’un içine giremezsiniz çünkü vakit yok.



    Burada ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Bireysel gezi de 5 günde yaya yaya ve kapsamlı gezdiğin yerleri, turda gezme imkânının olmamasının tek nedeni tur programını yetiştirmek için koştur koştur tur yaptıklarından değil; örneğin sen Roma’daki Coloseum’a girmek için en az 1 saat (oda mayıs başı eylül sonu gibi, yüksek sezonda en az 2,5 saat) giriş için beklemek durumundasın, Çünkü Avrupalılarda müze gezmenin bir adabı var, bizdeki gibi Topkapı’da bileti alan herkesin girdiği gibi gezdirmiyor. İçeriye en fazla 2 grup alıyor ki rehberin anlattıkları karışmasın, sonra bireysel gidenleri orda bekletiyor, 20 kişi falan olunca onları içeri alıyor, yani özetle sistemli bir müze, ören yeri gezme kültürü var Avrupa’da ve sen sadece Coloseum’u gezmek için bu kültürde vakit kaybetmek yerine İtalya’da Floransa gibi, Siena gibi Venedik gibi Pisa gibi Napoli gibi diğer şehirleri de görebilmen için tur şirketleri müze, ören yerine girmez.



    Sabahları erken kalkmaya hazır olun, çünkü şehirler arası yolculuklarınız olacak ve sabah erken yol alıp (saat en erken 6 da kaldırırlar) gün kaybı yaşamamanızı sağlarlar.



    Başınızdaki rehber kalınacak her şehir hakkında bilgi verir, toplu taşıma durakları, domuz eti kullanmayan uygun fiyatlı restoranlar, nerede uygun alışveriş yapılabileceği vs. gibi. Turun içerisinde sunulan rehberlik hizmeti sadece hikâyeler açısından değil bütçeniz açısından da çok faydalıdır. Acenteler, operatörler yurt dışı turlarını bütün sezon yaydığı için, buradaki avantajınız, önce izninizi alırsınız, sonra izin tarihlerine denk gelen turu satın alırsınız.



    Tur şirketleri ile giderken, icat etmiş oldukları ekstra turlara dikkat edin. Tur programlarının tümünü anlayacak şekilde okuyun ve neyin dâhil neyin ekstra olduğuna bakın. Burada can alıcı nokta şudur;



    Örneğin 6 gece 7 günlük bir programın kapsamı;



    Roma (2 gece konaklama)



    Siena;



    San Gimignano;



    Montecatini(2 gece konaklama)



    Floransa,



    Milano (1 gece konaklama)



    Verona,



    Garda, Sirmione,



    Venedik (1 gece konaklama)



    Şeklinde olsun. Şimdi burada size bu şehir turlarını ekstra sunduysa o acentadan derhal ayrılın, çünkü bunlar zaten belli bir güzergâh hattı üzerinde ve bunu size göstermekle mükellef.



    Ancak 2 günlük Roma turunun 1. Gününde benim daha en başında Roma’da gezilecek yerleri size göstermiş, 2. Gününde de ekstradan Napoli turu koymuştur, demiştir ki 60€ işte bu ekstra tur korkulacak yada kendini kazıklanmış hissedecek bir durum değil. Çünkü bireysel dede belirttim, Roma Napoli arası 2 saat, ayrıca turla giderken de yukarıda açıkladım, belirli bir program üzerinden gidiyorlar yani bu durumu şöyle varsayın, siz bir Türkiye turundasınız, tur İstanbul’da sizi İstanbul’da tarihi yarım adayı gezdirdiler, 2. Gün de dediler ki Şile Ağva diye bir yer var orayatur var, ücreti bu kadar. Siz zaten ilk gün İstanbul’da gezilecek yerleri gezdiğiniz için, bu tura katılacak zamanınız var, sonrasında bu Şile Ağva’ya ulaşımı, süresi, güzergâhı ücreti vs. hesapladığında bir bilinmezlik var, ee zaten acente sana o turu satarken atıyorum 60 TL’ye bunun hepsi acenteye kar yazacak, seni de kazıklayacak durumu yok, çünkü az önce hesaplayamadığın o ulaşımı 60’ın içerisinde, güzergâhı bilmene gerek yok götüren var, aldığın rehberlik hizmeti var. Yani özeti şu, şehir turunu size ekstraya satmaya çalışan acentenin turunda evet bir nevi kazıklanma durumunuz var, ama şehir turları içindedir, ancak işte Roma’nın yakınındaki Napoli, Montecatini yakınındaki Toscana bölgesinde kalan Cenova, Portofino, Pisa şehirleri, ya da Venediğin hemen açıklarındaki Murano-Burano adaları gibi size sunulan ekstra destinasyonları görmek istiyor ve merak ediyorsanız alın, çünkü adı üzerinde gidilmesi için ekstra yol, ekstra maliyet olan yerler.



    15 yıla dayanan tecrübelerim, yurt dışında yaşadığım tecrübeler, tur rezervasyonu yaptığım misafirlerimin görüşleri ışığında bu konuya böyle bir cevap verebilirim. Ancak bir acenteci, bir operatör hatta bir rehber olmama rağmen benim bile bireysel seyahat yerine acente üzerinden turla gittiğim yerler var, mesela İskandinavya, o bölge gerçekten bir İtalya, İspanya, Almanya’ya benzemiyor. Ve ya uzak rotalar, Küba, Hindistan, Çin, Uzakdoğu gibi bu destinasyonlarda acaba bireysel mi diye sormayın bile en azından ilk sefer için.




  • İlk yurtdışımı İtalya'ya turla yaptım. Daha sonraki bütün gezilerim bireyseldi. Ancak İtalya ya tekrar gitsem, yine turla giderim. İtalya bambaşka bir ülke. Çok gezilecek şehri var. Eğer 2-3 şehir görmek yeterliyse bireysel, ama +3 şehir gezisi planlıyorsanız bu ülke için, tur tavsiye ederim.
  • Takip
  • merhaba,

    tur ile birlikte gidip, turdan bağımsız kendiniz gezebilirsiniz.
    ben eşimle bu şekilde yapmıştım, aşağıdaki başlıkta da notlarımı paylaştım,

    https://forum.donanimhaber.com/agustos-ayinda-italya-turu--86378612
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crowsr

    Selam arkadaşlar,

    Normal şartlarda ben de tur olayından hiç hoşlanmıyorum kafile içinde istediğin şeyi yapmaya zaman kalmıyor sürekli bir yerlere sürükleniyorsun falan. Bir arkadaşım bahsetmişti Cafe Tur'dan ben de tavsiye üzerine Paris turuna gittim. Gerçekten çok farklı bir sistemleri var. Web sitesinden kendi turunu kendin tasarlayabiliyorsun istediğin tarihte istediğin uçak ve otel opsiyonu var. Paris'e indiğimde bir rehber ve transfer aracıyla karşılandım rehber bizi alıp şehir turu yaptırdı yaklaşık 2-3 saat sürdü ve tüm önemli yerleri gezdirdi. Daha sonra otele bırakarak bize iletişim numarasını verdi gezmek için ihtiyaç duyarsanız bu rehberi arayabiliyorsunuz. Gerisi tamamen özgürsünüz istediğiniz yere istediğiniz saatte gidip kafanıza göre geziyorsunuz. 3 gün kendimiz tüm Paris'i gezdik rehberin verdiği tavsiyeleri göz önünde bulundurarak. Son gün transfer aracı gelip bizi aldı ve alana bıraktı.

    Açıkcası kendimizi çok özel hissettik böyle özel araçla alındık falan ve başımız sıkıştığında arayabileceğimiz birinin olması da kendimizi güvende hissettirdi. Cafe Tur'u tavsiye ederim arkadaşlar gerçekten özgürce gezmek isteyenler ama uçak biletiymiş otel bulmakmış uğraşmak istemeyenler için çok güzel bir sistem kurmuşlar.www.cafetur.com şurdan turlara bakın derim.

    Ben de yalnız Belgrad yapacağım ama uçak biletleri pahalı oluyor. Turla mı gitsem diye düşünüyorum ama herkese bağlı kalmak pek benlik olay değil. Bu şirketi inceleyeceğim, teşekkürler. Başlıkta da mesajım dursun, takip ederim




  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/thy-balkanlar-a-300-tl-civarinda-yakin-tarihli-biletler--123669282-2#123735649

    Şu konuya bir bakın hocam isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferther

    Bu iş kişinin tercihine bağlı.
    Otel, uçak, araç uğraşamam dersen iyi bir tur ayarla.
    Zamanın müsait ise, tatil süren uzun ise, görmek istediğin yerleri planla.
    Kendi turunu kendin yap. Hem istediğin gibi gezersin, hem de daha ucuza mal olur.

    Vize işi biraz sıkıntılı. İlk vize için bizzat başvuru istenebilir. Vize için uçak bileti, otel rezervasyonu, sigorta isteniyor. Otel rezervasyonu ücretsiz halloluyor. Ama ekonomi sınıfı biletlerin, sigortanın iadesi mümkün olmuyor.

    Araştırma yaparken tavsiyenizi okudum hocam ancak ingilizcem yok diyede tur şirketiyle gittim. Şirketin adı vizesiz yurtdışı ama ben vize isteyen bir ülkeye gittim :)vizesiz yurtdışı




  • Türkiye' de bir yere gideceksiniz turla mi giderseniz bireysel mi? Önce bunu kendinize bir sorun.



    Dil biliyorsanız yurtdisinda anlasacak kadar Turkiye'den bir farkı kalmıyor.



    Gerekli bilgileri internetten bulursunuz. Geriye kalıyor işin ekonomi kısmı. Tur daha uygun fiyatlı olabilir ama oteller nerede o da önemli.



    Dil bilen turla giderse ekstralardan çoğunu almayıp tatili uyguna getirebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.