Şimdi Ara

Yurtdışı Tatilim için Yol Arkadaşı Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önümüzdeki yaz için yurtdışına çıkmayı planlayan özelliklede tek gidecek arkadaşlara ihtiyacım var.

    bütçem 7000 Tl. Avrupa istiyorum özellikle iskandinavya bölgesi. Gezmek avrupayı keşfetmek istiyorum. İlk deneyimim olacak.Şuanlık tek gideceğim gibi ama yanıma tabiki bir arkadaş isterim :)
    Bende gitmeyi düşünüyorum ve tekim. İsteyen olursa birlikte gidebiliriz.Var mı düşünen acaba?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Merhabalar

    isterseniz gitmek istediğiniz ülkeyi ve bölgeyi tatil anlayışınızı tatilden beklentilerinizi yazarsanız ne kadar da bir bütçe ile gitmeyi düşünüyorsanız eklerseniz size daha uygun yol arkadaşları çıkar diye düşünüyorum
  • Hocam bütçem 7000 Tl. Avrupa istiyorum özellikle iskandinavya bölgesi. Gezmek avrupayı keşfetmek istiyorum. İlk deneyimim olacak.Şuanlık tek gideceğim gibi ama yanıma tabiki bir arkadaş isterim :)
  • Başlığı görünce iş ilanı zanettim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deephouse92

    Hocam bütçem 7000 Tl. Avrupa istiyorum özellikle iskandinavya bölgesi. Gezmek avrupayı keşfetmek istiyorum. İlk deneyimim olacak.Şuanlık tek gideceğim gibi ama yanıma tabiki bir arkadaş isterim :)

    Daha olumlu sonuçlar alabilmeniz adına ufak bir düzenleme yaptım.
  • Deephouse92 D kullanıcısına yanıt
    Belirtmis oldugunuz bolge olan iskandinavya, gerek yasam kulturu, gerek sosykulturel yapisi, ekonomisi ile diger Avrupa ulkelerinden cok farkli olup, Italya, ispanya, benelux ulkeleri veya orta avrupa baskentleri gibi backpacker tatilcileri icin cokta uygun olmayan bir bolgedir.

    Bir kere gelir seviyeleri cok yuksek oldundan oturu gundelik hayat cok pahalidir. Sehirler arasi mesafeler cok uzak ulasim ucretleri Avrupa'dan daha maliyetlidir. Bolge hakkinda yapilacak arastirmalar sizi cok yuzeysel bilgilere ulastirmakla birlikte ince detaylar fazla yoktur.

    Turist rehberi olarak avrupa'da bir cok kenti kendim gezip, o gezi tecrubeleri dogrultusunda turist gruplarina refakat etmeme ragmen, fiyortlara bir tur sirketi ile gitmistim. Hem cok memnun kaldim, dolu dolu gezdim, hem bilgilendim, hemde o pahali bolgede ekonomik bir tatil yapmis oldum. Programin icerisnde flam da gezinti treni ile fiyordlari da gezdim. Kopenhag'dan Oslo'ya ve Stockholm'den Helsinki'ye cruise gemisiyle ve dis kabinde (sabah fiyord manzarasiyla uyanmanin essiz keyfi ile birlikte) seyahatte ettim. Konakladigim oteller hep 4 yildiz ve sehir merkezi konumdaydi ve en onemlisi tum bu saydiklarim fiyata dahil olup kisisel harcamalarin haricinde ekstra bir sey odemedim. Kiz arkadasimla gitmistik, turun ucreti kisi basi 1870 € idi.

    Ozetle ben kendim rehber olmama ve bir cok yere yalniz seyahat etsemde farkli olan destinasyonda tur tercih ettim ve bu seyahatime ragmen fiyordlar bolgesine tek basima gitmek yada bir grup goturmek icin en az 1 kere daha yine rehber refakatiyla gitmek daha saglikli olur diye dusunuyorum. Fiyat acisindan ben biraz gec almistim ama simdi baslayan erken rezervasyonla daha ucuz olabilir ancak saeece turun fiyati bile bolgenin ekonomik farkliligini ortaya koyuyor, tabi icerikte zengin, zira 2 gece dis kamarada luks cruise da konaklama(aksam yemegi dahil) kopenhag, leardal, Bergen'de 1; Oslo, Stockholm'de 2 gece ve Helsinki'de 1 tam gun gecirdim. Ucuslar THY idi yani kisacasi cok kaliteliydi ve aslinda bu kaliteyle bu fiyat, diger tur sirketlerinin programlariyla kiyasladigim da bana ucuz bile geldi Tabi tek olacaginiz icin turda single farki odemek durumunda kalirsiniz oda ortalama gece basina 60€ dan totalde 600 € single farki gibi ortalama bir fiyat odersiniz tur sirketine.

    Tur sirketinin ismi reklama girmemesi icin yazmiyorum. Detay isterseniz pm atmaniz yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 24 Aralık 2016; 17:37:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam çok sağolun bilgi için ama bu yoldaş konusuna çok çözüm getirmiyor. Turdan ziyade kendim gitmek istiyorum.Daha fazla ve doyurucu bir zaman geçirebilmek adına . İllaki iskandinavya olmayabilir italya felanda olabilir . O konuda çok diretmiyorum .Zaten ilk deneyimim olacak maksat avrupayı görmek keşfetmek. İlk deneyimim olduğu için ve istediğim gibi hiçbir sınırlamaya maruz kalmadan takılmak için bir yoldaş arıyorum :)
  • Deephouse92 D kullanıcısına yanıt
    Ilk yurt disi seyahati deneyimin oldugunu bilmiyordum.

    O zman sana sunu soyleyeyim cok kafa dengi bir arkadasin yoksa kendin git. Zevkler ve renkler farklidir, gidersin arkadasinla roma'ya o der sunu yapalim sen farkli bir sey istersin, dersin ki sonra ayri takilalim aksam otelde bulusuruz, sen gece program yaparsin gec gelirsin o uyuyodur fln filan o yuzden yurt disinda tatil yapacagin arkadasi iyi secmek gerek.

    Ayrica bic yurt disi deneyimi olmamis birisi icin yine bireysel baslamak biraz riskli. Tamam yabanci dil biliyorsundur, toplum kurallarina dikkat eden birisindir, ama ilk yurt disi turunda deneyimli birisinin refagatinda gitmen her zaman iyidir, seni tecrubelendirir, bu yeni bisiklet surmeyi ogrenen birisinin destek tekerleriyle baslamasi gibi bir sey.

    Sizin hali hazirda bir partner arayisiniz varken, hem ilk paragrafta bahsettigim anlasmazliklar, hemde tecrube eksikliginiz, goz onunde bulundurularak, yine ilk gezinize bir tur esliginde gidin, o rehber, size destek tekeri gibi faydali olacak, size tecrube katacak, bir sonra ki gezileriniz icin ufkunuzu acacaktir.

    Sonraki gezilerinizde bir arkadas bile aramaya gerek gormeden, pasaportunuzu cebinize koyup, sirtiniza cantinizi takip kendiniz dilediginiz yere gidersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haklısınız hocamda turlara o kadar para vermek istemiyorum. Yolculuğun yarısı şehirler arası seyahatte geçiyor. Bazı yerleri hedef seçmişler oraları gezdiriyorlar. Ekstra akşam için bir yere götürürlerse para alıyorlar felan derken gerçekten değmeyecek çok şeyi var. O yüzden bu forumda bile gitmişliği olan yada ilk defa gidecek olan insan elbetteki vardır. Bana dönmüş olsa birlikte gidebiliriz aslında. Dediğiniz gibi tek gitmeye fazla cesaretim yok ilk deneyimim olacak çünkü. Arkadan destek olacak bir yoldaşa ihtiyacım var.

    Siz ne yaptınız ilk deneyiminizde?
  • deephouse92 Merhaba
    yorumları okudum orta avrupa deneyimim oldu tur ile katılmıştım ailemle,
    şimdi bireysel olarak gitmeyi arzu ediyorum dilersen tanışabilir kafalarımız uyar ise rotayı belirleyebiliriz,
    bu konuda bize fikir verecek değerli arkadaşlarımız ve uzak doğu uzmanı Serkan bey olduğu sürece sorun çıkma diye düşünüyorum
  • Hocam çok memnun olurum inanın :) . Siz ne zaman ve nereyi düşünüyorsunuz? Aynı zamanda ne kadar süre düşünüyorsunuz?
  • Deephouse92 D kullanıcısına yanıt
    Benim ilk deneyimim turla olmustu. Ztn gezmekten ziyade yurt disinda ne yapilir, nerelerde kalinir, gun icerisinde nereler ne sekilde gozlemle gecmisti.

    Be-ne-lux turuna gitmistim. Paris'te 3 gece kalmistik. Mesela eifel'e gittigimizde bir kuyruk vardi sanirsin eifel'in altina iftar cadiri kurmuslar oyle kalabalik. Ama tabi biz grup oldugumuz ve acenta bilet isini onceden aldigi icin randevulu grup oldugumuz icin beklemeden girdik. Benim orada edindigim tecrube gidecegim yerde muze, oren yeri varsa bileti onceden kendin alacaksin. Ama buradaki en buyuk handikap bazi oren yerlerinin web siteleri sadece kendi dilinde oluyor ve sen ne kadar bilet alsanda karaborsacilar, simsarlar ve muze mudurlerinin bunlarla olan is birlikleri yuzunden giremeyebiliyorsun (elhamra sarayinda yasamistim bunu ispanya'da)

    Amsterdam da 2 gece kaldik. Ben ekstralari almistim ve Hollanda'da amsterdam disinda marken, volendam, deflt, scheweningen, den haag, rotterdam'i da gorme sansim oldu. Kendi seyahatlerimde hep tek bir sehre gider orayi dolu dolu gezerim ama, turlarin da 1 den fazla yer gorme gibi bir avantaji var. Ha dersen ki kendin gidemezmisin? Illaki giderim ama yurt disinda ztn vaktit kisitliyken o zamani yolculuklarla git gel olarak ne gecireyim? Tur sirketleri ztn belli bir guzergah ve program uzerinden dondugu icin o yolculuk planli oluyor.

    Kendim Roma'ya gitmistim 3. Gun artik Roma'da yapacak bir sey bulamadim. Dedim yakin sehir Napoli'ye gideyim. Rent a carlar pahali prosuduru Turkiye'den fazla. Otobusler var ama sefer sikligi, yol uzunlugunu hesapladiginda Gittigine degmeyecek, dedim otelden ayrilayim bileti Napoli olarak degidtirip 1 gece de Napoli'de kalayim astari yuzunden pahaliya geldi. O yuzden ben tatil sureme ve fiyatlara gore hareket edip, yakin 2 sehirde 2 ser gece konaklamali gidis bir sehir donus diger sehir seyahat planlari yapiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anladım hocam. Ben vizeli bir yere gidersem 2 hafta düşünüyorum. Vizesiz bir yere gidersem 1 ay düşünebilirim :) ..
    Kafanızda hangi ülke var şuan tanımladığınız kadarıyla?
    Ne kadar bütçe ayırıyorsunuz?
    Yaşınız kaç bu arada :)
  • merhaba benim en fazla bir hafta oda işimden dolayı kendime vakit ayırıp kaçacağım,
    uyarsa bu şekilde yapalım kendi izin günümü kendime göre ayarlamam gerekiyor
  • Güzel fikir, Avrupayı keşfetmek çok güzel olur.
  • Hangi tarihlerde düşünüyorsunuz?
  • Hocam en az 2 hafta düşünüyorum. Ağustos ayında çıkmayı dşünüyorum.
  • Deephouse92 D kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da ozellikle schengen bolgesinde bir cok yere gittim. Cok begendiklerime ufak programlar yaparak bir kez daha ziyarette bulundum. Bu sene icin tam bir sey dusunmedim, zira onumde 29 ocakta gidecegim lapland turu var.

    Ama muhtemelen yazin ya Budva yada Kotor'u tercih ederim. Hem ucuz hem sakin. Ayrica insana deniz-kum-gunes gibi yaz tatilini sunarken ayrica cografya uzerinde ki konumu ve tarihsel gecmisi acisindan cok degerli bir kulturu de icinde barindiriyor.

    Yasim 32 bu arada ama ben yalniz seyahat etmeyi daha cok seviyorum. Kendi kendimin patronuyum, her seye ben karar veriyorum ve bir tercih yapmak durumunda degilim.

    Ama lapland'e ve yazin gidersem eger Budva veya Kotor'a kiz arkadasimla gidecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam size sormamıştım erenxxx e sordum. Ama sağolun yinede :)))
  • Deephouse selam

    30 yaş mersinde yaşıyorum en en fazla dediğim gibi bir hafta 10 gün geçemez benim aklımda ülke olarak bir seçim yapmadım sadece orta Avrupa turu yapmıştım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.