Şimdi Ara

Yurtdışı Iphone alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim taşınabilir.

Arkadaşlar babam 22 martta almanyaya gidiyor. Bana da Iphone 6s alacak. Ben siparişi onun kartı üzerinden türkiye'den vereceğim Almanya'daki adrese gidecek. Kafama takılan kısım burası. Amazon.de tax refund kağıdı göndermiyor. Onun yerine faturayı gümrükten onaylatıp bize bir kopyasını mail aracılığıyla yollayın parayı iade ediyoruz diyor. Fakat alman gümrüğüne gidip ne diyecekler? Sonuçta ellerinde tax refund belgesi yok. Ayrıca bikaç yerde Apple 6slerde refund yapmıyor diye okumuştum doğruluğu nedir acaba?

Birde almanyada oturan çok yakın bir arkadaşım sim free cihazların 1 hafta kadar kullanılmadan yurtdışına götürüldüğünde simfree olmadığını söyledi. Bize kontörlü sim alıp en az 1 hafta kadar cihaza takmamızı önerdi o zaman sıkıntı olmuyormuş. Sizce mantıklı mı?

Burada da amazon.de ye nasıl tax refund yapabilirim diye sorduğumda bana verdikleri cevap. (almanca)

quote:

Guten Tag, Herr Varli,

vielen Dank für Ihr Schreiben an Amazon.de. Gerne helfe ich Ihnen in diesem Fall weiter.

Für die Erstattung muss folgende gesetzliche Frist gewahrt werden, zu der die Ausfuhr erfolgt sein muss: Vor Ablauf des dritten Kalendermonats, der auf den Monat der Lieferung folgt.

Der Zoll erteilt bei Vorliegen der Ausfuhrvoraussetzungen anschließend die Ausfuhrbestätigung in Form eines Stempels oder eines gesonderten Dokuments, das mit der Originalrechnung verbunden sein muss.

Bitte schicken Sie diese Dokumente wie auch die Rechnung (unbedingt notwendig!) an:

Amazon Deutschland Services GmbH
    Umsatzsteuererstattung
    Im Gewerbepark D 55
    93059 Regensburg
    Deutschland

Nach Eingang erstatten wir den Umsatzsteuerbetrag auf das bei der Bestellung angegebene Bank- beziehungsweise Kreditkartenkonto.

Falls Sie für Ihre Unterlagen eine Rechnung benötigen, können Sie diese selbst ausdrucken. Klicken Sie dazu unter Meine Bestellungen (https://www.amazon.de/meine-bestellungen ) bei der gewünschten Bestellung auf den Link Bestelldetails. Dort finden Sie rechts oben die Option zum Ausdrucken.

Keine Ausfuhr erworbener Ware im persönlichen Reisegepäck stellt ein Fahrzeug, seine Bestandteile und sein Zubehör dar oder wenn der Käufer die Ware durch einen Spediteur, durch Bahn oder Post oder durch einen sonstigen Frachtführer versendet oder wenn er die Ware nicht im üblichen Reisegepäck befördert, sondern z. B. Möbel oder größere Haushaltsgeräte in einem eigenen oder gemieteten Lastkraftwagen dorthin transportiert. Bitte haben Sie Verständnis dafür, dass in diesen Fällen keine Erstattung erfolgen kann.

Wenn Sie Waren nicht von Amazon.de direkt, sondern von einem Drittanbieter wie Verkaufspartner oder Verkäufer bei Amazon.de Marketplace bezogen haben, wenden Sie sich wegen der Umsatzsteuer ausschließlich an diesen. Wir stellen hier lediglich die Handelsplattform dar. Ob Sie eine Ware von einem Dritthändler oder von uns erhalten haben, sehen Sie auf Ihrer Rechnung.

Gerne stehen wir Ihnen bei weiteren Fragen zur Verfügung.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Huawei Mate 20 Pro Twillight | Canon Eos 650d 18-135mm IS STM

*** MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ***

• Diyorki benden uzak dur başına birsürü iş açarım
    Amazon'dan mal alınmaz benden söylemesi gitsin baban mediamarkrtan veya başka teknoloji mağazasından alsın taxfree belgesinide alsın neden doğru yol varken Amazon adamlar sana Amerikan cihazını verirse ne yapacaksın ? Başına iş açma bence

Hocam 6S 64gb tir heralde? ne kadara geliyor? +110tl vergi dairesi kaydi var.. Hollanda da 64gb 6S bana 2400tl ye geliyor.. Danimarkada sordum 6 16gb 2500tl ye tekabül ediyor.. Hollanda fiyati tax freemsi gibi bisey.. Buyuk bi freeshop sirketi çünkü..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: godzilla34

Diyorki benden uzak dur başına birsürü iş açarım
    Amazon'dan mal alınmaz benden söylemesi gitsin baban mediamarkrtan veya başka teknoloji mağazasından alsın taxfree belgesinide alsın neden doğru yol varken Amazon adamlar sana Amerikan cihazını verirse ne yapacaksın ? Başına iş açma bence

Başına iş açmalık bir durum yok. A1688 cihaz. Sim kilidi yok. Ayrıca söylediğin tekno marketlerde fazladan 70-80€ pahalı. Zaten alacağımız vergi o kadar boşu boşuna vergiyi niye verelim diye düşünüyorum. Neredeyse tüm mağazaları araştırdım idealo.de den alınabilecek en hesaplı yer amazon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrahgms

Hocam 6S 64gb tir heralde? ne kadara geliyor? +110tl vergi dairesi kaydi var.. Hollanda da 64gb 6S bana 2400tl ye geliyor.. Danimarkada sordum 6 16gb 2500tl ye tekabül ediyor.. Hollanda fiyati tax freemsi gibi bisey.. Buyuk bi freeshop sirketi çünkü..

64gb almanyada da 2400 civarı. Ben 16gb lık modeli alacağım çok fazla oyun oynayan video çeken biri değilim günlük kullanım için beni idare eder 11-12gb. Yıllardır s4 8gb kullanıyorum. Sd cardsız. Hiç sıkıntı çekmedim diyebilirim. Bulut çözümler çok yararlı oluyor. Fakat freeshoplarda fiyatı nedir bilmiyorum. Düsseldorf a gidecek. Bilen varsa yazarsa çok iyi olur.

Edit: Amazonda 16gb 6s 620ile 600 arası gidip geliyor. %19 vergi iadesi yapıyor amazon. 502€ civarı bişey yapıyor. 3.25€ dan 1630 lira yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hipotermi -- 18 Mart 2016; 10:37:10 >

• Bende cihazımı Amsterdam'dan mediamarkt'dan aldırdım. 859€ karşılığında. A1688 Model ve 1 hafta Almanya simi ile kullanma diye de bir olay yok kesinlikle. Ayrıca size tavsiyem amazondan almamanız çünkü vergi iadesinde sıkıntı çıkabilir vergi iadesi olmadığı zaman pek fark kalmıyor arada bir anlamı olmaz.

Vergi iadesi konusunda dediğim gibi amazon.de ye mesaj attığımda kendileri bana ekteki mesajda bildirdi. Ürünün faturasını gümrükte onaylatıp gönderdiğimizde vergi iadesi olarak geri yatıyormuş. Amazon sözünde duran bir şirket diye biliyorum. Ve şöyle de bir durum var normal şekilde tax free belgesi ile işlem yapıldığında %19 olarak geri alınamıyor vergi, aldığınız şirketler vs kesinti yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaOzcelik

Bende cihazımı Amsterdam'dan mediamarkt'dan aldırdım. 859€ karşılığında. A1688 Model ve 1 hafta Almanya simi ile kullanma diye de bir olay yok kesinlikle. Ayrıca size tavsiyem amazondan almamanız çünkü vergi iadesinde sıkıntı çıkabilir vergi iadesi olmadığı zaman pek fark kalmıyor arada bir anlamı olmaz.

Cihaziniz ne yarin amsterdam da olucam?? Sunny diye denizcilere ozel bi satis var 6S 64gb 739€ .. Ordan degilde mediamark tan alip donuste vergi indirimi yapsam daha mi karli olur? Vergi orani ne biliyomusunuz? Sunny dedigim yerde taxfree yok..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Vergi iadesi alabilmeniz için tax free belgesi almanız ve ürünü gümrükte çıkış sırasında ürün faturasıyla birlikte onaylatmanız gerekiyor. Amazon tax free belgesini Internet veya telefon üzerinden dolduramayacağı için onaylatılan faturaya %19 ödüyor. Benim tahminimce onaylanmış faturayı tax free belgesi ile birlikte sonradan devlete veriyor. %19 almanya'nın vergi yüzdesi %9da gıda vergisi.

• Emrahgms kullanıcısına yanıt
    859 € Mediamarkt fiyatı tax free de 94€ idi yanlış hatırlamıyorsam 6S 64GB

• Hipotermi kullanıcısına yanıt
    Havaalanından tax veznesinden alındı internetteki hesaplayıcısından ne kadar cıktıysa (94€) o kadar iade yapıldı hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.