Şimdi Ara

Yurt dışından siparişlere kişi başı limit geldi! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
2
Favori
25.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aliexpressten 1 ay önce 10 liralık ürün sipariş vermiştim demin geldi 11 lira vergisi varmış ödemedim geri gönderdim herkes öyle yapsın bence olan pttye olsun anlasınlar anyayı konyayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 12 Temmuz 2019; 15:52:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    aşırı yoğunluk var zaten, ilk vergi sınırı değiştiğinden beri her paketi tek tek inceledikleri için binlercesi bekletiliyor
  • Sonraki hedefler ayda 3 ve nihayetinde ayda 1 e kadar düşürecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abeed

    Devlet benim ayda ne kadar sipariş verdiğimi nasıl takip edecekmiş? Ya bu ülkede askerde olup da asker kaçağı diye aranan insanlar var. Bunu takip edemeyen devlet benim sipariş sayımı mı takip edecek? Geçin. Uygulaması imkansız uyduruk düzenlemelerden birisi daha.
    Bilgiğim kadarı uzun süredir adınıza gelen ürünlerin kayıtları veri tabanında tutuluyor zaten gümrükte. Sonuçta kargo, ptt ile gümrükten geçen paketler zor değil sayısını takip etmek.
  • Bir sorum var.Yakın zamanda gelecek 9 aliexpress ürünüm var. 5 tane ürün sınırından sonra Ne olacak ? 1 ay gümrükte mi bekleyecek yoksa hiç alamayacak mıyım ? Bunu hiçbir yerde öğrenemedim..

  • Herkes bilgilensin. Yurtdışından aldığınız her ürüne ,
    Gümrük sunum ücreti+Damga Vergisi = 5.20 TL olarak vergilendirilip geliyor. Üzerine ürün vergisi ekleniyor. VE kuruşuna kadar vermeniz gerek.
    Her ürüne %20 vergi diye yalan söylemişler. Devlet bunu da yapıyor yani.Helal olsun. Bir ürün alacaksanız gerçekten buna değmeli. Gözden çıkaracağım ürünleri almayıp, geri göndereceğim.Maalesef ! Off of nefret ediyorum hükümetin yanlışlarından . Ekonomi böyle çok güzel büyür.. Çok (!)

  • ekonomi şahlanıyoorrr hüloooğğğ
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    ben yaşam için demedim dışa kapalılar ya onu dedim bizim yaşam kalitemiz egitim başalakiler ve yalamacılar değişmedikçe hepdipte olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur1301

    aliexpressten 1 ay önce 10 liralık ürün sipariş vermiştim demin geldi 11 lira vergisi varmış ödemedim geri gönderdim herkes öyle yapsın bence olan pttye olsun anlasınlar anyayı konyayı
    aynen 5 kargom var umrumda değil. Getirsin geri götürsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Vergi dışında bir sürü daha ödeme var.

    Sunum ücreti
    Damga vergisi
    Falan filan


    https://store.donanimhaber.com/1d/3e/5b/1d3e5b98ce115d68a22ef18678b1ab31.jpeg
    dostum küsüratları bile buzlamışsın. Haksızlığı konuşmaktan korkmayın. Yakında kıçımızdan kan alacaklar yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen öyle daralıyorum ki dışarı çıkıp imdat diye bağırasım geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "5 sipariş limiti yeterli" diyenler var ama alınan ürünlerin çoğu ufark tefek birkaç dolarlık ürünler. Misal Raspberry Pi aldınız. Buna almak istediğiniz kasa başka satıcıda , dolayısı ile ayrı pakette gelecek. İstediğiniz hızlı SDcard başka bir satıcıda. Basit bir üründe bile beş limitini aşabilirsiniz. Hatta bazen siz tek sipariş veriyorsunuz satıcı hızlı gelsin diye birkaç paket olarak bölüp yolluyor.

    "Burdan alın" denebilir. Basit bir metal kredi kartı kutusu almıştı. 3 dolar gibi birşeydi. 18₺ diyelim . Aynı ürünü burda bir mağazada gördüm. Almak için içeri girdiğimde 120-130₺ gibi fiyat istedi. "Bu nikelaj , çok kaliteli üretim,el işçiliği " vs gibi birşeyler anlatmaya başladı satıcı. Ben bu fiyattan almak istemiyorum.
  • peki ben aliexpress ten ürün aldım diyelim ürünün vergisi çıktı. gümrükte bekliyor ben gümrüğe gidip mi almak zorundayım yoksa adresimde olan ptt ile mi işlemleri hallediyorum.süreç nasıl işliyor.güzel olan herşeyi bok etme prensibiyle bunada el attılar sonunda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    peki ben aliexpress ten ürün aldım diyelim ürünün vergisi çıktı. gümrükte bekliyor ben gümrüğe gidip mi almak zorundayım yoksa adresimde olan ptt ile mi işlemleri hallediyorum.süreç nasıl işliyor.güzel olan herşeyi bok etme prensibiyle bunada el attılar sonunda.
    ürüne bağlı. Bir kısmını eve getiriyorlar. Kapıda ödeme yapıyorsunuz. Yalnız tam miktarı öğrenip ona göre bozuk para vs bulundurmak lazım. Kargo şirketleri gibi POS makinası yok, üstünü de veremiyorlar.

    Ürünün fiyatından şüphe edilirse gümrükte tutarlar . Gerekli belgelerle gidip incelendikten sonra teslim alabilriniz. Yine sadece nakit kabul ediyorlar.
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam fransada yeni tanıştığım kişilere Türkiye diyince çoğu bilmiyor böyle ülkeyi internetten göstermek zorunda kalıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Ben bu sistemin tutacağına inanmıyorum neye göre tutacaklar bu sistemi.2 ay sonrada olsa ufakdan gelmeye başlar mayıs siparişleri daha yeni alanlar var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratcakir88

    Ben bu sistemin tutacağına inanmıyorum neye göre tutacaklar bu sistemi.2 ay sonrada olsa ufakdan gelmeye başlar mayıs siparişleri daha yeni alanlar var.
    Gümrükten yapılıyor bütün girişler , kaydı tutuluyor. Zor değil takibi .
  • muratcakir88 M kullanıcısına yanıt
    beklemekten başka yapacak bir şey yok. bu arada satıcılar ile aramız açılıyor. koruma süresi bitince anlaşmazlık açmak zorunda kalıyoruz.
  • Arkadaşlar şöyle düşünün daha öncede bi gümrük yasası vardı dedilerki o zamanda işte her ürün kontrol edilecek gümrük sunum ücreti damga vergisi bilmem ne gelen ürünlerin gerçek fiyatlarına bakılacak. Ama ne oldu bi süre uygulamada kaldı sonra gümrük memurları kafalarına göre paket geçiriyorlardı.Çünkü uğrasamıyorlardı inanılmaz bir yoğunluk oluyor o gümrük dediğiniz yer Mahallede bir kargo dükkanı gibi değil.

    İnadına sipariş verin gelir veya gelmez.
  • 5 ve üzeri ürün alan oldu mu son bir ayda? Uygulama nasıl oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.