Şimdi Ara

Yurt Dışından Araba Getirmek....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
118.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arakdaşlar yurt dışından mesela almanyadan araba getirmek hakkında bilgisi olan var mı ? varsa yazsın lütfen. Fiyatları Türkiye fiyatlarına göre çok ucuz ama birde ÖTV vergisi var sanırım. Ötv vergisiyle beraber 5 Milyarlık Araba Bize Kaça Patlar ?



  • öncelikle bu işle uğraşmıyorsan yurt dışından araç getirmen çok zor araç getirdin diyelim eğer sakat değilsen yada almancı değilsen normal kdv ve ötv bedellerini ödüyorsun..buda burdaki fiyatlarla aynı düzeye geliyor yani bir farkı kalmıyor :) demek istediğim yukarıda belirttiğim özelliklerden birine sahip değilsen boşa kafa yorma ben bunun için 2 sene araştırdım boş işler...ha ne olur mesela türkiyede satılmayan bir araçtır o zaman git getir neden yok çünkü...ama var olan bir aracı sakat veya yurt dısında 3 sene kalıpta ulkene tekrar donus yapmıyorsan ötv ve kdv ödemeden getirmenin imkanı yok...şimdiden hayırlı geceler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihsekerci

    öncelikle bu işle uğraşmıyorsan yurt dışından araç getirmen çok zor araç getirdin diyelim eğer sakat değilsen yada almancı değilsen normal kdv ve ötv bedellerini ödüyorsun..buda burdaki fiyatlarla aynı düzeye geliyor yani bir farkı kalmıyor :) demek istediğim yukarıda belirttiğim özelliklerden birine sahip değilsen boşa kafa yorma ben bunun için 2 sene araştırdım boş işler...ha ne olur mesela türkiyede satılmayan bir araçtır o zaman git getir neden yok çünkü...ama var olan bir aracı sakat veya yurt dısında 3 sene kalıpta ulkene tekrar donus yapmıyorsan ötv ve kdv ödemeden getirmenin imkanı yok...şimdiden hayırlı geceler

    Hocam öncelikle mesajın için teşekkür ediyorum ama bu araç opel vectra CDX ve fiyatı burdakilere göre çok ucuz oluyor yani ; arabanın kendisi 5 Milyar civarı yaparken ÖTV vergisi ile 3 yaşından büyük olduğu için % 103 ü yani bir 5 Milyar daha ödüyorsunuz. Tabi araba olunca masraf oluyor ama burdaki pyasa değeri ise 20 Milyar oluyor.




  • İşte dostum o zaten sorun verginin bu kadar yuksek olması ve senin dışarıdan araç getirmeye yönelmen ve devlet bu uçurumu engellemek için yaptıgı politika da ise sen sakat yani özürlü değil veya almanyada 3 yıl yaşayıpta buraya kesin dönüş yapmıyorsan sana ötv olmadan araç getirme imkanı tanımıyor...mesela şöyle olur turkiyede kurulu şirketin vardır almanyada mülkünü alarak şirketin bir kolunu kurarsın ve araçları odan alıp burda kendın kullanabılırsın vergisiz almanya plaka ama bunların dışında vergisiz bir alternatifi yok malesef.. :) umarım sana yardımcı olabilmişimdir iyi geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihsekerci

    İşte dostum o zaten sorun verginin bu kadar yuksek olması ve senin dışarıdan araç getirmeye yönelmen ve devlet bu uçurumu engellemek için yaptıgı politika da ise sen sakat yani özürlü değil veya almanyada 3 yıl yaşayıpta buraya kesin dönüş yapmıyorsan sana ötv olmadan araç getirme imkanı tanımıyor...mesela şöyle olur turkiyede kurulu şirketin vardır almanyada mülkünü alarak şirketin bir kolunu kurarsın ve araçları odan alıp burda kendın kullanabılırsın vergisiz almanya plaka ama bunların dışında vergisiz bir alternatifi yok malesef.. :) umarım sana yardımcı olabilmişimdir iyi geceler.



    Abi her şey güzelde ÖTV vergisi tutsa ne kadar tutar ki ? 5 Milyarlık Araba için ?
  • Öncelikle TR'ye 5000 TL lik araç getiremeyeceğinizi üzülerek belirteyim. Ükemize ithal edilebilecek araçlar temel olarak 3 ana sınıfta toplanıyor. Bunlar : maks. 3 yaşına kadar olan araçlar, klasik otomobiller ve sportif amaçla kullanılan yarış otomobilleri. Daha geçen hafta gümrükçümüzle konuştum. Değeri 10000€ olan bir ralli aracını İstanbul teslimi 7000€ ya getiriyor buraya. Bu araç sportif amaçla kullanılacağı için devlete vergi vs ödenmiyor, sadece federasyona harç ödeniyor yıllık 2500 TL civarında. Standart bir binek otomobile ne kadar vergi ödenir gerisini siz düşünün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    Öncelikle TR'ye 5000 TL lik araç getiremeyeceğinizi üzülerek belirteyim. Ükemize ithal edilebilecek araçlar temel olarak 3 ana sınıfta toplanıyor. Bunlar : maks. 3 yaşına kadar olan araçlar, klasik otomobiller ve sportif amaçla kullanılan yarış otomobilleri. Daha geçen hafta gümrükçümüzle konuştum. Değeri 10000€ olan bir ralli aracını İstanbul teslimi 7000€ ya getiriyor buraya. Bu araç sportif amaçla kullanılacağı için devlete vergi vs ödenmiyor, sadece federasyona harç ödeniyor yıllık 2500 TL civarında. Standart bir binek otomobile ne kadar vergi ödenir gerisini siz düşünün.

    Peki şirkettekiler nasıl yapıyor ? o konu hakkında bir fikriniz var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cent_2013 -- 22 Ekim 2012; 0:07:16 >
  • İşin o kısmını araştırmaya kalktım, ciddi anlamda karışık olduğu için bıraktım. Bir dünya formalite ve yasa var. Aracı firma bunların hepsini bildiği için anahtar teslimi işi rahatlıkla yapabiliyor. Üstelik 1 hafta sonra ara kapınızda oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    İşin o kısmını araştırmaya kalktım, ciddi anlamda karışık olduğu için bıraktım. Bir dünya formalite ve yasa var. Aracı firma bunların hepsini bildiği için anahtar teslimi işi rahatlıkla yapabiliyor. Üstelik 1 hafta sonra ara kapınızda oluyor.

    Nasıl anlamadım :S Biraz daha açabilir misiniz ?
  • yurtdışından getirmek istedigimiz bir aracı getirmek yerine aynı aracı yurtdışında parçalatarak (şasisi yurtdışında kalmak kaydıyla) türkiyedeki aynı model farklı bir aracın tescilli şasisi üzerine konumlandırabileceğimiz şekilde getirtmek de eğer yasalsa mantıklı olabilir mi diye düşünüyorum...araştırmak lazım...
  • Arkadaşlar ülkemizdeki vergi politikaları yüzünden malesefki gelen araçların çoğu hikaye . Mesela ben deli gibi nissan-infiniti hastasıyımdır. 1997 infiniti q30 araçta koltuk ısıtma sağa sola dönerken yanan ek sis lambaları kapıyı açınca geriye doğru giden koltuk vs gibi özellikler var. Günümüzde bunları yeni birşeymiş gibi ekstra özellik olarak fahiş fiyatlara satıyorlar. Geçenlerde araştırırken infiniti q45 i araştırdım yok böyle bir makina 2006 yılında üretimi durmuş ama iddia ediyorumki Türkiyedeki hiçbir araba onun kadar mükemmel olamaz . Yinede vergi olmasada benzinden alınan vergiler o arabayı sürmeyi imkansız hale getirir. Bu şirket masraf gösterme vs olayları var millet parayı burdan kırıyor. Lüks arabaların çoğunluğu şirket adına kayıtlı. Elimde olsa hemen birtane infiniti q45 alacağım varımı yokumu satıp. 100 km de 20 litre yaksın gerekirse sadece haftasonları binerim :/ O kadar hasta oldum ki İleride Bering Boğazı falan açılırsa süre süre getiririm diyorum :D Ancak anladığım kadarı ile o arabayı vergisini ödesem bile getirmem imkansız gibi birşey :/ O kasaya sahip arbada yok ki parçasını söküp burada toplayalım.. Aahh AHHH ! ..




  • babam 8 yıldır yurt dışında çalışıyor çalışma ve oturma izni var. araç getirebilir mii? ve bunu resmi olarak nereden öğrenebilirim
    @fatihsekerci
  • babam 8 yıldır yurt dışında araç getirebilir mi? resmi olarak nereden çğrenebilirim
  • benim eşim 1999 yılında almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapmış ve Türk vatandaşı olmuş 10 yaşındayken..doğum yeri filan almanya..eşimin adına ordan araç getirebilir miyim vergi ödemeden?
  • Slm
    Öncelikle bir cogu yorumu okudum fakat bitanede benim sorum olacaktı...
    Dogum yerim Avusturya ve 15 senedir orda kaldim sadece yazları 5 haftalıgına tatile gelmistim okadar....
    Simdi ise kesin dönüs yaptık yaklasık 4 senem olacak türkiyede ve burda yasıyorum ve benim bildigim kadarıyla bitane arac getirme hakım var diye billiyorum ve getirecegim aracin modelli 1998-2000 arası ve degeri orda 10.000 - 15.000 Euro ve bu aracı ben buraya getirebillirmiyim....
    Yardiminiz icin simdiden tesekür ederimm...
  • merhaba arkadaslar Turkıyede olmayan bır aracı buraya getırtmek ıstıyorum orn honda cıvıc coupe vergısı argısı umrumda degıl onemlı olan o aracı buraya yasal yoldan nasıl sokabılırım arac 2000 model 3 yas ustunu getıremıomusun dıye duydum Kısacası soyle sıralayım

    1) Turk vatandasıyım engellı degılım yurt dısından araba almak gıbı bır luksum varmı ?

    2) Alacagım araba Turkıyede yok bu ıcerıye sokmam ıcın bı avantajmı ?

    3) Turkıedekı emsallerıyle aynı fıyata gelse bıle arac Turkıyede olmıcak bu araca ruhsat cıkabılcekmı vs....

    4) İzlenmesı gereken yol sırasıyla ne olmalıdır....?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilkanissan

    Arkadaşlar ülkemizdeki vergi politikaları yüzünden malesefki gelen araçların çoğu hikaye . Mesela ben deli gibi nissan-infiniti hastasıyımdır. 1997 infiniti q30 araçta koltuk ısıtma sağa sola dönerken yanan ek sis lambaları kapıyı açınca geriye doğru giden koltuk vs gibi özellikler var. Günümüzde bunları yeni birşeymiş gibi ekstra özellik olarak fahiş fiyatlara satıyorlar. Geçenlerde araştırırken infiniti q45 i araştırdım yok böyle bir makina 2006 yılında üretimi durmuş ama iddia ediyorumki Türkiyedeki hiçbir araba onun kadar mükemmel olamaz . Yinede vergi olmasada benzinden alınan vergiler o arabayı sürmeyi imkansız hale getirir. Bu şirket masraf gösterme vs olayları var millet parayı burdan kırıyor. Lüks arabaların çoğunluğu şirket adına kayıtlı. Elimde olsa hemen birtane infiniti q45 alacağım varımı yokumu satıp. 100 km de 20 litre yaksın gerekirse sadece haftasonları binerim :/ O kadar hasta oldum ki İleride Bering Boğazı falan açılırsa süre süre getiririm diyorum :D Ancak anladığım kadarı ile o arabayı vergisini ödesem bile getirmem imkansız gibi birşey :/ O kasaya sahip arbada yok ki parçasını söküp burada toplayalım.. Aahh AHHH ! ..

    Ben de Lexus ve Infiniti leri çok severim, arabanın bir başka tanımı adeta ama değil kullanmak inceleyemiyoruz bile, ne gelir elden..




  • babaturk06 kardeşim bende seninle aynı düşüncelerdeyim ek coupe istiyorum eğer bir yolunu bulursan banada haber verirsen çok memnun olurum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan4153 -- 10 Ocak 2014; 16:41:41 >
  • başlık eski ama konu yanıtlanmamış.

    yurt dışından araç getirmek için

    1. yurt dışında ikamet ediyor olmanız ve kesin dönüş yapıyor olmanız gerekli. aracınızı yanınızda geçirebilirsiniz fakat aracınız siz aldığınızda en fazla 3 yaşında olmalı.
    2. aracınız klasik araç sınıfında olmalı. yani 25 yaş üstünde olmalı. ancak bu durumda da araç bedeli olarak taban bir değer var. bu bedel 15.000 lira. bu bedel üzerinden vergilendirilip getirebilirsiniz.
    3. yarış amaçlı kullanmak üzere getirilen araçlar. ki bu yukarıda açıklanmış.

    bunlar haricinde kalan durumlar için işleyiş ise şu.

    1. aracı alıp getiriyorsunuz. gümrüğe hediye ediyorsunuz.
    2. gümrükte bir süre bekletilen bu araç ilan edilerek açık arttırma uısulüyle satışa çıkıyor.
    3. açık arttırmayı kazanıp zaten sizin olan aracı yeniden satın alıyorsunuz. (ki bu bedel zaten Tr piyasalarına geliyor.)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.