Şimdi Ara

Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress Destek, Sorular ve Cevaplar (1291. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.990
Cevap
1.102
Favori
968.904
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12891290129112921293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam beyler. hesabım bloke oldu da bi form doldurdum. sonra dönüp açtığım dispute'lere baktım da toplamda 4 tane açmışım zaten. 3'ünde dispute finished yazarken en son açtığımda "abandon product and refund buyer" yazıyor. tam olarak ne diyor yapmam gereken bir şey var mı arkadaşlar. yardımcı olursanız sevinirim.
  • kısmen26 kullanıcısına yanıt
    Normal kredi kartıyla sürekli alısveriş yapıyorum.
  • Arkadaşlar ip7 ve iPad için kılıf alıyorum aliexpresden. Bu ürünleri seçtim. Hepsi Kargo dahil (takip nolu) 67 tl ye geliyor. Ekstra birşey yapmama gerek var mı ? Orda Satıcıya Notlar var. O bölüme birşey yazacak mıyım ? Takipsiz tel kılıflarını takipliye çevirdim indirim kuponu ile daha uygun fiyat oldu
     Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress  Destek, Sorular ve Cevaplar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar selam, çok basit bir sorum var. Ebay'de alttaki linkteki ürünü sipariş ettim mesela, free shipping diyor. Bu free shipping sadece uluslararası kargo ücreti mi, kapıda ekstra kargo ücreti ödemem gerekecek mi?

    https://image.prntscr.com/image/Jg2ZjaTsTA2gHY3X4X1gSw.png

    (link tıklayınca açılmadı nedense, kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırınca açılıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mShakespeare -- 26 Aralık 2017; 21:22:33 >
  • Arkadaşlar bir batarya siparişi verdim bu ayın 13'ünde 14'ünde takip nosu geldi RH075234415TR Bu arada Turkey Post ve free shipping ile aldım. Ayın 25'inde eski takip nosunun üzerine çizilmiş yerine Seller's Shipping Method DDU1371692017130383 bu gelmişti. Satıcı ile konuştuğumda geri döndüğünden değiştirdik dedi. Ben geliceğini pek sanmıyorum dedim oda eminim alacaksınız falan yazdı daha 46 gün var dispute süresine... Şimdi ben ne yapmalıyım. Satıcı niye böyle bişey yaptı onuda anlamadım. Kısacası yorumlarınız neler konu hakkında lütfen yardım edin... Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress  Destek, Sorular ve Cevaplar




  • Arkadaşlar acil paypal hesabı lazım kullanıma açık olan surfdome.com sitesinden çanta alacağım komisyon da vereceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilk defa aliexpressten alış veriş yaptım. Toplamda 55 dolarlık ama bir çok mağazadan farklı ürünler aldım. Aynı mağazan aldığım en yüksek fiyatlı alışveriş 15 dolar falandır. Vergi olayına giriyor mu bu alışveriş. Yoksa tek bir alışverişin 30 euro yu mu geçmesi lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARNT

    Arkadaşlar ilk defa aliexpressten alış veriş yaptım. Toplamda 55 dolarlık ama bir çok mağazadan farklı ürünler aldım. Aynı mağazan aldığım en yüksek fiyatlı alışveriş 15 dolar falandır. Vergi olayına giriyor mu bu alışveriş. Yoksa tek bir alışverişin 30 euro yu mu geçmesi lazım?

    Ayrı ayrı hesaplanır. Tek bir gönderiniz 30 Euro ve üzeri ise %20 gümrük vergisi alınır. Aldığınız satıcılar her biri farklı farklı şehirlerdedir dolayısıyla kargolarınız farklı sürelerde elinize ulaşacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merdo_37

    Arkadaşlar bir batarya siparişi verdim bu ayın 13'ünde 14'ünde takip nosu geldi RH075234415TR Bu arada Turkey Post ve free shipping ile aldım. Ayın 25'inde eski takip nosunun üzerine çizilmiş yerine Seller's Shipping Method DDU1371692017130383 bu gelmişti. Satıcı ile konuştuğumda geri döndüğünden değiştirdik dedi. Ben geliceğini pek sanmıyorum dedim oda eminim alacaksınız falan yazdı daha 46 gün var dispute süresine... Şimdi ben ne yapmalıyım. Satıcı niye böyle bişey yaptı onuda anlamadım. Kısacası yorumlarınız neler konu hakkında lütfen yardım edin... Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress  Destek, Sorular ve Cevaplar

    Korunma süresini bekleyip bitiminde dispute açın. Bir satıcıdan aldığım power bankı Turkey Post getirmeyi reddettiği için alamdım ve satış iptal edildi. Flah indirimde idi ve fiyatı gayet düşmüştü. Zaten batarya, power bank vb. leri yasaklı ürünlerdir.




  • braveyours kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler... Satıcı Belçika Post ile yollamış, aktarmalı ve sanırsam bu sayede geçiyor gümrükten.
  • Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum olacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim..
    Daha önce aliexpress ve amazondan alışveriş yaptım fakat bu yeni gümrük sınırlamaları sonrasında hiç yapmadım sorumda ebay ile ilgili. Bildiğiniz gibi alie de genelde kargo ücretsiz ve 35 dolara kadar gümrükte takılmıyor takılırsa sonradan bedeli talep ediyor devlet, amazonda ise gümrüğü aşarsak kendisi tahsil ediyor otomatik.
    Sorum ebayda bu iş nasıl yürüyor ? gümrük sınırını aştığımda alie gibimi süreç yoksa alışveriş sırasında alıyorlar mı? birde bilgili olan ebaydan alışveriş hakkında özel mesaj ile iletişim kurabilir mi?
  • Red John kullanıcısına yanıt
    Ebay da aliexpress ile benzerdir. Aliexpress deki gibi satıcılar mevcuttur. Bu sebeple gümrük olayları aynıdır. Ürün veya ürünlerin değeri 30Euro yu geçtiği takdirde gümrük vergisi çıkacaktır. Gümrük memuru tarafından tespit edildiği takdirde.
  • viperc V kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam merak ettiğim buydu birde ürünün Türkiye'ye gelip gelmediği alırken belli ediyordur demi ? Amazon açık açık yazıyor , aliede öyle bunu sorma sebebim gelmeyecek ürünü bileyimde son bir soru daha ürünler ortalama kaç günde geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red John kullanıcısına yanıt
    Ebay da ödeme paypal ile yapılmaktadır. Paypal da Türkiye ye kapalıdır. Türk bankası kullanarak paypal hesabı açamassınız. Eğer yurtdışı banka hesabınız var ise sorun olmaz. Satıcıya Türkiye ye gönderir mi diye sorun.
    Ebay daki çoğu satıcı devlet kargolarını kullandığından aliexpress deki gibi 1 ayı gözden çıkarın. Ama satıcı takipsiz kargo ile yollarsa gelmeme ihtimali bile var.
  • Arkadaşlar geekbuying.com dan iki gün önce mediaplayer siparişi verdim adres olarak Türkiye olmadığından yanlışlıkla Turks and caicos island diye bir yer seçmişim.Ödemeyi kredi kartı ile paypal olarak yaptım.Bugün öğrendim ki siparişim karayiplerde küçük bir adaya gidecekmiş.Siparişi acilen iptal etmem gerekiyor.ingilizce bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor.Acilen yardımcı olabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpress te her sayfa açtığımda otomatik türkçeye çeviriyor. SÜrekli go to global (english) site yapmak zorunda bırakıyor. Ürüne tıklıyorum türkçe ye çeviriyor, sepete tıklıyorum çeviriyor neye tıklarsam tıklayım hep çeviriyor. Çerezleri filan temizledim gene aynı. Çözümü olan var mı?
    EDİT: Ayrıca Aliexpress mobilde 3d secure sistemi yokmu? 3d ekranı gelmeden parayı çekti, siparişi geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattron -- 26 Ocak 2018; 16:34:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökhan44

    Arkadaşlar geekbuying.com dan iki gün önce mediaplayer siparişi verdim adres olarak Türkiye olmadığından yanlışlıkla Turks and caicos island diye bir yer seçmişim.Ödemeyi kredi kartı ile paypal olarak yaptım.Bugün öğrendim ki siparişim karayiplerde küçük bir adaya gidecekmiş.Siparişi acilen iptal etmem gerekiyor.ingilizce bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor.Acilen yardımcı olabilirmisiniz

    Müşteri hizmetleriyle görüş hemen adresini düzlettir, kendinde ayarlardan girip ayretten adres düzenlemesi yap, umarım kargon daha yola çıkmamıştır. Acele etmen gerek. Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: braveyours


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARNT

    Arkadaşlar ilk defa aliexpressten alış veriş yaptım. Toplamda 55 dolarlık ama bir çok mağazadan farklı ürünler aldım. Aynı mağazan aldığım en yüksek fiyatlı alışveriş 15 dolar falandır. Vergi olayına giriyor mu bu alışveriş. Yoksa tek bir alışverişin 30 euro yu mu geçmesi lazım?

    Ayrı ayrı hesaplanır. Tek bir gönderiniz 30 Euro ve üzeri ise %20 gümrük vergisi alınır. Aldığınız satıcılar her biri farklı farklı şehirlerdedir dolayısıyla kargolarınız farklı sürelerde elinize ulaşacaktır.

    Hocam, ortalama ne kadar sürede ulaşıyor kargolar ve çakı gibi ürünler gümrükte takılıyor mu, bilginiz var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emir_2112 kullanıcısına yanıt
    Normal süresi 15-20 gündür ancak son aylarda 40 günü bulduğu oluyor. Bir sıkıntı var son aylarda
  • braveyours kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, sağ olun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12891290129112921293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.