Şimdi Ara

Yurt dışına çıkıyorum yanıma neler almalıyım ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam hayırlı olsun vatandaşlık alma falan nasıl oluyor bide orda maaşlar nasıl
  • Ciddi söylüyorum, çay seven biriysen çay götür yanında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak avrupa ülkelerinde 5.yıl vatandaslıga basvurabiliyorsun.
    Maaşlar konusunda çok uçuk kaçık rakamlar kazanılmıyor. Halkın geneli aylık 1000 euro kazanıyormuş. İşte mühendis falan 1.5-2k euro ama ülke genel olarak ucuz. Yani alım gücü fena değil Ben orda bitirip başka avrupa ülkesine geçmeyi planlıyorum.
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Hiç sevmiyorum çay hocam
  • Alım gücünün refahın buradan çok daha iyi olacağı kesin hayatta başarılar umarım dilediğin gibi bir hayata sahip olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaeae43 kullanıcısına yanıt
    Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yurtdışında okumak için gerekli olan şey para mı yoksa bizdeki gibi üniversite sınavı var mı ?
  • ChrisJohnMcCandless kullanıcısına yanıt
    Çoğunluğu para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar öncelikle. Kısa süre önce polonyada kalmış biri olarak kafandaki soruları biraz cevaplayayım.

    Öncelikle burda sana öneri verenlerin çoğu bırak yurtdışını belki daha hayatında hiç şehir dışına bile çıkmamış insanlardır. O yüzden çok kulak asma, nerden biliyorsun dersen aynı yollardan biz de geçtik

    İLK ÖNERİM: Gitmeden önce iyi bir kalacak yerin olduğundan emin ol yoksa dımdızlak kalabilirsin. Yer ayarlamadıysan EN AZ 1 haftalığına airbnb'den ev ya da otel odası kirala çünkü gittiğinde yorgunluğu atmak en az 3 gün sürüyor. Sonrasında kalacak yer aramaya başlarsın.

    KESİNLİKLE UÇAK BİLETİNİ BAVULLU/VALİZLİ al ve yanından götürebildiğin kadar kıyafet götür, çünkü yıkama/kurutma işi canını sıkacak haberin olsun. Litvanya da soğuk memlekettir. Kaldığın yerde kurutma makinası olmazsa 1 haftada kuruyacak kıyafetler kışın. Ayrıca türkiyedeki gibi ucuz sanma giyim dışarda pahalı :)

    Kullandığın operatör neyse 1 günlük yurtdışı paketi MUTLAKA AL. İçinde en az 30dk ve 100 MB olsun, yoksa uçaktan indiğin gibi dımdızlak ortada kalırsın. Blablacar/maps/uber hiçbirini kullanamazsın yol bulamazsın.

    Uçak kalacağın şehre iniyorsa sorun yok, hemen bolt/uber hangisi çalışıyorsa onu indir. Çok ucuza taksi yolculuğu yaparsın. Şehir değiştireceksen sakın şehirde otobüs/tren arama, blablacar indir çok cüzzi rakamlara yolculuk yaparsın.

    Kendi şehrine vardığın an hangi operatör geçerliyse orda (örn pl'da tmobile vardı) hemen paketli hat çıkarttır. Pasaportunu veriyorsun hattı alıyorsun 5 dakika içinde kullanıma açılıyor öyle tr'deki gibi günlerce beklemiyorsun :) Telefonun çift simse sim2'Yi tak kullanmaya devam bu saatten sonra işler daha kolay.

    TÜRKLE İŞİM OLMAZ deme, iyi bir dost bulursan emin ol her şey kolaylaşır. Cidden ilk başlangıçta deli gibi konuşacak insan arıyorsun.

    Gittiğin yerde ing. kullanımı nasıl veya hangi dil ile gidiyorsun bilmiyorum ama slav memlekette başkentte kalmıyorsan ingilizce bilmiyorlar kesinlikle. O yüzden dilim gelişir diye boşuna heves etme. Git gez gel.

    Taharet musluğu yok wc'ye girerken şişe almayı unutma

    Manitalara sarkma :) istediklerini alıyorlar mekanlarda kendini kasma. Kel dazlaklara bulaşma tek yumrukta allahına kavuştururlar. Geceleri tenhada gezme güvenli sanma her an sana da takabilirler.

    Hadi kolay gelsin.


    EDİT: YAZMAYI UNUTMUŞUM BENİM GİBİ BOĞAZINA DÜŞKÜN BİRİYSEN TÜRK Bİ DÖNERCİ BUL VALLA AÇ KALIRSIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 15 Ocak 2020; 14:25:47 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.