Şimdi Ara

Yurt Dışı Vergisiz Ürün Limiti 30 € ya indirildi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.037
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gözümüz aydin arkadaşlar karar bugün yarın resmi gazetede yayinlanacak...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hatırlatayım bu sınır Azerbaycanda 1000 Dolar. Bu sene artmasını beklerken 30 Euro yaptılar inanılması güç.
  • Bende ironi yapiyorum zaten. Çünkü ayda ortalama 50ye yakin urun getirtiyordum resmen dibe vurdum resmen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NINE kullanıcısına yanıt
    Allah Allah, ne güzel geliyor kulağa. Bizim ülkede 300GEL şu anki kur ile 112$'a tekabül ediyor. Arttırılması dileği ile :D
  • Ben Azerbaycan'da 6 ay kadar kaldım, orada kalırken ebay, aliexpress gibi sitelerden çeşitli ürünler satın aldım. Çin'den gelen kargolar 3 hafta, Avrupa ve Amerika'dan 2 hafta, Ukrayna'dan 1 hafta içinde ürünler sorunsuz şekilde elime geçti.

    Ancak aynı durum Rusya'da geçerli değil. Rusya'da yurtdışından gelen kargolar kasıtlı olarak geciktiriliyordu. Sanıyorum aynı taktiği Türkiye'de uyguluyor. Amaçları da vergilendirmeyi arttırmak ve kaçakçılık gibi yasadışı konular için önlem almak. Ha bu durum vergilendirme ile ilgili tamamen kısıtlayıcı bi önlem değil. Yıllardan beri bilinen bavul ticareti diye bir yöntem var ve bu işten insanlar para kazanıyorlar.
  • Sonuçta bu işten biz kaybediyoruz. Her geçen gün hayat daha da kötü oluyor..
  • Arkadaşlar yurtdışından gelen tüm gönderiler artık gümrüğe girecek. 30 euro üstü olanlar için gümrük vergisi işletilecek. Yurda girişi yasak olanlar da geri iade edilecek. Bundan sonra alacağınız ürünlerin çoğu gelmez. Alışveriş yaparken bu yazdıklarımı dikkate alın. Yurtdışından küçük paket kayıtlı posta ne şekilde olursa olsun gümrüğe girecek arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unnamedist

    Arkadaşlar yurtdışından gelen tüm gönderiler artık gümrüğe girecek. 30 euro üstü olanlar için gümrük vergisi işletilecek. Yurda girişi yasak olanlar da geri iade edilecek. Bundan sonra alacağınız ürünlerin çoğu gelmez. Alışveriş yaparken bu yazdıklarımı dikkate alın. Yurtdışından küçük paket kayıtlı posta ne şekilde olursa olsun gümrüğe girecek arkadaşlar.

    40 dolar ürün alacağım ne kadar vergi çıkar?kamera
  • Yasadan sonra ürün getirten varmı 32 euro için gümrük durumu olur mu acaba?
  • 37 EURO'YU geçince gümrük geçerli oluyor. (Örnek 37 Euro'luk bir ürün için)
    Ürün 49 EUR üzeri olunca kargo ücretsiz oluyor genelde.

    Sipariş Özeti

    Ürünler : EUR 31,09
    Posta ve Paketleme Ücreti: EUR 9,04
    İthalat Ücreti Depozitosu: EUR 7,22
    Sipariş Toplamı: EUR 47,35

    37 EUR nun %20si 7.4 EUR (Almanya vergisi düşüyor. Ürün 31 EUR oluyor. Sonra Türkiye'nin yeni gümrük vergisi Ürün fiyatının %20si olan 7 EUR ekleniyor.
    Ürün bize Almanya vergisi düştüğü için 37 EUR geliyor. Tabiki 49 EUR üzeri sepet olursa kargo bedava olur. Buradaki 9 EUR posta ve paketleme 49 EUR altında olduğundan.
    İkinci bir ücretsiz kargo ürün veya ilave ürün(ücretsiz kargo çoğunlukla) ekleyerek kargo bedava alabilirsiniz.
    İthalat Ücreti Depozitosu ödemeniz sırasında çıkarsa Türkiye'de gümrük ödemiyorsunuz. Sadece UPS size vekaletname gönderiyor, imzalayıp size verilen e-posta yı taratıp gönderiyorsunuz.
    Ürün Normal olarak UPS veya Yurtiçi kargoyla genelde size ulaşıyor.
    İthalat Ücreti Depozitosu ödemeniz sırasında çıkmazsa ve ürün 30 EUR üzerinde ise Gümrük vergisi olan fiyatın %20 si olan miktarı PTT size kargoyu getirince alıyor.
    PTT'ye gitmenize de gerek kalmıyor. Ürün tesliminde eğer gümrük anlattığım şekilde varsa alınıyor. Kısacası Amazon.de alışverişi aslında çok kolay ve ekonomik çok ürün var.
    En önemlisi Türkiye'de bulunmayan ürün, marka, modeli buluyor olmanız. Prime üyelerine 2-3 günde ulaşıyor kargo. Gümrüğe girmezse 1-2 gün bile oluyor.
    Normalde 1-7 gün bazen 15 gün maksimum. Detay çok olduğundan kafanız biraz karışabilir. Aslında çok basit.
    Gümrüktende o kadar korkmayın. Gümrük ödeseniz bile Türkiye'den ucuza gelen çok fazla ürün var. Çok pahalı olmayan ürünlerde gümrük hiçte etkilemiyor.
    En son olarak kartınızın para birimini amazon.de için EUR(€). amazon.com için USD($) yapmanız daha ucuz alışveriş sağlayacaktır. (amazon.com kargo yüksek oluyor, gerçekten uygun fiyatsa ve yüksek kargo sizi etkilemiyorsa burayı düşünün. Tavsiyem amazon.de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F912EC139 -- 4 Nisan 2017; 16:26:48 >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.