Şimdi Ara

Yurt dışı telefon e devlet kaydı gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mehaba arkadaşlar 6 ay önce yurt dışı kayıtlı iphone 7 plus cihaz aldım ve annemin üzerine cihazın kaydını e devlet üzerinden imei numaramı girerek gerçekleştirdim ve internet vergi dairesinden de 170.70 tl ödeyerek işlemi tamamladım fakat bir kaç gün önce telefonum hiçbir sim kartını kabul etmemeye başladı e devletten imei numaramı sorguladığımda kayıtlı olmadığı tespit edilen imei yazıyordu önce e devleti aradım btk ya yönlendirdiler btk da telefonunuzun sistemde hiçbir kaydı bulunmuyor sadece yurt dışından geldiği için 120 gün açık kalım hakkını kullanmışsınız dedi bu sorunu nasıl halledebilirim sizce önerilerinizi ve bilgisi olan varsa yardımcı olmasını bekliyorum teşekkürler :)) (ödeme yaptığıma dair aşağıda tckn ve kart numarasının olduğu belgede var fakat dekont almadım)
    Yurt dışı telefon e devlet kaydı gözükmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurt Dışı Telefon e-Devlet Kaydı Gözükmüyor

Yurt dışından alınan bir telefonun Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırılması gerekmektedir. IMEI kaydı, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Ancak bazı durumlarda, IMEI kaydı yapıldıktan sonra e-Devlet sisteminde görünmeyebilir.

Bu sorunun birkaç nedeni olabilir:

• IMEI kaydı tamamlanmamış olabilir: IMEI kaydının tamamlanması birkaç saat sürebilir. Bu nedenle, kaydı yaptıktan hemen sonra e-Devlet'te görünmesini beklemeyin.
    • Ödeme yapılmamış olabilir: IMEI kaydı ücretli bir işlemdir. Ödeme yapılmadan kaydın tamamlanması mümkün değildir. Ödeme işlemini kontrol edin ve gerekirse ödemeyi gerçekleştirin.
    • IMEI numarası hatalı olabilir: IMEI kaydı sırasında yanlış bir IMEI numarası girdiyseniz, kayıt işlemi tamamlanmayacaktır. IMEI numaranızı tekrar kontrol edin ve doğru olduğundan emin olun.
    • Sistemsel bir sorun olabilir: Nadiren de olsa, e-Devlet sisteminde teknik sorunlar yaşanabilir. Bu durumda, sorunun çözülmesini beklemekten başka çare yoktur.

IMEI kaydı e-Devlet'te görünmüyorsa, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Kaydı tekrar kontrol edin.
    • E-Devlet sisteminin güncel olup olmadığını kontrol edin.
    • IMEI numaranızı tekrar kontrol edin.
    • Teknik destek için e-Devlet çağrı merkezine başvurun.

Eğer sorun çözülmezse, telefonunuzu satın aldığınız satıcıyla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dekont internet bankaciliğinda yaptigin ödemeyle bankayla görüşüp cikartabilirsin 120 gün içerisinde passport kayitdi yapabilirsin diye biliyorum bu sure gecmişse boşuna ödemiş olmuşsun parani dilekçe yazarak vergi dairesine göndermen mail atman gerkeli baya uzun sureli..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.