Şimdi Ara

Yurt Dışı tatiline çıkmak İstiyorum - Yardımınız Gerekiyor Bilgili Kişiler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Öğrenciyim kredi kartlarımı kullnarak 1000-1200 civrı bir limit ile yurtdışına 1-3 günlüğüne (bu para anca buna yeter sanırım) çıkma hayalim var. Amacım oraya gidip dorukları yaşamk değil, oraları görmek nasıl yerler v.s. bendeki bir hayal bunu gerçekleştirmek istiyorum elim para görünce tatile tabi giderim ama şuanki tatil dediğim şey birazcık oraları görme olacak. Tek gideceğim turlar pahalı bende kendim bilet alıp gideyim diyorum ama nereye gideceğim tam emin değili.
    Almanya / Frankfurt baktım gidlir yani 2 gece kalsam yatağı olan bir pansiyon benim için yeterli olacaktır :D
    Ama avusturya var, rusya var ya alternatif çok ama gidip gören abilerim vardır bana bu konuda yardımcı olur musunuz ?



  • Rusya tavsiyemdir
  • 2 geçe 3 gün için yurtdışına çıkman yorulmana değmez , almanya avusturya rusya vize lazım vize ücreti var vize almama durumun var , vizesiz tr yakın ucuz bir ülkeyle başla bence vizesiz balkan ülkeleri veya gürcistan olabilir ilk deneğimini fazla para harcamadan yazdığın bütceyle halletersin hemde en az 1 hafta kalırsın 1000-1200 TL.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zroad

    2 geçe 3 gün için yurtdışına çıkman yorulmana değmez , almanya avusturya rusya vize lazım vize ücreti var vize almama durumun var , vizesiz tr yakın ucuz bir ülkeyle başla bence vizesiz balkan ülkeleri veya gürcistan olabilir ilk deneğimini fazla para harcamadan yazdığın bütceyle halletersin hemde en az 1 hafta kalırsın 1000-1200 TL.

    deneyiminiz var mı dediğiniz ülkeler ve ya başka ülkeler ile? Yani mantıklı aslında ben turlara da bakmıştım balkan ülkelerine yine 700 de aşağı yoktu yanlış bakmadıysam bende üstüne daha koyar 2-3 gün almanya v.s. yaparım demiştim ama fikriniz de olur tabi lakin zaten bana nereyi gezeceğim nasıl gideceğim hakkında bilgi almam gerekiyor malum ilk defa yurt dışı olacak.
  • ilk defa yurtdışına çıkacaksın , bir süre etken var ülke seçiminde , kimse seni tanımadan atla şuraya git diyemez , diyenlerede aldırış etme sonun hüsran olmasın bu bağlamda araştır kendine bir harita çıkar , yorumlara bak atla git , kolay gelsin...
  • Kıbrıs'ı da düşünebilirsin.
  • kıbrıs pahalı diyorlar ama?
  • Booking üzerinden bakıyorum 50 TL den başlayarak kalınacak bir çok yer var.Tabi standartları tartışılır ona bir şey diyemem.Yeme içme konusunda da yine lükse kaçmadan uygun yerlerde yemek yeme şansın var.Kıbrıs'ta her para durumuna göre yaşam söz konusu yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teufel

    Booking üzerinden bakıyorum 50 TL den başlayarak kalınacak bir çok yer var.Tabi standartları tartışılır ona bir şey diyemem.Yeme içme konusunda da yine lükse kaçmadan uygun yerlerde yemek yeme şansın var.Kıbrıs'ta her para durumuna göre yaşam söz konusu yani.

    anladım hocam teşekkür ederim bilgi için.
  • Avrupa vize ücreti bir sürü para zaten. Ayrıca avrupa pahalıdır o yüzden ya doğru avrupa ya da başka alternatifler bul.



    Bir zevk alamazsın diye yanılıyor bence. Tüm gezilerim 3-4 gün oldu ve cok güzeldi. Zaten doruklarında yaşamak için 10bin TL bile zor yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ukrayna/ odessa ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zingfth

    Ukrayna/ odessa ..

    Neden Ukraynanın o kentinin önerdiniz acaba onu sorsam :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatal05

    quote:

    Orijinalden alıntı: zingfth

    Ukrayna/ odessa ..

    Neden Ukraynanın o kentinin önerdiniz acaba onu sorsam :D

    Yazları odessa çok kalablık.İZmir gibi düşünün.Herkes tatiil için oraya akın ediyor. Bir diğer sebepte erkenden bilet alırsa gidiş geliş 350 tl ye halledilir. Ben 650 ye almıştım.Uçuştan 1 hafta önce aldıgım için. Onur air de geçen 320 tl idi kampanya vardı. Club a girince etrafımda kızlar uçuşacak , 1-2 bakışta o gece yataga atarım düşüncesi varsa zaten gitmeyin :D
  • ilk çıkışınızsa tecrübesizlikten baya fazla para gidecektir. ama biraz araştırıp tecrübelenirseniz o parayla 1 ay bile geçinirsiniz. bimden-a101den-şoktan konserve yiyecekler falan ayarlayın. çadır mat tulum artık ne varsa alın gidin. tavsiyem ucuz bi ucak bileti bulup bi yerden başlayın. otostopla-otobüsle ucuz ucuz seyahat edersiniz, tren biraz pahalıya patlayabilir. otobüs yolculuklarınızı geceye denk getirip daha rahat uyuyabilirsiniz. sigarayı gümrükten alın bi de mesela sigaranız bitti diyelim ordan almayın ryanair den 5-10 euroya bilet bulup hem seyatinizi yapın hem de sigaranızı depolayın. bunlar dışında da mesela çadırınız yok sadece mat veya tulum var arada havaalanı garda falan yatıyosunuz zor oluyor diyelim otobüs planınızı uzak mesafe yapın. mesela dortmund köln alt alta dortmund köln gitmek yerine dortmund münih gidin uyuyun münih köln gidin yine uyuyun.

    ek olarak tatil boyunca su almamanızı öneririm 7.5 euroya bile su satan yer vardı geneli 2.5 euro civarı. tuvaletler genelde 1 euro ydu gidin parka falan işeyin ya da bazı yerlerde meydanın ortasında işemek için 4 lü bi şey koymuşlar açıkta işiyon eğlencelidir ve bedavadır. büyük tuvalet konusunda da sıkın dişinizi otobüslerde tuvalet var orada halledersiniz. bol bol tecrübe edinmeye çalışın dediğiniz parayla çok ciddiyim en az 2-3 hafta idare edilir.
  • abi dediğiniz şeyler güzel ilettiğim para ile tabiki tecrbüe varsa idare edilebilir ama benim öyle (işten bunalmış tatil yapayım birisi değilim, sadece oraları görmek amacım)

    Ha dediniz ya discolarda kızlar yok falan, ben baktığımda o şehir discolarla, gece hayatıyla ünlüymüş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatal05

    abi dediğiniz şeyler güzel ilettiğim para ile tabiki tecrbüe varsa idare edilebilir ama benim öyle (işten bunalmış tatil yapayım birisi değilim, sadece oraları görmek amacım)

    Ha dediniz ya discolarda kızlar yok falan, ben baktığımda o şehir discolarla, gece hayatıyla ünlüymüş?



    ben 8 gece de her akşam bir mekana gittim.Akşamları dışarda yedim . Kızların hesabını verdiğimde oldu. 2400 tl ye mal oldu ( Biz airbnb den ev tuttuk 2 kişi .ev 500 dolardı.250 şer dolar verdik. En güzl yerden tuttuk.daha uyguna da var) .Uçak kalacak yer her şey dahil. 3 günlüğüne sana orda 200 dolar rahat yeter .Uçak biletini önceden kendin ayarlayacaksın. mc donalds ta extra double cheesburger yaklaşık 8 tl . Kımızı marlboro kutu orijinal 27 grivna ( yaklaşık 3 tl) .En güzel ama en güzel bir mekanda kahve 3-4 tl. Mohito içsen 13-14 tl ...uçak bileti önemli olan 600 e de alabilirsin 300 e de alabilirsin gidiş geliş..
  • çok fazla düşünme.. Vizesiz noktaları seç, Türkiyeye en yakın Sırbistan, Bosna-Hersek ,Gürcistan veya Ukrayna popüler rotalar..
    Uçak bileti fiyatı açısından ise en uygun rota sanırım Bosna, Makedonya,Sırbıstan diyebilirim.

    Şehirler hem ucuz, hemde konaklama ucuz...

    eğer ilk kez çıkıyorsan Saraybosna veya üsküp'ü dene.. Yabancı dil olayında da sıkıntı yaşamazsın.. Saraybosnada bir çok müzede Türkçe açıklamalar mevcut.

    iyi uçuşlar.
  • Vizesiz yerleri düşünebilirsin . En başında Belgrad. Hele ki öğrenci için süper bir şehir . Yaşam ve konaklama yeme içme her şey uygun .
  • Abi dediğin rusya muhabbeti iyiymiş aslında sen tabi biraz lüks gezmiş yemiş içmişsin orada :D ayrıca sgara var sende heralde. Bende sigara yok abi ama dediğin gibiyse yemek çokta pahalı değik yani önemli olnan uçak bileti.

    Ek olarak vizesiz yazdığınız yerlere de gidebilirim aslında, çünkü dedğiniz gibi vize işlemleri v.s. hep para ile olacak şey.
    Belgrad şehrine de bakacağım.

    Peki uçak firmaları öeeriniz var mıdır acaba ?
  • Pegasus kampanyalarını takip etmeni öneririm . onun dışında erken planlarsan thy de uyguna gelebiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.