Şimdi Ara

Yurt dışı çıkış harcı zamlanıyor, IMEI kaydında yeni dönem (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
25.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • farklı bi harc pulu konusunun gectigi baslık vardı orda millet yazmıstı senelerdir bu rakam 15 devlet bunu unuttu nasıl zam gelmez hayret filan.. alın size %233 zam. okuyup yapıstırdılar heralde zammı.
  • acaba yasa geçtikten önceki klon imei olan cihazlar da mı kapatılacak, yoksa yasadan sonraki mi öyle bir detay da verilmemiş. geçmiştekiler de kapatılırsa kötü olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaroo1 -- 9 Temmuz 2019; 13:21:49 >
  • Geldiğimiz şu nokta hiç iç açıcı değil. :(

  • VeNoM kullanıcısına yanıt
    7 yıl boyunce şebekeye bağlanmayan imei'lerin kaydı silinecek. Sistem imei numarası üzerinden işler, sizin imeisini başka cihaz attığınız ve dolayısıyla klon da olsa şebekede aktif olan imelier bundan etkilenmiyor.

    Elinde eski telefonlar olan, bu imeilerin ticaretini yapan kesim imeileri geçici olarak bir cihaza atar şebekede kısa süre aktif eder geri kapatır bu sorunu aşar. Kapatılacak olanlar şebekede hiçbir şekilde aktif olmamışlar, bir saniye hattı tak çıkar kapanmaması için yeter. Bence dert değil yani. 7 yıl çok uzun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Temmuz 2019; 11:31:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulke halki ne zaman sag ve siyasal islamdan vazgececek merak ediyorum.
    Kurtulusu babacan goruyorsaniz yine oturur aglarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    Hükümet sineğin yağını çıkartma derdinde görüldüğü üzere. Ama hala birileri otomobilde ötv indirimi hayalleri kuruyor
    Ötv indirimi hayal değil araba satışlarının azalması daha az ötv mtv geliri demek işsizliğin artması demek devlet için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lido kullanıcısına yanıt
    Cunku bizler devlet icin vatandas degil musteriyiz.

    Devletin var olma amaci vatandasken ne hallerdeyiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Teklif meclise sunulmuş arkadaşlar. İçeriğini ilk elden görmek isteyenler linkten ulaşabilir.
    https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-2019.pdf

    Daha önceden fatura ibrazıyla açtırılmış cihazlar da kapanıyor arkadaşlar. Komple...

    Evet arkadaşlar görüldüğü üzere amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Tahmin ettiğim gibi hedef klonlanmış telefonlar değil imeisi değiştirilmiş telefonlar. Klon telefonlar zaten kapatılıyor açık kalmıyor ki bu yönde bir düzenleme yapsınlar. Öncelikle imeisi 3310,5110 vs gibi internet veri alışverişi mümkün olmayan telefon görünüp veri alışverişi yapanlara geçmiş olsun bir bardak su için ilk sizin telefonlar gidecek. Sonra kademeli olarak GPRS,EDGE ve WCDMA gibi 2G hızındaki telefonlar tespit edilir. HSDPA yani ilk 3G telefonlar 7.2 MBPS max saniyede 7.2 MB hızında download yapabiliyor. HSDPA destekli bir cihazın imeisi çakılmışsa ve telefon daha hızlı bir modeme sahipse örneğin LTE cat 4 ve üstü (4G) zorda olsa bir ihtimal tespit edilebilir çünkü Vodafone hariç diğer operatörler 7.2 MBPS üzerine rahatlıkla çıkabiliyor. Böyle bir cihaza sahip olan biri ayarlardan 4G yi kapatırsa yine tespit edemezler. HSPA+(3,5G)kategorisi 21.1,42.2 ve 63.3 hızlarına ulaşabiliyor. Burdan sonrasının tespiti neredeyse imkansız. 21.1 lik cihazlar belki kritik olsa da 42.2 dual carrier ve 63.3 triple carrier(2 ve 3 taşıyıcılı) 3G destekli cihazların imesini kullanan bir cihaz pratikte bu hızların ötesine geçemez. Çünkü operatörlerde bu alt yapı yok. Hele vodafone da hiç yok. Bu hızları aşamayacağı için tespit edilmesi bence imkansız. Başka bir ihtimalde frekanslar üzerinden tespit edilebilir. 2G,3G ve 4G(LTE) farklı frekanslarda çalışır. Frekans tarafında işler çok daha karmaşık. Cihazların internet hız kategorilerini buraya bırakıyorum. Bu tür cihaz kullananlar e devletten imei sorgulama yapsın. E devlette görünen cihaz ile kullanılan cihaz aynı kategori veya birbirine yakınsa tespit edemezler diye düşünüyorum. Ama cihaz 2G görünüp 4G hızında veri indiriyorsa yani arada uçurum varsa veya internetsiz görünen bir cihazdan LTE Cat 4 150 MBPS hızında veri indiriyorsa illa ki tespit edilir.

    2G

    GPRS:80 kbps

    EDGE:300 kbps

    WCDMA:384 kbps

    3G

    HSDPA:7.2 Mbps

    3.5G

    HSPA+:21,1 Mbps’e kadar

    HSPA+ Dual Carrier:42,2 Mbps’e kadar

    HSPA+ Triple Carrier:63,3 Mbps’e kadar

    4G ve 4.5G(LTE)

    LTE Cat 2 50 Mbps indirme, 25 Mbps yükleme

    LTE Cat 3 100 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

    LTE Cat 4 150 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

    LTE Cat 6 300 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

    LTE Cat 7 300 Mbps indirme, 100 Mbps yükleme

    LTE Cat 9 450 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

    LTE Cat 10 450 Mbps indirme, 100 Mbps yükleme

    LTE Cat 12 600 Mbps indirme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çokomelli işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkeden çıkmak için kesin ayarlama yapmışsam ve geri dönmeyeceksem 50 değil 50bin TL bile veririm. Yeter ki çıkıp bir daha dönmeyeyim.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş ifadesinden, imei ile marka model adı uyuşmayan cihaz anlamı çıkarıyorum, imei ile birlikte cihazın marka model adını da değiştirirsek yırtabilirz sanki. Gsm operatörlerinin cihazımla ilgili görebildiği bilgilerin teknik terimleri ile birlikte bir listesi var mıdır? İmei, product brand, product model vs gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş çok can sıkıcı olmaya başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan, asla tasarruf yapmaz, paraları seçim ekonomisi ve vaadleri adı altında kendi çıkarları içim çarçur etti.. Nasıl olsa seçim sonrası ota boka zam yaparak bunu bu şekilde sürdürürüz dediler.. Çünkü onlarda şunu çok iyi biliyorlar ki bu millet asla ve kata zamlara karşı en ufak bir tepki , en ufak bir ses bile çıkarmıyor..

    Bu tepkisizliği siz de görseniz, siz de ota boka zam yapar durusunuz. İşte, iktidar da tam olarak bunu yapıyor. Mesela aynı zamlar demokrasisi olmayan iran, ırak ve dahi sudanda olsa insanlar bunlara tepki gösterirdi
  • CBye GM tarafından logolu telefon hediye edildiğini biliyoruz. Arkasından da son pasaport düzenlemesi çıktı.
    Acaba cep telefonu ile ilgili yasaları onaylamaları veya ses çıkarmamaları için 2019 yılı içinde milletvekilleri ve bakanlıklardaki bürokratlara kaç tane telefon hediye edildi?

    Forumdaki AKPli ve MHPli arkadaşlar dürüstçe araştırsınlar ve buraya yazsınlar bakalım. Bekliyoruz.

    AKP milleten iyice uzaklaştı, Tahtakale esnafı ağlıyor diye maliyecilerle bir olup Aliexpresi engellemeye çalıştılar. Posta sistemi felç oldu. Çin'in Türk mallarına uygulayacağı ek vergiler açıklanınca karın karşısındaki dağ gibi zararı göreceğiz.

    Bu işin arkasında kimlerin olduğunu görüyoruz, adamlar modern mafya gibi: Telekomünikasyon lobisi Milletvekilleri bile bunlarla ilgili soru sormaya çekiniyor.
    https://www.haberturk.com/imeisi-kopyalanan-cihazlarla-ilgili-bilmeniz-gereken-her-sey-2502596-teknoloji https://www.yenicaggazetesi.com.tr/telekomunikasyon-lobisi-50194yy.htm

    Konu hukuksal yoldan çözülmelidir. BTK milletin kanını emen asalakları koruma kurumu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 9 Temmuz 2019; 12:39:51 >




  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Daha dillendirilmeyen bir madde daha var, operatörlerden taahhüt ile aldığımız telefonları borcunu bitirmeden başkasına satamayacağız. Operatör BTK'ya başvurup, telefonu borç bitene kadar tek numaraya eşletecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanyurtseven

    Bu iş çok can sıkıcı olmaya başladı
    "başladı" ??
  • Telefon fiyatları da artar şimdi. Yine birileri ağlamıştır vatandaşı kazıklayamıyoruz yeni kanun çıkarın diye, devlette gereğini yapmış. Önce yurt dışından telefon almayı yasakladılar sonra pasaport kayıt olaylarını çıkardılar en sonunda bu olay.

    Bakalım bu işinde bir arka kapısı bulunur herhalde.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Kanun tasarısının 23. maddesi aynen arkadaşın dediği hususu anlatıyor. Ben de arkadaş gibi düşünüyorum. 7 yıldır operatörlerin sinyal bağlantısına girmemiş cihazların kopyalandığı cihazların kayıtları silinecek. Bu gün hali hazırda kullanılan bir cihazın İMEİ sini aldın yeni bir telefona attın. Miladı 7 yıl. Demiş ki devletimiz; telefonuna biçtiğim ömür 7 yıl.
  • Şu uğraşılan işlere bakar mısınız. Ülkede reform diye bunları yapıp birşeyler elde edeceklerini zannediyorlar.
    Yazık ya her gün saçma sapan işlere imza atıyorlar.
    keşke bu dönemde yaşamasaydım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 9 Temmuz 2019; 12:52:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ishadami

    Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş ifadesinden, imei ile marka model adı uyuşmayan cihaz anlamı çıkarıyorum, imei ile birlikte cihazın marka model adını da değiştirirsek yırtabilirz sanki. Gsm operatörlerinin cihazımla ilgili görebildiği bilgilerin teknik terimleri ile birlikte bir listesi var mıdır? İmei, product brand, product model vs gibi..
    Elektronik kimlik bilgisi IMEI nin açılımı (International Mobile Equipment Identity) demek zaten. Telefonun imeisini e devletten sorgulayınca karşınıza çıkan neyse BTK ve operatörlerde de o görünür. Müşteri hizmetlerini arayıp internet ayarlarımı yapmak istiyorum dediğinizde imeisi görünen cihaza göre internet ayarı yapar veya cihazınız desteklemiyor der. BTK ne yapabilir. Interneti olmayıp veri alışverişi yapan cihazlar rahatlıkla tespit edilir. 2G li olup daha yüksek hızlarda veri alışverişi yapanlar da zorlanmadan bulunur. Ama 3G ve ötesi için çok fazla efor harcamaları gerekir. Mesela ne yapabilirler. BTK internet trafiğimizi mahkeme karari olmadan izleme yetkisine sahip. Fetö metö darbe vs nedenlerle herkesin internet trafiği 5 yıl boyunca Servis sağlayıcıları tarafından saklanma zorunluluğu getirildi. Veri trafiği izlendiginde telefon android değil ama play store a bağlanmış görünüyor veya android değil ama play storedaki bir uygulamadan oyundan veri alışverişi yapmışsa yakalarlar. Ya da android bir cihazın imeisini yeni android cihazına attın diyelim.Cihaz android 6 da çakılı kalmış güncelleme almamış ama sen de android 9 var ve android 6 da çalışması indirmesi mümkün olmayan uygulamayı,oyunu cihazına yükledin ve kullanıyorsun veri alış verişi var. Örnek PUBG. Bu veri alışverişi internet trafiğinde görünür.

    O değilde BTK dan biri burayı takip ediyorsa bir sürü alternatif ürettim adamlara.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.