Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
7
Favori
74.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY PARS


    quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Haşırttt.

    Len troller bakın ak bozuntuları .."Alışveriş yapmayın da " "Bizim yerli piyasadan yapın yabancı hayranı olmayın ! " ," 2 klavye 2 kart alamıyor diye ağlamayın" falan gibilerinden mesaj yazmayın söverim.

    Vallaha söverim..

    Yerli Piyasamı. Ben Aliexpress'den 1 Dolara Aldığım Telefon Kılıfına Aynı Ürün İçin Türkiye de 30 Dolar Ödemek Zorundamıyım. Yazık Değil mi Bana Para Kolaymı Kazanılıyor. Hem Ne Sövmesi Hayırdır. Burası Açık Bir Platform İsteyen İstediğini Açık ve Net Bir Şekilde Paylaşabilir. Siz İse Eleştirebilirsiniz Ama Sövmek Bu kesinlikle Kural Dışıdır...

    ? Sen anlamamışsın..

    ERyvallah Şimdi Anladım Kusura Bakmayın Sayın Hocam Çok Ama Çok özür Dilerim. Hem Haber Kaynağının Sinirinden Hemde Hükümete Sinirimden Konuyu Anlayarak Okumamışım. Sövmekte Serbestsin. Hatta Bende Destekliyorum Sizi. Yalnız İmla Noktalarına Biraz Dikkat Etseydiniz Noktalı Virgül V.s O Zaman Daha Net Anlardım :) Neyse Kusura Bakmayınız Tekrardan özür Dilerim...




  • Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen veya posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla Türkiye’ye gönderilen ÖTV Kanunu IV sayılı liste kapsamı eşyaya, yurtiçinde uygulanan ÖTV miktarını kapsamayan vergi uygulanması nedeniyle, yurtiçinde ÖTV’ye tabi ürünleri üreten ve satışını yapan firmalar ile yurtdışındaki aynı ürünlerin satışını yapan firmalar arasında haksız rekabet ortaya çıktı. Bu durum vergi kaybına neden oluyor. Bu nedenle yurtdışından gelen ÖTV Kanunu IV sayılı liste kapsamı eşyaya, ÖTV miktarını kapsayacak şekilde ilave yüzde 20 vergi uygulanacak.

    Yüzde 20 ek vergi ödenecek bazı eşyalar şöyle:

    “Kozmetik, kürk, cam eşya, manikür ve pedikür aletleri, altın veya gümüş kaplama kaşık, çatal ve kaşık-çatal takımları, klima, ısıtıcı, beyaz eşya, araç pilleri, küçük ev aleti, mikrofon, hoparlör, kulaklık, ses kayıt ve çalma cihazı, ses ve görüntü cihazı, hayvansal maddelerden süs eşyaları.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Savunması da komik. Avrupa da ortalama sınır buymuş. İyi güzel de onlar 28 ülke sınırsız alıp veriyor. Bize de aynı hakkı ver. Tamam derim o zaman.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen veya posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla Türkiye’ye gönderilen ÖTV Kanunu IV sayılı liste kapsamı eşyaya, yurtiçinde uygulanan ÖTV miktarını kapsamayan vergi uygulanması nedeniyle, yurtiçinde ÖTV’ye tabi ürünleri üreten ve satışını yapan firmalar ile yurtdışındaki aynı ürünlerin satışını yapan firmalar arasında haksız rekabet ortaya çıktı. Bu durum vergi kaybına neden oluyor. Bu nedenle yurtdışından gelen ÖTV Kanunu IV sayılı liste kapsamı eşyaya, ÖTV miktarını kapsayacak şekilde ilave yüzde 20 vergi uygulanacak.

    Yüzde 20 ek vergi ödenecek bazı eşyalar şöyle:

    “Kozmetik, kürk, cam eşya, manikür ve pedikür aletleri, altın veya gümüş kaplama kaşık, çatal ve kaşık-çatal takımları, klima, ısıtıcı, beyaz eşya, araç pilleri, küçük ev aleti, mikrofon, hoparlör, kulaklık, ses kayıt ve çalma cihazı, ses ve görüntü cihazı, hayvansal maddelerden süs eşyaları.”

    Bunu paylaştığınız çok iyi oldu. O zaman kulaklık, mp3 çalar gibi ürünleri yurtdışında yaşayan arkadaşa göndereceğiz, o gelirken getirecek. Bunu bilmiyordum. Multimedya ürünleri ve yazdığınız diğer şeylere benzer şeyler alırken kontrol etmek lazım.

    Araç pilinden kasıt elektrikli otomobilde kullanılabilecek her türlü pil midir (LiFePO4 veya lityum piller gibi)? Yoksa kullanmaya hazır pil grubu oluyor, onlar mıdır? Bu önemli, çünkü yakında baz hobi robotları hayatımıza girecek ve çoğu otomobil pillerine benzer yapıda pillerle çalışıyor olacaklar. Mikro elektrikli otomobillerde 40 tane olan akü hücresinden robotta 3 tane olacak. Ancak yapı ve büyüklük neredeyse aynı olacak.

    Yurtdışından gelen yolcu muhabbeti genelde uygulanamayan bir durumdur. Kutusuz olduğu sürece kimse o ürünün biri için getirildiği iddiasında bulunamaz. Yolcu "kullanımım içindir, dönerken de çıkaracağım" dese kimse bir şey diyemez. Bu iddiada bulunamaması için ürünün çok absürt bir şey olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Şubat 2018; 21:57:38 >




  • Usb 3.0 y kablo gittigidiyorda 45 tl aliexpress de 1.7 dolar kargo dahil.



    Daha ne yazayım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminim tüm dünya devletleri bizi kıskanıyordur.
  • euro yu doları düşürsünler fiyatlar zaten düşecek
  • Direk 1 Euro üstü vergi olsun, sürekli düşürmekle uğraşmasınlar. Bu halka az bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: basturk9027

    Arkadslar bunun yururluge girmesi ne zaman alcak bikac biseyim war onlari alayim.

    Henüz bakanlar kurulunda imzalandığına dair haber yok, resmi gazetede de yayınlanmadı. Çok tepki varmış belki aklı selim sahibi birileri çıkarda imzadan çekerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehteran takımı nerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaşlar. bir ülke düşünün elektrik kullanımını arttırmak için bakanlar kurulu kararı ile milletin aylarca sabahın köründe uyanmasını kararlaştırdı. bu sayade sabah uyanan aileler ısınmak için gaz veya elektrik tüketti. karanlıkta ışığı açtı daha fazla süre elektrik tüketti. ve bunu yapan kişi enerji bakanı, kendisi o ülkenin padişahının damadı dır. böyle bir sex sahnesinden sonra şu 22 euro felan filistan saçma bir öpüşme sahnesi dozunda önemsiz.



    sonra gelelim varili 45 dolarken 4 lira olan benzine. varili 150 dolar olunca kaç tl den satılır acaba düşünmek kafa yormak isteyen varmı aranızda? işte bu tam bir siyahi porno filmi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulgerali -- 2 Şubat 2018; 23:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta önce vergi siparişi verelim, tutara uygun ürün versinler bize

  • 30 Euro’ya alınacak bir şey yok 22 Euro’ya ne alalım. Git gide işin .. çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohhhh iyi olmuş...işini bilmeyen çavuşlar döner *** ***avuçlar...her toplum hakettiği şekilde yönetilir.

  • Sadece vergiyi versek, ürün almasak olmuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaman bir hapisanede yaşıyoruz..
  • Ne güzel ya.
    araç vergilerini de avrupada uygulandığı gibi yapsanıza paşalar.
  • Saklandığı yerden görüntülü konuşma yaptığı için mi gazi ünvanı verecekler ? bence en iyi youtuber ödülü versinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtiçindeki çakallara gün doğdu işte adam 2 euroluk malı burda 50 liraya nasıl satacak başka? millette el mahkum bu insanların kucağına oturacak yazık günah serbest piyasanın zararları herşeye bir limit getirilse düzelir
  • Yeni Türkiye'nin ilerizekalısı.

    Kaç üç beş kuruş? Paralı troll olsan yine hissedersin bu hayat pahalılığını.

    Sen koş canını ver vatan için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the flying dutchman -- 3 Şubat 2018; 10:42:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.