Şimdi Ara

YURDUMUN İNSANI UYUMA! WiMax TEKNOLOJİSİNİ SANA ÇOK GÖRÜYORLAR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Donanımhaber üyeleri ve takipçileri,

    belki birçoğunuzun haberdar olmadığı fakat bana göre bütün vatandaşlarımızın haberdar olması gereken bir teknoloji bu WiMax.kısaca yüksek hızda kablosuz olarak veri (ses,görüntü) aktarımı demek WiMax.şu bildiğiniz cep telefonu vericileri gibi fakat onlar kadar büyük olmayan vericilerlerle her yerden evden işten arabadan cep telefonunla,lebtobunla internete bağlanmak.ama müthiş hızlarda bağlanmak.dahada ilerisi artık bütün sesli ve görüntülü aktarımların bu teknoloji üzerinden yapılması.düşünsenize evde veya arabada giderken High defination yayın yapan bir kanalı seyrediyorsunuz.hemde KABLOSUZ...veya internete bağlanıyorsunuz yüksek hızlarda.veya cep telefonunuzla görüntülü konuşma yapıyorsunuz.Bu saydıklarım bu teknolojinin nimetlerinin bazıları sadece.ve benim daha bilemediğim birçok yanıda vardır mutlaka.

    bu teknolojinin en avantajlı yanı öncelikle binlerce kilometre kablo döşemek,direkler dikmek yok.mesela anadolunun ufak şirin bir ilçesini düşünün.bu ilçeye sadece cep teleofonu vericisine benzer bir verici koyuyorsunuz(varsa ve müsade ederlerse bu vericinin üzerinede olur) bütün halk kablosuz bu teknolojiden faydalanıyor.birsürü kablo döşeme derdi yok yani.özelliklede kırsal kesime teknolojinin(internetin) götürülmesi bu teknoloji ile çok kolay.hele köylere...benim gibi bir köylü çocuğu teknolojisizlik ne demek çok iyi bilir.

    Gelelim işin en acı ve kahredici tarafına.bu yazıyı okuyan bir çok arkadaşım böyle bir teknoloji bu ülkeye gelmez gelse bile kaç lira olur kim bilir diye düşündü mutlaka.Bizim başımızda böyle basiretsiz dünyadan habersiz,teknolojiden uzak,küçük beyinli yöneticiler olursa vede Türktelekom diye bir tekel patronu olursa bırakın bu teknolojileri diğer teknollojilerde gelmez.İnanın bu yazıyı yazarken dahi kahroluyorum.Çünki gelişmemiş ve bizim gibi gelişmekte olan ülkerin gelişmiş ülkeleri yakalamalarının en önemli yolu bana göre ise tek yolu bu teknoloji.

    ve bizim başımızdakiler halâ bu teknolojiyi alıp ülkemize yaymayı,tekeli kırmayı isteyen kuruluşlara gerekli lisansları vermiyor.belkide veremiyor?Ne acı...niçin vermiyor yada veremiyor veya niye hala geciktiriyor bunun yorumunuda siz yurdum insanına bırakıyorum.Lütfen bu teknoloji ile ilgili ülkemizdeki gelişmeleri yakında takip edin.ve ülkesinin insanlarını düşünmeyenleri daha yakından görün.

    verebiliyorsanız vede etkili olacağına inanıyorsanızda lütfe tepkinizi gösteriniz.kendine gel artık EY MİLLETİM!bu ülkenin tek kurtuluşu teknolojik atılımlardır.hiç olmazsa bu sefer bu konuda YAYA kalmayalım.

    SEVGİLER,SAYGILAR....







  • vay be diyorum başka bişi demiyorum
  • çok haklısın. yazık..
  • haklısın ama keşke elimizden bir şey gelse.basında ilgilenmiyor artık bu konuyla bıktılar
  • Sonuna kadar destek veriyorum kardeşim. Ancak henüz bizim ülkemizde cep telefonu için 3G ihalesinin bile yapılmadığını düşünürsek alınması gereken yolun uzak olduğunu anlarız
  • hiç şaşırmadım kardeş ...
    lanet olsun diyorum bu aymazlığa
  • eğer bu ülkenin bu lisansları vermekle yetkili kişileri 3G lisanslarını iptal edip doğrudan direk WiMax lisanslarını vermezse vay bizim halimize.gene iliklerimize kadar sömürüleceğiz demektir.UYAN ARTIK MİLLETİM...!
  • Bu konularda yapacağımız tek şey lanet okumak değildir arkadaşlar. Bir konuda lanet okuyup, küfredip başkalarının seviyesine inmek gereksiz olduğu kadar yersiz ve kaba bir davranıştır. Bu aralar DonanımHaber forumundan soğuma nedenlerimden biri de bu. Yok ona ban buna kahrolsun..

    Bildiğiniz gibi Milletvekili olma yaşı 25'e çekildi, eğer içimizden biri yönetici ve sağlıklı düşünme vasıflarına sahip ise artık meclise girmeli ve mecliste bildiğim kadarı ile internet, teknoloji konularında adını şuanda hatırlayamadığım, turk.internet.com sitesinde okuduğum yazıda da bahsedildiği gibi tek başına mücadele veren, CHP li milletvekiline destek olup bu ülkedeki teknoloji tekelliğine ve bilgisizliğine bir son verilmesi, bir yol getirilmesi gerekiyor. Bunun için meclise girebilmek yapılabilecek en önemli adımlardan biri. Çünkü bu seçimde de hiçbir parti hiçbir şekilde teknoloji adına bize hiçbir vaatte bulunmadı. Bu sizde normal mi? Bu konudaki yazıyı az önce yazdığım sitede okuduğumda ülkemin hali bir kez daha gözümün önünde canladı ve gözlerim doldu yine. Bu derece büyük, güçlü bir ülkenin, bu derece önemli bir konuda geride kalması çok normal mi sizce?

    Aranot: Bahsettiğim yazıyı buradan okuyabilirsiniz->http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=18658

    Seçimlerde yine halk kimseye rest çekemedi, en doğru gözüken Ak Partiye oy verdi, çünkü ülkesi için daha düzgün çalışacak adam gözükmüyordu. Sizce bir ülkede Telekom gibi önemli bir kuruluşu özelleştiren bir hükümet nasıl olurda yeniden oy alır? Bunu hiç düşündünüz mü bilmiyorum. Halimiz sandığımızdan ve gösterilen pembe hayallerin arkasında dönen oyunlardan dolayı o kadar içler acısı ki.. Hala yok bu adsl i 5 ytl indirim yapıyor, kablonet 10 ytl ucuz, yok avea 25 kuruş turkcell diğer operatörleri pahalı aratıyor diye kendimizi yiyiyoruz. Hani nerde rekabet? Hani avrupadaki gibi ayda 10 YTL ödeyerek ayda operatör içi 10 saat konuşmak hakkı? hani nerde ucuz internet? Altyapı yapmak çok zor iş değil. Sorun birileri uyanana ve dur diyene kadar para yemek.. Sorun burada..

    10 gün kadar önce, Eskişehir Milletvekili Sayın Kemal Unakıtan'a denk geldim ve bir soru sormak için izin istedim. 1999 yılında haberleşme cihazlarına konulan ve depremin yaralarını sarma amacı güden, sabit telefonda %15, GSM'de %25, ADSL de ne kadardı hatırlamıyorum ama 8 yıldır halkın cebinden çıkan paranın, 1-2 yıl diye konulup neden bu kadar uzun süredir devam ettiğini ve kaldırılması hakkında bir çalışma olup olmadığını sordum. Halinden o kadar memnundu ki, malesef vs. demedi, rahat bir tavır içinde "o gideri karşılayacak bir kaynak bulursak belki oranı düşürebilirz" şeklinde herhalde ki tatmin olacağımı sandığı bir yanıt verdi en ılımlı şekliyle. Yani o paralar yine bizim cebimizden çıkacak ve sadece değişen adı olacaktı.

    Siyasetle hiç ilgili bir insan değilim girmekte istemezdim ama çok basit şeylerin nelere yol açtığını artık bir düşünme zamanı gelmiş olmalı. Bu forumda yazan çoğu arkadaş 20 yaş üzerinde ve bu konuyu lütfen önemsesinler.

    Saygılarımı sunuyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 30 Temmuz 2007; 3:01:55 >




  • @baştürkemin

    bu ülkede chp nin bu ülkeye hiç bir yarar sağlamadığını çok iyi bilen biriyim atatürkün kurduğu ve atatürkün başındayken bu parti hizmet için vardı artık hizmet için yoklar bunların 25 yaşındakiside aynı 70 ide aynı bunlar halkı sömürmek için varlar bir sarıgülde görmedim bunu herneyse istisnalar kaideyi bozmaz demem o ki bırak bu hükümet yine çalışıyor bunların zamanında çeşmeden çamur akıyodu alt yapı sıfırdı yağmur yağdığında heryer göl oluyordu ve dolayısıyla bunlar ceplerini doldurmakla meşguldü bu hükümet öyle değil bu adamlar biraz olsun halka hizmet için uğraşıp duruyorlar bu taknoloji olayında ise ilk defa bu hükümet zamanında rekabet oldu konuşma ücretleri epey ucuzladı hemen hemen her 10 insandan 8 inin evinde adsl var bırak adslyi daha önce evlere bilgisayar girmesi hayaldi sende kalkmış chp li milletvekilini savunuyorsun sanki bunlar ülkeye hizmet etmiş gibi uyanın artık bunlar artık atatürkün partisi değil atatürk görseydi bunların hepsini asardı.




  • mustafa_(87) kardeş,

    İşte bu mantıktır bizim bittiğimiz nokta."Bunlar kötünün iyisi yani ehvenişer.Diğerleri olsa bunlarıda yapmazdı." dediğimiz anda kaybederiz dostum.bu teknoloji öyle bişeydirki karşısında durmak mümkün değildir.eninde sonunda senin hayatına girer.Zaten girmezse kaybederiz.

    dünyanın en yavaş ve en pahalı internetini benim milletim kullanırken ben nasıl savunurum beni yönetenleri.hem bir vatandaş olarak bu ülkenin geleceğinin teknolojik yatırımlarda olduğunu başımızdaki insanlara hatırlatmak benim görevim.bu ülkenin bir "Teknoloji Bakanlığı" bile yok.Ya bi bakın çevrenize Allah aşkın kullandığımız elektronik cihazların,araçların(bilgisayar,televizyon,cep tel,buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinası,klima,kamera,müzik çalarlar,arbalar,uçaklar.....) altında hangi türk mucidin veya müslüman bir mucidin adı var.Bu saydıklarımdan veya sayamadıklarımdan bir tanesini bile icat eden bir türk veya müslüman mucit varmı arkadaşlar?Soruyorum size.

    Eğer biz teknolojik atılımlar yapmazsak,yeni icatların altına imzamızı atmazsak daha çok teröristte oluruz,yobazda oluruz(batının ağzında).Bu yüzden bu WiMax teknolojiside bu ülkenin eline geçen fırsatlarda biridir.bu fırsatı değerlendirebilen kim olura olsun bu ülkeye çok büyük iyilik yapmış olur.

    artık kaderciliği ve ehvenişer seçimleri bırakıp bişeyler yapalım bu ülke için.miletimiz için...müslümanlar için...insanlık için...




  • ya arkdaslar yanlısım olabılır ama bızım apartmanda teknosada calısan bı yonetıcı var ben tv kart alacaktım adam bana gerek yok alma sakın wimax gelecek dedı yanı kapsamı cok bılıyorum ama tv lerede vuruyormus bu demek bence bılmeden konusmayalayım adamın bos konustugunu sanmıyorum ve hemen gelecek demıyorum ama gelır herhalde gec olsada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa_(87)

    @baştürkemin

    bu ülkede chp nin bu ülkeye hiç bir yarar sağlamadığını çok iyi bilen biriyim atatürkün kurduğu ve atatürkün başındayken bu parti hizmet için vardı artık hizmet için yoklar bunların 25 yaşındakiside aynı 70 ide aynı bunlar halkı sömürmek için varlar bir sarıgülde görmedim bunu herneyse istisnalar kaideyi bozmaz demem o ki bırak bu hükümet yine çalışıyor bunların zamanında çeşmeden çamur akıyodu alt yapı sıfırdı yağmur yağdığında heryer göl oluyordu ve dolayısıyla bunlar ceplerini doldurmakla meşguldü bu hükümet öyle değil bu adamlar biraz olsun halka hizmet için uğraşıp duruyorlar bu taknoloji olayında ise ilk defa bu hükümet zamanında rekabet oldu konuşma ücretleri epey ucuzladı hemen hemen her 10 insandan 8 inin evinde adsl var bırak adslyi daha önce evlere bilgisayar girmesi hayaldi sende kalkmış chp li milletvekilini savunuyorsun sanki bunlar ülkeye hizmet etmiş gibi uyanın artık bunlar artık atatürkün partisi değil atatürk görseydi bunların hepsini asardı.


    Yazımı ya ben yanlış yazmışım yada sen çok iyi anlayamamışsın arkadaşım. CHP adam gibi bir parti demedim ki. Mecliste teknoloji ile ilgilenen takip eden, savunan sadece CHP den o milletvekili var dedim, bir kişi yani. Böyle insanların çoğalması lazım dedim. Ayrıca yanlış anlama ama Atatürk'ün adına kesin kararlarmış gibi, yaşasaydı onu bunu keserdi gibi şeyler yazmanda hoş ve etik değil. Ayrıca PC ve ADSLide evlerimize bu hükümet sokmadı ki. Zaten öyle yada böyle girecekti. Ben siyaseti karıştırmayalım ama siyaset bu işin parçası demiştim, sen iyice siyasete kaymışsın :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: basturkemin


    quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa_(87)

    @baştürkemin

    bu ülkede chp nin bu ülkeye hiç bir yarar sağlamadığını çok iyi bilen biriyim atatürkün kurduğu ve atatürkün başındayken bu parti hizmet için vardı artık hizmet için yoklar bunların 25 yaşındakiside aynı 70 ide aynı bunlar halkı sömürmek için varlar bir sarıgülde görmedim bunu herneyse istisnalar kaideyi bozmaz demem o ki bırak bu hükümet yine çalışıyor bunların zamanında çeşmeden çamur akıyodu alt yapı sıfırdı yağmur yağdığında heryer göl oluyordu ve dolayısıyla bunlar ceplerini doldurmakla meşguldü bu hükümet öyle değil bu adamlar biraz olsun halka hizmet için uğraşıp duruyorlar bu taknoloji olayında ise ilk defa bu hükümet zamanında rekabet oldu konuşma ücretleri epey ucuzladı hemen hemen her 10 insandan 8 inin evinde adsl var bırak adslyi daha önce evlere bilgisayar girmesi hayaldi sende kalkmış chp li milletvekilini savunuyorsun sanki bunlar ülkeye hizmet etmiş gibi uyanın artık bunlar artık atatürkün partisi değil atatürk görseydi bunların hepsini asardı.


    Yazımı ya ben yanlış yazmışım yada sen çok iyi anlayamamışsın arkadaşım. CHP adam gibi bir parti demedim ki. Mecliste teknoloji ile ilgilenen takip eden, savunan sadece CHP den o milletvekili var dedim, bir kişi yani. Böyle insanların çoğalması lazım dedim. Ayrıca yanlış anlama ama Atatürk'ün adına kesin kararlarmış gibi, yaşasaydı onu bunu keserdi gibi şeyler yazmanda hoş ve etik değil. Ayrıca PC ve ADSLide evlerimize bu hükümet sokmadı ki. Zaten öyle yada böyle girecekti. Ben siyaseti karıştırmayalım ama siyaset bu işin parçası demiştim, sen iyice siyasete kaymışsın :)


    doğru epey bir siyasete kaadım haklısın yanlız atatürkün asar mantığı bugün futboldada var işte ertuğrul hoca 1-2 maç kötü gitsin ipini asarlar gibi ama chp denilen partinin bu ülkeye hiçbir yarar sağlamadığını bilenlerdenim onların hepside aynı diyorum hepsi bu ondan neden destekleyim demek istedim




  • süperonline wimax teknolojisini Türkiyede hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor

    alt yapı çalışmaları devam ediyorhttp://wimax.superonline.com/ galiba 2008'de hizmete sunulacakmış
  • bugün bir çok kişinin burun kıvırdığı hindistanda (benim ülkem) bile wimax teknolojisi var ve 1 ocak 2008 den sonra ise 2 mb int bağlantısı ücretsiz olacak
  • ADSL'e bakınca Wimax'ın fiyatında aşırı miktarda tuz bulunacak gibi
  • EL NİNO kardeş,
    bu WiMax teknolojisinde ADSL gibi tekel olmayacak.bunu sakın unutma.wimax için birçok firma deneme yaptı ve tamamladı.Öyel bir rekabet oluşacakki TÜRKTELEKOM nal toplayacak o zama işte.yeterki devlet şu wimax lisanslarını bi versin hele.bu ADSLdeki 1mb,2mb ve 4mb hızlar o zaman ne olacak çok merak ediyorum.bu kanımızı emen TT ne yapacak bakalım o zaman.biz dua edelim bu başımızdaki teknoloji cahilleri,halk düşmanı yöneticiler bu wimax lisanslarını versinler...

    Yine söylüyorum BU ÜLKENİN GELECEĞİ TEKNOLOJİK YATIRIMLARDIR.....
  • Bu ülkenin en büyük sorunu eğitim ve teknolojik yatırımlar eğitimin gelişmesindeki şüphesiz en büyük etken

    umarım lisansları verirler bunun için hakkını arayacak geleceğini düşünen sizin gibi duyarlı insanlara ihtiyaç var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.