Şimdi Ara

Yunanistanda Üniversite | Aristotle University of Thessaloniki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kısaca kendimi tanıtayım. 19 yaşında ve Yunanistan doğumluyum. Şu an Selanik'te elektrik ve bilgisayar mühendisliği okuyorum, 2. yılım. Öncelikle söylemeliyim ki, Yunan vatandaşı olduğum için okuduğum bölümü buradaki sınavlara katılarak kazandım ve bu yüzden maalesef "Orada nasıl okuyabiliriz? Ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor?" tarzı sorulara bir cevabım bulunmuyor. Ama yine de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Fakat bu konuyu açmamdaki asıl amaç ne diye sorarsanız tabii ki üniversiteyi tanıtmak.

    Yunanistanda Üniversite | Aristotle University of Thessaloniki


    Yunanistanın tüm devlet üniversitelerindeki gibi burada da eğitim ücretsiz. Yani pek çok ülkede olduğu gibi her yıl belirli bi miktar para ödemeniz gerekmiyor. Sadece ilk yıl tek seferlik olmak üzere 300-500 euro gibi bi meblağ var diye duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum. Onun dışında, 1925 yılında kurulan Aristoteles Üniversitesi 334 bin metrekare alan ve yaklaşık 75 bin öğrenci ile Yunanistanın en büyük üniversitesi. Kampüsü tam şehrin göbeğinde ve 11 fakültede toplam 41 farklı bölümü bulunuyor.

    Kütüphane

    Yunanistanda Üniversite | Aristotle University of Thessaloniki


    Her bölümün kendi kütüphanesi ve içerisinde o bölümle alakalı çok sayıda kitap bulunuyor. İster oturup orada okuyabilir, ister ödünç alabilirsiniz. Zamanında geri götürmezseniz tabii başka kitap alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Fotoğrafta gördüğünüz ise Merkezi Kütüphane olarak geçiyor. Orada ödünç alabileceğiniz kitaplar yok ama tüm gün boyunca gidip başka öğrencilerle aynı çatı altında ders çalışabilirsiniz. Hatta sadece gün boyunca değil çünkü gece 2'ye açık. Hatta ve hatta, yanılmıyorsam sınav zamanlarında 24 saat açıktı. En az 4-5 kez gittim, çok büyük bir yer gerçekten, 1300 kişi kapasiteli diyeyim gerisini siz düşünün. Bedava interneti geçtim üniversitenin her yerinde var zaten. Ayrıca, dilerseniz orada bulunan bilgisayarlardan birini de istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

    Yemekhane

    Yunanistanda Üniversite | Aristotle University of Thessaloniki


    Üniversitenin en sevdiğim yanlarından biri de her gün binlerce öğrenciye bedava yemek sunması. Yani tabii restoran seviyesinde bi hizmet beklememek gerekiyor ama yine de hiç fena değil. Mesela her gün çeşitli yemekler yiyebiliyorsun ve günde 3 öğün çıkarıyorlar. Kahvaltı dışında diğer öğünlerde en az 2 seçenek oluyor, bunlardan biri de neredeyse her seferinde et veya etli bişeyler. Yani her gün et yiyebilirsiniz desem abartmış olmam. Porsiyonlar nispeten küçük belki ama doymazsanız tekrar sıraya girip yemek alabiliyorsunuz kimse bir şey demiyor.



    Daha öğrenci yurdu ve spor salonu var ama onları da yarın anlatırım artık.







  • Hocam şehir hakkında biraz bilgi verirmisiniz öğrencilik hayatı hocaların size karşı yaklaşımı nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.