Şimdi Ara

YUNANİSTAN'DAN 5.000 DOKTOR GELİYOR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
1
Favori
7.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Bence her meslek kendi meslek grubunun çıkarlarını korumalı.Atanmış öğretmenler atanamayan öğretmenlerin haklarını aramalı.Polisler deseniz özlük haklarını savunmalı,elde etmeli.İşçiler sendikal haklarını gözetmeli vs vs.Ön yargılı olma konusunda haklısınız,insanlar doktorlara ön yargı ile yaklaşınca artık ben de insanlara karşı ön yargı ile yaklaşmaya başlıyorum sanırım.

    İnsanlar o kadar değişik konuşabiliyor ki doktorlar hakkında.Yahu arkadaş biz de insanız,insan sağlığı üzerinde çalışıyoruz.Hastalanınca bize geliyorsun.Ölüm kader diyorsun;hastaya 45 dk kardiyopulmoner resusitasyon yaptıktan sonra,hastayı kaybedince gelip bize saldırıyorsun.Yaşam destek ünitesine bağlı,entübe edilmiş hasta vefat edince gelip yoğun bakım servisinin camını kırıyorsun,çalışan sağlık personelini tartaklıyorsun.Biz elimizden geleni yapmamışız gibi.Burunları sürtsün biraz falan diyenler var Allah ıslah etsin,başka söz gelmiyor aklıma.Her meslekte iyi-kötü vardır.Hepimizin çok sevdiği ve nefret ettiği öğretmenleri olmuştur hayatında.Basit bir örnek vermek için söylüyorum.Ama kurunun yanında yaşı da yakmak akıl karı değil.Kaldı ki ortada büyük bir yanlış var,onu düzeltmek lazım yurtdışından doktor getirmek yerine.




  • Geçen seçimlerden önce de geliyordu yunan doktorlar 5 kişi geldi onlarda orada çalışma rusatını kaybetmiş tipler. adamlarda en kötü alan 3500 euro alıyor. biz kaç lira vereceğiz de oradan ab üyesi olmayan memleketime gelecekler. sevilmediklerini bile bile; hala laf salatası yapıyorlar, danimarka "eşine iş çocuğuna kreş" sloganıyla doktor arayacak yunan doktor "yok ben türk vatandaşına hizmet edeceğim" diye mardin kızıltepeye gelecek. Gümülcineden göçtünüz diye yunanlar emrinize mi girecek sayın bakanım? siz eylül ayında brooking instiute' e vereceğiniz "sağlıkta dönüşüm projesi" raporununu düşünün. u.n. parasının karşılığını isteyecek sizden, recep hoca iyi hallediyordu. hadi bakalım görücez şimdi sizin ekibinizi....
  • Bu uygula yerine tıp fakültesi kontenjanı açmalılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_kingson

    Çağırın onlarda gelsinler.Anasını satayım memleket bir tek kendi vatandaşına umut vermiyor.

    Adamsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl gidecekleri de planlandıysa çok problem olmayabilir. Ama buraya kök salacak, hele de devamı gelecekse sıkıntı büyük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Bangalter


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yapmayaww.d

    suriyeliler daha iyi

    Yapmayaww.d



    Blok

    Lütfen bloklama :( dayanamam sensizliğine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapmayaww.d -- 30 Temmuz 2014; 17:32:26 >
  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum, ben zaten bu anlattıklarınıza karşıyım, doktor dövmek, hemşire dövmek, aklınca ayar vermeye çalışmak felan bunlar cahil cühela işi.

    Türkiye'nin dandiklikleri işte, bu tip mevzularda sağlık işine giren bu akp hükümetinin bir parmağı olduğunu düşünüyorum. Adamlar her sektöre kendi ahbaplarını sokup

    hastaneler açıyor, eğitime, sisteme yön verip rant elde ediyorlar. Kimbilir akıllarında kaç tilki dolaşıyor.
  • Ülkemizdeki türk olmayan ırklar böyle köpek sürüğü gibi çoğalmaya devam ederse o gelecek 5.000 doktorda yetmeyecek. siz rahat olun.
  • Yalnız 2 sorun var. 1.'si Yunanistan'da ülkemize göre tıp eğitimi çok kötü. 2.'si ise Yunanasitan'daki doktorlar 5bin ila 60bin euro maaş almaktalar. Türkiye'de doktor maaşı aylık kazanç 1200 euro :)

    Gelirler canım :)

    Gelse bile dünyanın en kötü doktorları gelecektir. Bu da ülkemizde Avrupa'nın en iyi Tıp Eğitimini veren Hacettepe, Gata, Yeditepe gibi okullardan mezun olan doktorların yurt dışına kaçışına sebebiyet verecektir. Çünkü biliyorsunuz ülkemizde yabancı hayranlığı had safhada. Ee bu durumda kendi işyerlerindeki hastaları bu kötü doktorlara kaptıracak olan kişiler de Hacettepe diplomasının tüm Avrupa ülkelerinde kabul ediliyor olması nedeniyle yurt dışına kaçışına sebep verecektir.

    Ben de mesela memleketim Çorum'da 5180 TL kazanan bir bilişimciyim. Yozgatta 2850 lira teklif etseler buradaki işimi bırakıp gider miyim :) Benim gitmem için bana en az 10bin teklif etmeleri gerekir :) Ama 1600 lira bile kazanamyan bir bilişimci koşa koşa 2850 liraya gider. Eh ne yapalım ondan da o kadar kötü bilişim hizmeti alınmış olunur.




  • lan tus'ta kontenjan açmazsın sonra uzman açığımız var diye ağlarsın. deliriyorum bu salakça işlere ya. bide asistan ihtiyacımız var diyor. millet harıl harıl tus çalışıyor ama kontenjan az. madem asistan açığın var kontenjan aç gerizekalı.
  • Şaka bir yana, Eksilemeyin be şaka yaptım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakozcandir

    bizim doktorların zaten hgepsi laylaylomdu onlar geliğrse belki işlerinin ciddiyetini fln anlar ama bu seferde onlar para kazanacak ,arada kalınacak bir durum

    sizin gibilere sağlık hizmeti fazla bide. yoruma bak. yaş kaç birader
  • daha kendi vatandaşı olan köle gibi çalıştırdığı uzman doktoruna tüm ek ödemeler dahil maksimum 7000-8000 lira verebilen hükümet yunanlara kaç para vericek de burda tutacak ? ondan sonra vay efendim bizim ülkemizde 100.000 kişiye şu kadar doktor düşüyor falan filan.

    Muayenehaneleri kapat tam gün yasası çıkart ya hep ya hiç de kendi hastanende çalışan doktora üç kuruş at köle gibi çalıştır sonra neden doktor yok ülkede.

    Bedava verseler bu ülkede doktor olunmaz.

    Para hayalleri kurup bu ülkede doktorluktan çok para kazanacağını düşünüp tercih eden tıp öğrencilerinin de vay haline..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Call of Cthulhu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Magnussen

    Eğitimli adamlar gelsin. Yıllardır beyin göçü veriyoruz biraz almakta fayda var. Eğer dil problemi yaşanmayacaksa, gereken eğitimler verilecekse ben buna iyi gözle bakarım. Tıp, dünyanın her yerinde tıp.

    Yünanistandan mı alıcakmışız beyin göçünü
    Türkiyedeki tıp fakültelerindeki eğitim Yunanistandakilerden daha üstün. Ayrıca orda iş bulamayan gelicek buraya yani kendini geliştirmiş doktorlar pek gelmez. Ayrıca elin yunanı nasıl anlayacak bizim vatandaşın dilinden.

    Eğitimli adamlar gelsin, tıpkı ilk söylediğim gibi. Sokakta dilenip millete huzursuzluk veren, zarar veren ne üdüğü belirsiz kitle yerine Yunanistan'da tıp ihtisası görmüş kitleyi tercih ederim. Orada iş bulamamış diyorsun da orada kalifiye adam da iş bulamıyor, mevcut işi olan da işini kaybediyor. Öyle bir durum var. Yoksa çürük, hiçbir şeyi tutturamayan adamlar ülkey egiriş yapmayacak. Giriş yapsa da bu adamlar doğrudan masa başı çalışmayacak. Önce bir dizi eğitim alacaklardır. Hatta dil öğretileceğini tahmin ediyorum. Eksik, gedik ne varsa bu eğitimler esnasında tamamlanır, bizim dünyaca ünlü doktorlarımız(!) gereken sıkıntıları giderir, eğitirler.




  • türk doktorlarına ne olmuş yunanistan gelecek doktordan ne hayır gelir şaka yapıyorlar sanırım
  • orada iş bulamamış sahte işe yaramaz doktorlar gelir gelse kim gelecek? adamlar avrupa birliği ülkesinden orta doğu ülkesine niye gelsinler. can güvenlikleri bile yok

    edit: tabi buraya gelecek doktorlar gene bizim sınavlarımıza girmeliler, vatandaşlık istiyorlarsa tarihimizi dilimizi öğrenecekler başka yolu yok. bazıları gibi dilini bilmediği ülkede hem yemek yiyip hemde bayrağına saygısızlık yapamayacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 30 Temmuz 2014; 18:05:34 >
  • Kendi doktorlarımıza çok iş bulduk sanki de şimdi de başka ülkelerden alıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt

    quote:

    Orijinalden alıntı: eldivennn

    quote:

    Orijinalden alıntı: ucabor

    100e yakın tıp fakültemiz var. Gençlerin önünü açmak yerine neden yurtdışından doktor getirtiliyor ? Bunların maaşını kim ödeyecek ? Hangi gizli antlaşmalarla geldiler ? Bu ülkeyi anlamak zor. Öğretmenleri de almanyadan getirelim. Disiplin verirler.

    Yanlış anladın sanırım, Türkiye'de 20.000 uzman doktor eksiği var. Ayrıca tüm doktorlar günde 100-200 hatta 300 hastaya bakmaktan şikayetçi. Araştırdığım kadarıyla günlük bakması gereken hasta sayısı 60. ABD’de 100.000 kişiye düşen hekim sayısı 322 iken, Türkiye’de 100.000 kişiye düşen hekim sayısı 153, Avrupa ortalaması ise 100.000 kişiye 340 hekim.

    Bu yüzden ben bu kararı destekliyorum.



    Amerika'da doktorlara değer veriliyor. Türkiye'de ucuz iş gücü muamelesi yapılmayacağını bilsem ben de desteklerdim.

    Edit: Şimdi fark ettim uzman doktor alıyorlarmış bir de. Türkiye'de neden uzman doktor az acaba? Sen kontenjan acmazsan tabi uzman doktor olmaz. Sonra salak salak ticarete girersin. En iyi bildikleri şey zaten. Her sene mezun olan 10 doktordan sadece birkaçı (istemedigi üniversitelerde genellikle) uzman olabiliyorsa orada sorun vardır.

    Amerikanın genelinde doktora 175bin dolardan daha az maaş vermek yasak(aylık) Bu aylık asgari maaş bazı eyaletlerde 225bin doları buluyor. Yunanistanda 5bin ila 60bin euro maaş alan adam, Türkiyeye 1200 euro kazanmaya gelmeyeceği gibi belki ayda 3-4 milyon dolar kazanan doktorların bulunduğu Amerika'ya gidebilir :)

    Bunu tamamen halka özel hastanelerde "bak sana yabancı doktor getirdik, onun tarafından bakılıyorsun" diye 30 lira alacağı işleme 50 lira istemek ve bu arada da ülkesinde "doktorluk yapamaz" damgası almış kişilere kaliteli bir Türk doktora o 30 liranın 10 lirasını vermek yerine 50 liranın 5 lirasını vermek için yapıyorlar...

    Nasıl olsa doktorın çok daha iyi tedaviler yaptıkları özel muayenehanelerinde bir sürü kıstlama getiriyorlar. Ee hiç bir zengin gidip de doktor olmadığına göre doktorların aileden hastane açacak paraları da yok... Ya o 10 lira aldığı işleme 3 lira teklif ederek tekrar işe girecek ve 3 lira kazanan doktordan ne kadar iyi bir hizmet bekleniyorsa o kadar iyi hizmet verecek. Adam çilingirci olsa açtığı kapıya 100 lira istiyor bugün...




  • Her meslekde geçerli bu bizim memleketimizde bizim vatandaşımız hariç her ülkeden insan çalıştırılır ilk defa olan bir şey değil
  • Ukraynadan 10 bin tane bayan doktor getirin arkadaş ne yunanistanı aramızda problem var onlarla :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.