Şimdi Ara

Yüksek tazeleme hızı ve FPS’in rekabetçi oyunlarda etkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abartmasınlar artık şu mevzuyu.
  • Her zaman daha iyisi diye yenisini çıkaracaklar mecburen, 2006 yılından kalma chip ve level dergileri var evde, birkaç senede bir şöyle karıştırıyorum, bakıyorum nereden nereye...
  • Kesinlikle haklısın. Teknoloji sürekli gelişim gösteriyor ve insanlar para harcamaya mecbur bırakılıyor doğal olarak. O yüzden ihtiyacın doğrultusunda cebine göre hareket etmek en doğrusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar siz bu işlerden anlayanlar olarak sizlerin yardımına ihtiyacım var şimdi ben yeni pc topladım ve r5 3600 işlemcim ve rx580 ekran kartım var mobitör alcam ve çok bütcem yok 75 hz monitör almayı düşünüyorum ama 144 hz al diyorlar öyle oyuncu değilim keyfi oynayacam sizce eksta para vermeye gerçekten gerek var mı o Yani aradaki farkı vermeye değermi gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • /ARROW/ / kullanıcısına yanıt
    Maddi bir sıkıntınız yoksa almışken yüksek tazeleme hızına sahip monitör almanızı öneririm.
  • /ARROW/ / kullanıcısına yanıt
    Yorumları okusan ya önce. Bana kalırsa artık 1080 p nin devri geçti.hardcore oyuncu değilsen hz değeri yerine çözünürlüğe para yatırmanı tavsiye ederim.2k yada 4k monitörle geleceğe de yatırım yapmış olursun hem uzun vade kullanırsın aldığın ekranı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 sistem mevcut. alt sistem ile BF5 oynuyamıyorum. oynayan oynar ama ben alıştım diğerine oynuyamıyorum.
  • Doğru söylüyorsunuzda ekran kartım rx580 orta bir kart diyebiliriz 2k için zayıf kalmaz mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60hz - 75hz - 144hz - 240hz native hertz degerlerini deneyimlemiş kullanıcı olarak yorum yapmak istiyorum.

    60Hz ile 240hz nin arasında fark olmadığını iddaa eden yorumlar gördüm :)) 240Hz sizi esporcu veya pro oyuncu yapmaz... Oynadığınız oyunu daha rahat oynamanızı sağlar. Nasıl bir oyuncu olursanız olun 240hz oyunda daha farklı tepki veriyorsunuz...

    60hz den 144-240hz geçiş yapıp bir sebepten ötürü 60hz ye geri dönerseniz şunu diyorsunuz benim gözlerim mi bozuk - oyun mu bozuk :))

    144hz ile 240hz arasında fark varmı gerçekten? Evet fark var gecikme süresi ve yırtılmalar daha düşük, gölgelenmeler daha az. Oyun içinde daha olumlu tepki veriyorsunuz.

    Son sözlerimde şunları yazmak istiyorum 144-240 hertz. Neden ESPORCU - PRO oyuncu yapmaz sizi?

    Dünyanın GLOBAL OLDUGUNU UNUTMAYIN Türk ve TÜRKİYE de yaşadığınızı unutmayın!

    Yani Avrupa - Amerika da asyanın gelişmiş ülkelerin de kullanıcılar Bu çıkan monitörlere teknolojilere 500-600 TL rakamlarla anında sahip olabiliyorlar. Vede ürün global pazara yayılmadan önce.

    Yani X markanın monitörü - teknolojisi TÜRKİYEYE EN AZ 6 AY SONRA GELİYOR ODA BABAYİGİT DİSTİRÖBÜTÖR FİRMA ÇIKARSA GETİREYİM DİYE :))

    Türkiye ye bu ürünlerin aynı anda çıkmasını geçtim. TÜRKİYE DE ÜST SEVİYE MONİTÖRLER 3 bin tl ila 4000 tl arasında bu monitörlerin fiyatları YANİ? Umarım anlamışsınızdır.

    Daha önceden de bahsettim ONLİNE OYUNLARDA BAĞLANTI ÖNEMLİDİR. PİNG SÜRENİZ - LATENCY DEGERLERİNİZ oyun için de ki deneyimi as kılandır.

    PİNGİNİZ 5 İLA 10 ARASINDA OLUP BİRDE DONANIMINIZ İYİYSE - 240Hz monitörünüz de varsa - ortalama üstü yetenege sahipseniz Oyun içinde yaşadıgınız deneyimden sonra DİYECEKSİNİZ BEN PRO YUM EVET ESPORCU OLABİLİRİM :)))




  • 144hz gözü çok yoruyor üstünü düşünemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek hz oyun oynamayacaksın sonuçta, çözünürlük olarak oyunlarda yeteri kadar ihtiyacını karşılar o kart. Birde ekran kartını mutlaka yenileyeceksindir,ileriki zamanları düşünerek yap bence tercihini en azından 2k çözünürlük işini uzun bir süre görür bence en azından filmleri daha kaliteli izlersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce bunu merak edip araştırmıştım. Bir youtube kanalı e-spor oyuncularının da dahil olduğu bir dizi deneme yaptı ve sonuçlarını yayınlamıştı.
    Test sonuçlarına göre 60 Hz - 120 Hz arasında dikkate değer bir fark ortaya çıkıyordu.
    Ancak iş 120 Hz monitörlerle daha üst frekanslara sahip monitörleri kıyaslamaya geldiğinde neredeyse hiç fark olmuyordu.

    Epeyce video izleyip yazılar okuyunca rekabetçi oyunlarda 120Hz üstünün oyun skorlarına hiçbir etkisi olmadığını görmüştüm. Daha da şaşırtıcı olan şu ki yapılan bir denemede farklı Hertz değerlerine sahip monitörleri karışık olarak yan yana dizip 10 kişiye tek tek denettiler. Herkes 60 Hertz olan monitörün kötü olduğunu anlamıştı ama 120 üstü değerlere sahip olan monitörlerden hiçbirini birbirinden ayırt edememişlerdi.

    Yani kısacası 120 Hertz veya daha yaygın olan 144 Hertz fazlasıyla yeterli, bunlardan fazlası yalan...

    Bahsettiğim videolardan birinin linkini bırakıyorum, ilgisi olanlar için cevabı fazlasıyla veriyor:
    https://www.youtube.com/watch?v=tV8P6T5tTYs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 30 Mart 2020; 0:58:46 >




  • Hayır, 144Hz'den 500Hz'e geçince hiçbir fark hissedilmez.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Çok güzel paylaşım, teşekkürler. 144 üstü bence fantazi, öncelikle çok yüksek kare hızı veren bir sistem ister. Diğer taraftan önce oyun yapımcıları grafik, ve internet bağlantı işini düzgün yapsınlar, performans canavar olsun, ondan sonra düşünelim 144 mü 240 mı diye. Cod Warzone’u 120 fps, 50-90 ping, zaman zaman acayip packet loss ile oynuyorum, 100 mbit fiberle, monitör 75 olsa kaç yazar, 144 olsa kaç yazar.

  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    60 fps le global a çıkabilir misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Uzaya bile çıkarım merak etme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Anlamazlar boş ver. Boşuna parmaklarını yoruyorsun.
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Fps tartışması yapmak istemiyorum zaten yüksek fps oynayan herkes akıcıligi fark eder globala çıkmanız da cok cok zor diğer oyuncularin daha önce gördüğü bi oyunda nasıl global olacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FooL

    Star Wars Jedi Fallen oynarken 60fps ve 144fps olarak her ikisini merak ettiğim için denedim. Şunu çok rahat söyleyebilirim 144hz den sonra 60hz çok yavaş ve kare kare gidiyormuş gibi geliyor. 144hz gereksiz, insan gözü algılamaz diyenlere bakmayın deneyip görün.
    144 ve 240HZ denedim fark ortada ama sonra 60'a geri döndüm, zerre takılma da hissetmedim. 480p lowda kör olacağıma 1080P ultra'da 30FPS oynamayı tercih ederim (multiplayer oyunlar hariç)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.