Şimdi Ara

Yüksek seviye laptoplar kaç yıl gider?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.bestbuy.com/site/acer-predator-helios-18-gaming-laptop-18-2560-x-1600-ips-240hz-intel-i9-14900hx-geforce-rtx-4080-32gb-ddr5-1tb-ssd-abyssal-black/6576634.p?skuId=6576634 mesela linkte bulunan laptop gibi cihazlar kaç yıl kullanım ömrü sunuyor. Telefon piyasasında mesela en üst seviye cihaz bile 5 yıl sonra "sal beni artık" demeye ya başlıyor ya da çoktan başlamış oluyor. Peki konu Linkte 60k da olsa Türkiye de 120 bin liraya satılan benzeri laptoplar bize ne kadar kullanım ömrü sunar?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ne amaçla kullanacağınıza bağlı.

Materyal ömrü olarak benim tahminim 10 yıla kadar sıfır sorun olabilir. High end dediğimiz özene bezen yapılmış iyi bir güç yönetimi, kaliteli anakartı seçmece silikon çipleri olan mühendisliği iyi yapılmış bir laptopun bozulması için bir sebep yok en çabuk yorulacak parçası bataryasıdır soğutma sistemidir.Bunlarda vaktinde değişirse çok uzun ömürlü olur.

Güç olarak ise ne beklediğinize bağlı günümüz koşullarında çok güçlü bir cpu ve gpuya sahip ortalamanın çok üstünde tamamen yeni bir teknolojiye geçilmediği sürece yenilemeniz gerekmeyecektir.Günümüzde gelecek öngörüsü yapmak bu konuda zor teknoloji çok hızlı gelişiyor gelişmesi şöyle dursun beklenti ve ihtiyaçlarla adete seviye atlıyor.
    Eskiden bir teknolojik cihazdan beklenti iletişim iken sonra internet sonra yüksek işlem kapasitesi yüksek görüntü kaliteli video oyunlarla beklenti ve teknoloji seviye atladı.
    Günümüzde beklenti belki yapay zekadır.
    Gelecekte belki kuantum işlemciler öyle işlem kapasitelerine sahip olacaklar ki elimizdeki akıllı cihazlar hesap makinesi gibi kalacak.

Dediğim gibi geçmiste laptoplarda bunu yaşadık önce basit ofis işleri için çıkan notebooklar iken insanlar video oyun oynamak istediler oyuncu laptopları çıktı.Sonra mühendislik veya creator dediğimiz işleride laptoplardan istediler creator tarzı yüksek işlemcili laptoplar çıktı.İleride beklenti teknoloji ne olur kim bilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Standart amaçlar için 10+ yıl diye düşünüyorum. Tabiki bugün yüksek ayarlarda açtığı bir oyunu 6 yıl sonra yine yüksek ayarda açamaz.

• 14900hx ve 4080 uzun süre götürür. Yalnız yüksek güç tüketimi sık sık, termal macun yenileme ve fan-ızgara temizliği gerektirecek. Yapmazsanız fiziksel sıkıntılarda zamanla meydana gelebilir. 4080 olsa bile 1600p ekranda ilerde sorun çıkarabilir. Laptopda oyun için ideal çöz. 1080p, kasmadan donmadan. Güncel konsol çıkana kadar; ömrü olur. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.