Şimdi Ara

Yüksek protein içeren beslenme düzeni sanıldığı gibi sağlıklı olmayabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • isosonsuz kullanıcısına yanıt
    Dr Özcan Yücel'in kitabını okumayacaklar veya konu hakkında detaylı bilgisi olmayanlar icin uyarı:
    Günlük karbonhidrat tüketiminizi 100 gramın altına düşürmeden (ki ideali 20-50 gram arasıdır), yediginiz fazla miktarda yağın faydadan cok zararı olacaktır. Yani ekmeğimi soğuk sıkım zeytinyağına banip yiyeyim, makarnaya, böreğe bol bol doğal tereyağ koyayım mantığı %100 yanlış.

  • viper kullanıcısına yanıt
    1)Researchers in South Australia believe they have found the key to why high-protein DİETS are unhealthy and can lead to shortened lifespans.
    1)The project used worms and fruit flies to investigate how DİET influenced the speed of protein synthesis.
    1)"Science has known for some time that EATING TOO MUCH, IN PARTICULAR PROTEIN, reduces lifespan; and now we know why," he said.
    1)Our team demonstrated that increased nutrient levels speed up protein synthesis within cells.
    1)Makaleyi düzgün okuduğumuzda bu ibarenin ve bu ibareyi BELİRTEN FAZLA PROTEİN TÜKETİMİ gibi DİYET ile eş anlama gelen ifadelerin bir defa kullanılmadığını;
    2)The research, which has been published in Current Biology, also reinforces established links between a low-protein, high-carbohydrate diet and longer, healthier lives – especially when it comes to brain health.
    2)"Carbohydrates get a lot of bad press, especially in relation to dieting, but the key is balance and knowing the difference between 'good' carbs and 'bad' carbs," Professor Proud said.
    2)Eating high-fibre carbohydrates like those found in fruit, vegetables and unprocessed grains and seeds will produce the healthiest benefits.
    2)Yine makaleyi düzgünce okuduğumuzda karbonhidrat,beslenme,lif gibi konulardan gayet de bahsedildiğini bu kelimelerin gayet de KULLANILDIĞINI;
    3)Protein sentezi tamamiyle beslenmeden bağımsız olamaz çünkü teorik ile kliniğin farklı olduğunu;bir organizmada protein sentezletmenin klinik olarak o organizmaya protein uptake'i ile gerçekleşebildiğini,esansiyel aminoasitlerin gıda yoluyla alınmaz ise proteinlerin o organizmada SENTEZLENEMEYECEĞİNİ ve organizmalarda protein sentezinin hızlanmasının deneysel olarak yolunun SİHİRLİ DEĞNEK olmadığını,o organizmanın polimer yapıda olan proteinleri tüketip,bunları yapıtaşlarına ayrıştırıp,sonrasında tekrar sentezlemesi gerektiğini görüyoruz.
    Konu üzerinde bilgisi kısıtlı ibaresi içinse PubMed gibi paralı makale sitelerine üniversitemden erişimim olduğunu,bu tarz makaleleri elde etmekte zorlanmadığımı biyolojinin sadece teorikle ve sadece tek bir makale ile değil bir bütün ve uygulamalarla beraber değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyorum.Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigismundScholomoFreud -- 23 Şubat 2019; 1:59:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendemail

    Yahu dikkat ediyorum ,

    Özellikle balıkla beslenen ve dağdaki ırmaktan doğadan vs. tüketen toplumlarda elemanlar son derece sağlıklı oluyor,

    bakınız ,
    -iskandinav ülkeleri
    -japonlar

    (japon denizciler tüm pasifiğin içine etti bu arada...)
    Aynen belgeselini izlemiştim bunun. Japonlarda saç dökülmesi diye birşey yok mesela. Deniz ürünleri tüketiyorlar. Deniz ürünlerinde hile yapmakta imkansız. Katkısız, doğal besleniyor adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SigismundScholomoFreud S kullanıcısına yanıt
    Oncelikle saygili ve dogru uslup ile itiraziniz icin tesekkur ederim.

    Gelelim konuya:

    Sizin burada alintiladiginiz orjinal makale degil, medicalexpress.com daki haber.

    Haberde referans gosterilen makaleyi okursaniz haberle uzaktan yakindan alakasi olmadigini goreceksiniz.

    Orjinal makale:
    Curr Biol. 2019 Feb 4. pii: S0960-9822(19)30031-4. doi: 10.1016/j.cub.2019.01.029. [Epub ahead of print]
    Regulation of the Elongation Phase of Protein Synthesis Enhances Translation Accuracy and Modulates Lifespan.

    Makale linki:https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(19)30031-4?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0960982219300314%3Fshowall%3Dtrue

    Medicalexpess.com daki haberin sansasyon amacli UYDURMA bir haber oldugunu fikrimin arkasinda duruyorum.




  • viper kullanıcısına yanıt
    Makalede evet karbonhidrat tüketimi vs gibi konulardan bahsedilmiyor çünkü makale tam anlamıyla bilimsel ve akademik bir üslupla yazılmış. Zira çeşitli enzimler ve protein sentezi üzerindeki deney moleküler biyoloji ve genetik dalıyla uğraşanlar için detaylı bilgi yüklü bir kaynak emsali taşıyor. Medicalexpress'e bu şekilde aktarılsa idi kimse okumazdı çünkü Medicalexpress bir haber sitesi bilimsel makale sitesi değil. Ayrıca araştırmacılardan izinsiz olarak onların ağızlarından söylenmiş cümleleri aktarabileceklerini sanmıyorum çünkü bu büyük bir hata olurdu. Amacım Medicalexpress'i savunmak değil elbette işin magazinsel bir kısmı da mevcut lakin sadece makaleyi alıp yapılan deney: Protein sentezini hızlandırdık,organizmaların yaşam süreleri kısaldı şeklinde bir haber elbet de yapılamazdı. Burada yazarların yaptığı ise haber yazmak,tam anlamıyla bilimsel makale yazmak ya da bilimsel makaleyi çevirmek,tercüme etmek değil. Lakin söylediklerinizin de gerçeklik payının olma ihtimali de mevcut olan bir ihtimal. Araştırmacıların söylemedikleri ya da haber fazla okunsun diye ekledikleri noktalar olabilir de olmayabilir de. Yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Saygılarımla...




  • Netflix te bununla ilgili bir belgeseli (FORK OVER KNİVES® 2011) izledikten sonra vejetaryen oldum. Sadece sebze ve tahılla besleniyorum. İnanın kabızlık sorunum kalmadı, enerjim arttı ki bu sex yaşantıma da farkettirdi. Ayrıca hiç açlık hissetmiyorsunuz. Valla ben hayvansal empati sebebiyle değil daha çok uzun ve sağlıklı yaşamak için seçtim. Sebze veya tahıl bulamazsam babamı bile yerim :)) Şaka bir yana az etcil bol otcul olun.
    Written by Ömer

  • Sizler için Mealdoc adında yapay zekâ destekli bir sağlıklı beslenme uygulaması geliştirdik. Diyetisyen desteği ile ketojenik diyet gibi birçok diyeti yorulmadan yapabilmeniz için beslenme tercihleriniz ve vücut ölçülerinize göre beslenme planları oluşturuyoruz.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.