Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Planlanan Düzenlemeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hükümete yakın görüşleri olan birkaç akademisyenden aldığım bilgilere göre, yüksek lisans ve doktora programları ile ilgili avrupa’da bazı ülkelerde yürürlükteki uygulamaların örnek alınmasıyla ilgili bir çalışma gündemdeymiş. Bu düzenleme için şu an akademisyenlerin fikirleri alınıyormuş. Neden ve hangi amaçla yapıldığına dair kişisel yorumlarımı katmadan aktarıyorum.

    - Tezsiz yüksek lisans bitirip, mezuniyet sonrası 2 yıl içinde ales’e girerek yeterli puan alındığında sadece tez yazmak kaydıyla tezli yüksek lisans mezuniyetine hak kazanabileceksiniz.

    - Yaşam boyu eğitim ve anayasa’daki eğitim hakkı kapsamında tezsiz yüksek lisans bitirip, sadece yeterlilik sınavını geçtikten sonra doçentik sınavlarından muaf olmak üzere doktoraya devam edilebilecek. Böyle bir iki farklı çalışma daha konuşuluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tesekkurler bakalım ne olacak son hali

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle birşey olacağını hiç zannetmiyorum keşke olsa ama en basitinden kendimin tezsiz dönem projesinde yaptığımı ve tez'i yazarken ve aşamaları düşünürsem ikisi bir olamaz .Bu durumda dönem projelerinin hepsi tez olarak kabul edilmesi gerekir acaba yüzde kaçı bu yeterliliğe sahip. Arada böyle düşünceler olur akademisyenler öğrencilerine anlatır amiyane tabirle fazla da şey etmeyin siz onu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senor saca la rakataka S kullanıcısına yanıt
    tezsiz yüksek lisans sahibi doktora yapması bu kadar üzmüş seni ki ilk ve tek mesajın bu. Neyse bu sene geçicek tezsiz yüksek lisans yapanlar doktora yapabilecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.