Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle 4-5 gün önce konuyu forumdaki topice yazdım ama oraya kimse bakmadığı için cevap alamadım. Affınıza sığınarak buraya açıyorum belki bilgilenmek isteyenler de olabilir. Şimdi sorum şu şekilde;

Benim tecil 2016 temmuzda bitiyor. Ben de bu senenin başında tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisansa başvurdum. Okul bana askerlik cevabının şubat sonu geleceğini söylemişti ama henüz bir cevap alamadım. Ben de 2-3 hafta önce askerlik şubemi aradım ve yüksek lisansa başvurdum tecil tarihimi öğrenebilir miyim dedim. TC kimliğimi istediler ve 2019'a kadar tecil edilmiştir dedi kadın.
    Ancak sorun şurada başlıyor ki ben bunu e devletteki sorgulamada göremiyorum. Halen 07/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. yazıyor. Ancak erteleme sebebini "YURTİÇİ YÜKSEK LİSANS ERTELİ" olarak değiştirmişler.

Bu başına gelen var mı? Benimle birlikte bir arkadaşımın da aynı şey başına gelmiş. Bir tane askerlikanilari diye site buldum orada da iki kişi böyle bir şey yazmış. Garip bir durum.

Şubeyi arayacağım tekrar durum için. İllaki başına gelen vardır, cevap alırsam yazarım ben de.

• Hocam baltalamak amacim degil de benim de bi sorum olacak askerlikle ilgili ve bilgililer cevaplarsa diye yazayim. Hem uplamis olurum bende konunuzu. Ben bu haziranda 4 senelik lisans egitimimi tamamliyorum.

1-Tecil ettirmek icin bi yere basvurmama gerek var mi yoksa bi yere basvurmasamda 2 yil tecilli mi oluyor otomatikman ?

2-Uzun donem yedek subay olmak icin ozel bi sart araniyor mu ?

3-Meslek kurasi diye bi olay varmis,o tam ne oluyor ve ben lojistik okudum bu kuraya girebiliyor muyum ?tesekkurler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Diplomanı alıp okulla ilişkini kestikten sonra askerlik şubene gidip tecil ettiriyorsun. Otomatik tecil etmiyorlar. Diğer sorularına çok hakim değilim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Saolun anlayisiniz icin. Diplomayi hemen vermiyorlar sanirim,mesela son finalden ciktim diyelim gecici diploma mi ne aliniyomus okuldan ismi yanlis olabilir tam hatirlamiorum. Ne kadar sure icerisinde askerlik subesine basvurmam gerekir ? Yani soyle sorayim tecil icin ne kadar surem var ve yada kasimda askere gitmek istiyorum diyelim bunun icin ne zmana kadar basvurmam gerekli ?

• Final sonucunuz açıklanır mezuniyetiniz kesinleşir. Okuldan okula değişir durum, ama diplomayı aldığınız an okulla ilişkiniz kesilmiş olur. Geçici diploma bunun yerini tutmuyor sanırım tam emin değilim. Diplomayı aldığınızda 2-3 hafta içinde askerlik şubesine gidip tecil ettirebilirsiniz. İlla askere gideceğim diyorsanız yine şubeye gidip "kasımda askere alın beni" deyin alırlar sanırım.

Askerlikle ilgili sorularınızı telefonla arayarak da sorabilirsiniz.
    Ayrica herhangi bir askerlik şubesinden işlemlerinizi yaptirabilirsiniz. (Bunu bilseydim daha yakin ve tenha olana gidip işlemlerimi yaptırırdım.

• Askerlik subene giderek durum belgesi alabilirsin. Ben de bir program kayit sildirip yeni programdan kayit uzattirdim. Bu sureci e-devletten takip etmeye kalktim ama pek tutarli olmadigini farkettim. E-devlette tecilli gozukuyorken eve sevk kagidi geldi, sonra yeni tecilim yapildiktan sonra da hala eski tecilimi goruyorum. Ayni sekilde bir arkadasim daha e-devletten gordugu tecil ile asil tecili arasinda fark oldugunu belirtti. Ben askeriyenin verdigi bilgiyi dikkate aliyorum, bence durum belgesi al elinde bulunsun. Okulu arayip okuldan da durumunu sorabilirsin, askerlik tecilini yaptiktan sonra sistem uzerinden okula onay gonderiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 3 Nisan 2016; 1:52:41 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.