Şimdi Ara

Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.106
Cevap
166
Favori
296.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah, kral hareket, keşke daha çok kişi arşivini paylaşsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Konum İstanbul olsa bendekilerle geleyim alış-veriş yapalım diyecektim ama Bursa galiba. Flac Discography ise aşağıdakiler lazım bana da. Bende var ama çoğu mp3. Eski arşivim mp3 yenileri flac indiriyorum. 350 GB flac,mp3 karışık arşivim var hepsini flac yapmaya çalışıyorum. Flac'larımın büyük çoğunluğu metal müzik.

Ceza

Özlem Tekin

Şebnem Ferah

Yıldız Tilbe

Barış Manço

Duman

Müslüm Gürses

Tarkan

Ahmet Kaya

Anneke van Giersbergen

Cengiz Kurtoğlu

Mor ve Ötesi

Sagopa Kajmer

System of a Down

Kazım Koyuncu

Pentagram

Düzenleme: Sağolsun buradan birisi yazdı online 1-2 siteden kayıpsız indirme yöntemi söyledi oradan çekeceğim. Ben apple için uğraşıyordum birebir kayıpsız alamamıştım.

Bu arada waw'ları kayıpsız şekilde flac yapayım diyorum ama waw 1411 Kbps iken ne yaparsam yapayım flac'ta 1100 civarlarına düşüyor. Kalite gerçekten düşmeden dönüştürme yöntemi var mı? Sıkıştırmayı en yükseğe, en düşüğe de alsam farketmiyor. Sıkıştırma ile farketmesi saçma zaten kayıpsız sıkıştırma ise rar,zip mantığı olması gerekmiyor mu? Fotoğrafta da kayıpsız sıkıştırma var mesela tif yapınca boyut azalıyor ama pixeller birebir aynı kalıyor.

Düzenleme2: Spek programı ile waw, yüksek sıkıştırma flac, düşük sıkıştırma flac spectrumları aldım fotoğraf olarak kaydedip pixel pixel kontrol ettiğimde birebir aynı görünüyor. Ama dosya özelliklerinde waw 1411 Kbps iken Flac 1083 Kbps görünüyor. Sıkıştırma olduğu için 1083 görünüp oynatırken 1411 olarak mı oynatılıyor acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarrkSkull -- 28 Ocak 2025; 13:12:1 >

Selamlar hocam,

Açıkçası kendiniz indirmeniz daha iyi olmuş çünkü yazdığınız sanatçıların büyük bir çoğunluğunun diskografisi yoktu elimde, tek tük albümleri vardı. :) SOAD'ın diskografisi var ama o da yabancı olduğu için bulması çok kolay.

Bu arada FLAC her ne kadar lossless olarak geçse de compressed bir dosya çeşidi aslında hocam. Elimdeki CD'leri riplerken Exact Audio Copy kullanıyorum. Son export ekranında uncompressed seçeneğini seçersem "wav" formatında kaydediyor. Compressed seçeneğinde ise şu an hepimizin bildiği kullandığı FLAC formatı kayıt oluyor (Tüm cd rip programlarında da bu böyledir). FLAC dosya büyüklüğü (mb) ve bitrate olarak WAV formatından daha düşük fakat aynı winrar mantığı gibi çalışıyor, boyutu düşürürken kaliteyi kendi içinde sıkıştırarak tam anlamıyla "lossless" olmasını sağlıyor. Yani işin özünde aynı CD'den export edilmiş wav ve flac dosyaları arasında kalite olarak hiçbir fark olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 28 Ocak 2025; 13:32:46 >

Amacım müzik dosyalarının ne kadar kayıplı olduğunu görebilmek . Fakat ne hikmetse bir türlü 24bit dosyaları tarayamıyor hata verip donuyor . Kurulum aşamasında 3 adet dll dosyası hatası verdiği için olduğunu düşünüyorum. " dll " dosyalarını hem system32 hemde syswow64 klasörlerine atmama rağmen hata vermeye devam ediyor . w10 yüklü laptopta veya w11 pc'de de aynı sorunu alıyorum. Sitesi de bu > http://spectro.enpts.com/index.php

Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless)

Daha önce paylaşılan bir kaç gruba girdim , buradan onlara teşekkür ederim Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) 

Hali hazırda onu kullanıyorum hocam .

Benim merak ettiğim , okla gösterip sarıya boyadığım " orijinal boyut " ve " ne kadar sıkıştırılma " yapıldığı mevzusu hocam .

Bunu gösteren alternatif bir program biliyor musunuz ?

Cevabınız için teşekkürler ayrıca Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) 

Programın adı > dBpoweramp ( evet malum şekilde de indirebiliyorsunuz , kurulumu da bulması da çok kolay )

Sarı ile boyadığım yerlere bakarsanız elimizde ki dosyanın ne kadar bir sıkıştırmaya maruz kaldığını görürsünüz. { HER SIKIŞTIRMA KAYIP ANLAMINA GELMEZ! }

Programı kurduktan sonra dosyanın üzerine gelip sağ tıklayıp , özelliklere bastığımda karşımıza çıkan kutucudur bu . " Audio Properties " bölümüne geldiğimiz de istediğimiz bilgileri veriyor.

Programın amacı Music Converter olarak geçiyor yani dosyanızı farklı formatlara dönüştürebilirsiniz.

Örnek olması açısında dsd/dsf bir parçanın bilgilerinin ekran görüntüsünü veriyorum. Hatası da altta ki SS'de

Aslında parça 482mb fakat bu program bu tür codecler için yapılmadığından önem arz etmiyor benim için .

İyi forumlar... Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) 

{ Anahtar kelime olması açısından > Spectro muadili dBpoweramp }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkin59 -- 9 Şubat 2025; 0:46:7 >

dbPowerAmp ile halletmişsiniz ama... eksik olan üç dosyayı da sağlayabilirim. Gerçi siz de kolayca bulabilirsiniz.

Microsoft Visual Studio (ya da C++) redistributable package (runtime)

Ben 14.30'da biriktirmeyi bırakmışım. Şu an v17'de galiba

GitHub - alexkay/spek: Acoustic spectrum analyser
    https://github.com/alexkay/spek

Ya, şu link sandım da ben onçün.

Daha önceki sayfalardaki başka bir link anlaşılan sizin istediğiniz.

Hocam kusura bakmayın geç gördüm maalesef.

Mail yoluyla atma imkanınız var mı ? ben ne yapsam bir türlü olmadı çünkü .

Microsoft Visual Studio > VC_redist.x64 bunu indirip kurdum ama nafile . Hatta tek tek dll dosyalarını da indirip 2 klasöre attım ( hem sistem32 hem syswow64' e ) fakat olmadı .

Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 🙏

Elinizde 24 bit 44.1k - 96 - 192 khz dosyalar varsa spectro programı ile deyenebilir misiniz ? Eğer sizde de okumuyorsa , hata veriyorsa hiç uğraşmayalım . Zaten çok çok önem verdiğim bir albüm veya şarkı olmadıkça 16bit 44.1khz arşivliyorum. Siteniyi " spectro enpts " yazarak bulabilirsiniz . Karşınıza çıkacak sayfanın ekran görüntüsünü de paylaşıyorum burada .

Zahmet verdiğim için şimdiden k.bakmayın lütfen 🙏

Real Debrid le indirebileceğim Türkçe Albüm sunucularınvar mıdır? Qobuz dan direkt indirebileceğim veyahut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
    Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
    Kimber Kable 12tc/8vs
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Buradan indirebilirsiniz:https://eu.qobuz.squid.wtf/

Sadece 16/44 mü var?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.