Şimdi Ara

Yüksek internet fiyatlarına isyan eden adam kendi internet servisini kurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
10.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle şeyler anca Amerika'da olur zaten. Normal bir şey sayılır... Adamlar marketten peynir ekmek alır gibi balticnetworks.com'a girip A'dan Z'ye bütün altyapıyı iki tıklamayla alıp evin garajında işe girişiyorlar neyine şaşırıyorsunuz?


    Baştan sona nasıl ISP kuracağınız ile alakalı rehberler bile mevcut. O kadar sıradan olmuş yani.

    https://startyourownisp.com


    4 yıl öncesine ait bir örnek.

    Freethinkyoutube
    Many people complain about their internet service, but Brandt Kuykendall did something about it. A resident of the small town of Dillon Beach, CA, he found the service to his town was too slow and expensive - so he started a DIY ISP in his garage. Subscribe: https://freeth.ink/youtube-subscribe-diyisp It took Brandt months chasing down companies to get access to internet infrastructure, but once he started Dillon Beach Internet his neighbors were clamoring for access to his faster, cheaper, and better-serviced network. What do you think? Would you be interested in starting an ISP? WISP setup (that's wireless ISP setup for you newbies) may be easier than you think. Could it save the internet amidst the net neutrality debate? Let us know your thoughts in the comments and remember to check out our other DIY science videos. For more stories profiling pioneers of science and tech innovation, subscribe to Freethink at https://www.youtube.com/freethinkmedia And follow Freethink across other platforms here: Facebook: https://www.facebook.com/freethinkmedia Twitter: https://twitter.com/freethinkmedia Instagram: https://www.instagram.com/freethink Website: http://www.freethink.com
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dp52PY_cwIsA&q=EgQuLZpEGIG22JcGIhBDjRfKViOQwPbBRQSnlU0yMgFy




  • Artık internetin ihtiyaç olduğu bir yılda,boş port olmadığı için parasıyla internet bağlatamiyorum.Düşünün öyle bir ülkede yaşıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Uber'in hatası, tüm taksicileri ve yatırımcıları ürkütecek cinsten birden karşısına alması oldu. Kaynar suya atar gibi bütün taksicileri ve yatırımcıları karşına almak, mali değer açısından bütün taksi plakalarının bu kadar agresif fiyatlarının düşmesine vesile olmak ne ekonomik ne politik olarak mantıklı ve kabul edilebilir bir şey değil. Yavaş yavaş 3,5,10 gibisinden büyüseydi küçük, büyük belediyelere de daha cüzi birim ücretlerle plaka, hizmet bedeli kirası gibi şeylerle Türkiye'de inanılmaz bir başarı elde edebilirdi.


    Sadece İstanbul'da 15-20 bin taksi plakasının tanesinin 1-2 milyon TL olduğu o dönemlerde, taksi plakası önemli değildir - zaruri değildir artık demek politikacıların bile bu kadar net ve agresif bir şekilde müdahale edebileceği bir konu değil. Küçük, büyük binlerce insanın milyarlarca TL'lik yatırımı var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 12 Ağustos 2022; 16:38:1 >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    1000mb hız taahhüt yok en düşük ping kota yok 139 lira ücret ve kan emici? Sen sana layık olana git kardeş. Onlar emsin senin kanını. Senin gibilere bu hizmet çok fazla zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt
    Komşu kasabada aynı durum var, yalnız değilsiniz…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Kısaca böyle Bir şey yaparsanız fetocu olursunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bune olm vçsçvwçvçsçvsçvçsçv

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu adamı biri türkiyeye getirsin.
    Yazlığa daha yeni internet bağlattım. Telekom 6 aylık sözleşme. Ayda 261 tl ödüyorum. 35 mbps.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    tam bahsettigim seyi anlatiyorsunuz. batida yada gelismis ulkelerde neden aynisi yasanmadi peki? bunu hic sordunuz mu?


    her yenilik eski duzenin ranti ile celisir, birilerinin kazancina comak sokar, bu kacinilmazdir. ne kadar uber soyle yapsa boyle yapsa desenizde uberin varligi taksi plaka sayisinin artmasi dolayisiyla plaka fiyatlarinin dusmesi demek. taksicilik insanlarin ulasim ihtiyacini karsilama amacinin disina cikip bir rant aracina donustugu icin turkiyede bunu asamiyoruz. batida gecmiste bunlari yasamis. alman nehirlerinde kurekle kayikcislik yapan kayikcilar ilk buraharli kayigi gorduguklerinde islerini bozacagi icin sahibini linc edip oldurmusler. bati ozelliklede amerika bu kafayi asabildigi icin, anlik rantlarin otesinde yeniliklerin ne kadar buyuk getirisi oldugunu bildigi icin artik benzeri hadiseler kolay kolay yasanmiyor. ornegin tek basina spacex tekrar kullanilabilir uzay araclariyla kac tane buyuk amerikan sirketini bu alanin disina atiyor hic dusundunuz mu, hemde amerikan ordusunun en buyuk silah tedarikcisi olan firmalar, devletle icice olan guclu buyuk firmalar ve onlarin tum alt tedarikci sirketleri. ama kimse spacex in onunu kapatmiyor, spacex de tek basina yeni bir uzay sanayi yaratiyor, gelecekde trilyonlarca dolarlik is sektoleri yaratmaya yeni degerler uretmeye aday. turkiyeden ve farkli ulkelerden sayabilecegim o kadar cok ornek varki, burada sabaha kadar kac sayfa makale yazabilirim. hepside ayni yere ayni ana fikre gider.





  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Kan emici TT varken onlara sıra gelmez bile. 139 TL ye 1 gigabit internet veren firmaya da kan emici demezsin.

  • Zamanla para bu adamı hırslandırır ve fiyatları arttırır. Çözmeye çalıştığı problemin bir parçası olur.

  • Uydu interneti Starlink'e geçseymiş.

  • zerkara kullanıcısına yanıt
    Sen bencilce yorum yapıyorsun 1 gigabit alan adam sayısı 4000i geçmez hala vdsl altyapısıyla 10 20 Mbps kullananları düşün çoğunluk onlar bide zam üstüne zam yapmasını düşün bakalım kan emici mi değil mi tt bile suan tahattut ile avantaja geliyor en azından sabit fiyat turknet zam üstüne zam yapıyor nasıl olsa koyunların sesi çıkmıyor diye altyapilarda en ufak güncelleme yok sen kaymağı yiyen kısimdaysan senin icin hava hoş bu gurbetçi Almanlara benziyor Türkiye cennet deyimiyle ayni.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Batı'da da yaşandı bu durum. Ama regülatör kurumlar taksicilere de höt dedi uber'e de. Bir düzen kuruldu. Rekabet arttı.


    Ama bizim ülkemizdeki bazı ahlaksız plaka sahipleri yatırımlarının değeri düşecek diye yaygara koparıyorlar.


    En b*ktan ülkelerde bile uber ya da bir benzeri var.


    İran'da bile uber benzeri bir şey var. Adını tam hatırlayamadım.


    Bizde ise taksiciler şimdilerde turistleri soymakla meşguller. Ankaradaki taksiciler İstanbul 250$ diye taksilerine ilan asmış bile!

  • Macera perest yada uyanık hangisi bilemedim.

  • Yalnız forumdaki AntiTürkler hemen habere damlamış ama hiçbiri Amerika'da internet niye bu kadar pahalı adam niye bu kadar düşük internet kullanmak zorunda kalmış ve bu işe niye soyunmuş yerine yine Türkiyeyi yerden yere vurmak için bahaneler aramışlar.

    Bakın adam ne demiş:
    Jared Mauch'u bu sürece iten şey ise ona sunulan internet seçenekleri. AT&T, kendisine sadece 1.5 Mbps DSL internet sunabilirken Comcast ise hizmetini, Mauch'un evine götürmek için kendisinden 50.000 Dolar talep etmiş. Mauch'un söylediğine göre eğer 10.000 dolar teklif etselerde bunu kabul edecekmiş.

    Yok artık.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Benzer adaptasyon, entegrasyon problemlerini bir çok ülkede yaşadılar. Fakat çözümü kamuoyu tepkisi, desteği olsun, kurumlar ve sermaye arasındaki daha sağlıklı ilişkiler olsun, ekonomik bazda uzun vadede potansiyel olarak görülerek yapılan yatırımlar olsun Uber'in lobicilik imkanını arttıran şeyler.


    Rant, eski - yeni çekişmesi her ülkede her dönemde olur, önemli olan kimin daha akıllı, mantıklı davranacağı. Uber'in hatası yanlışı taksi plakası kavramına kısa sürede ciddi tehdit oluşturması. Taksi plakalarının değerinin düşmesi alternatif ile uzun vadede beklenebilen bir şey fakat bunu kısa vadede insanlari tedirgin ederek, yatırım yapan insanlarin ödediği milyonları ödemek zorunda olmadan yapmak o kadar kolay ve basit değil.


    SpaceX veya her hangi bir şirket köklü savunma, endüstriyel şirketlere meydan okuyarak, savaş açarak ne elde edebilir? Mesele rekabet ederken rakibini dahi kendine yatırımcı olarak çekebilmek.


    Uber, bir de mottosu, yapısı itibarı ile dışardan bize de para getiremeyerek önemli bir dezavantaj yaşamıştır. Cezaları ödemek dışında Türkiye'de şehiriçi ulaşımı uzun vadede domine edebilecek düzeyde büyük yatırım yapsaydı taksi lobisini, uluslararsı devliği ile yavaş yavaş sindire sindire yutabilirdi.


    Fakat bir açıdan da mevcut ekonomik durumumuz, neden yatırım yapmaması gerektiği konusunda önemli bir parametre olabilir zira kısa vadede, uzun vadede ciddi zarar ederlerdi büyük ihtimal maliyetler ve enflasyon sebebiyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Adam 10.000 dolar olsaydı kabul ederdim diyor. Sana, bana10.000 tl teklif etseler edemezdik. Aradaki fark bu. Eleştirmekten bu kadar korkmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Yorum süper. Pastayı büyütmek yerine pasta büyümesin ama başkasının diliminden çalalım.a

  • Benim fiyat performans bir internet servis sağlayıcı kullanıyorum Ankara'da yaşıyorum. Kocaelinet Polatlı şiddetle tavsiye ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.