Şimdi Ara

Yüksek çözünürlüklü müziklerin standart çözünürlüklu olduğu gerçeği > KANIT BURADA < (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
12
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ouzhan_sen

Sağolun hocam :)
    Bana önerebileceğiniz pc veya 5+1 sistemde kullanabileceğim bir dac&dsd,ses kartı veya başka bir öneriniz var mı? Ben pek anlamıyorum bu işlere de yeni merak saldım :) İlk başta biraz başlangıç seviyesinden başlayıp daha sonradan biraz daha pahalı ekipmanlara geçmeyi düşünüyorum. Teşekkürler
    6 - 7 yıl once tanıdık bir pc tamircisinden kasa almıştım. Güvenilir biri. Ses kartının iyi bir modelle değişmesini talep ettim.

Benim pc ile fazla ilgim olduğunu söyleyemem daha çok araştırmalar için kullanırım. Karttan gayet iyi sonuçlar alıyorum fakat eski olduğu için piyasada yok malesef. Yoksa bir tane daha alırdım yedek.

Aklıma gelmişken yazayım :)

En iyi (dengeli) sesi Windows 8 sürümünden alıyorum. Diğer sürümlerde sesler yeterince net değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 22 Kasım 2019; 11:8:32 >
    Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.

• Okumayanlar begen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • paramız yoktu okuyamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

24 ve 16 bit konusunda kullanılan cihazlardan kaynaklı jitter denilen bir dezavantaj yaşanıldığından bahsediliyor.
    16 bit 44khz de bu dezavantaj düşüyor. piyasa cihazları daha az distorsiyon ile verebiliyor 16 bit 44khz müzikleri.

tidal ve qobuz un bant genişlik değerlerine takıldım ben. eski analog muzikteki en geniş dinamik aralığı sağlayabilmek için gerekli olan sanırım bant genişliği.

tidal 2-3bin kpbs ye çıkıyor
    qobuz 4 bin civarında.
    deezer 1400 civarında takılıyor.

geniş bant kayıt alınmış, hakkıyla kaydedilmiş olmaları şartıyla sıralama bu.

plaklarda ise benim duyabildiğim ve anladığım şey ayrıntıdan ziyade dinamik aralık farkı.
    bunun 1950 yılllarından önceki tüm plaklarda oldugu bahsedilen geniş bant dinamik aralık.
    yani cd kaydı bile olsa, hakkıyla sıkıştırmıslar mı, yok sa bozmuşlar mı?
    ne yapacakları bizi bağlamaz tabiki.

bizim soracağımız soru; en az sıkıştırma kullanan sirket hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 23 Kasım 2019; 14:56:36 >

• Zaten hızlıca yazmamın sebebi buydu. Yazdıklarınızı zerre anlamayan bir gruba birseyler anlatmissiniz.
    Birde paylaştığınız için teşekkür edeceklerine dalga gecen olmuş.
    Konuşalım ama burdan degil :)

Neden buradan degil, elestriip dalga geçenler farklı şeyler ogrenmesin. Ne zaman merak ederlerse birşeyleri yabancı forumlardan çeviri yaparak, rus forumlardan zar zor öğrensinler.
    Böylece eksiğini , ve bu eksikligin sebebini daha iyi anlarlar türk forumlarının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 23 Kasım 2019; 17:26:42 >

En geniş dinamik aralık kullanılan kayıtlar.

60 lı yillarda Sıkıştırma olayı çıktıktan sonra cd ve plak kayıtları bozuluyor.
    Insanlara kötü kayıtlara iteleniyor.
    O müziği cdye bile sıkıştırarak kaydeden kafalar tidal e nasıl kaydeder kimbilir.

Su an qobuz acik ara en kayipsiz.
    24 bitten bahsetmiyorum bile.
    16bit 44hz deki kayıptan bahsediyorum.

Bu durumu farkedenler birkaç liste hazırlamış tidalde . Ama arastirmak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 23 Kasım 2019; 17:25:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

http://dr.loudness-war.info/album/list/dr-max/desc

En geniş dinamik aralık kullanılan kayıtlar.

60 lı yillarda Sıkıştırma olayı çıktıktan sonra cd ve plak kayıtları bozuluyor.
    Insanlara kötü kayıtlara iteleniyor.
    O müziği cdye bile sıkıştırarak kaydeden kafalar tidal e nasıl kaydeder kimbilir.

Su an qobuz acik ara en kayipsiz.
    24 bitten bahsetmiyorum bile.
    16bit 44hz deki kayıptan bahsediyorum.

Bu durumu farkedenler birkaç liste hazırlamış tidalde . Ama arastirmak gerek
    Hocam 12 DR yeterlidir bana göre ama kesmez derseniz eğer 14 - 15 olur fazlası ziyan. Aşırı ince ve parlak sesler dinlemeye lüzüm yok.

Eski 16bit/44khz kayıtların da yüksek DR seviyeleri var (genelde 80'li ve bazı 90'lı cd baskıları). Bu albümler flac formatında torrentte mevcut. Yani DR'nin makul bir seviyede olması için taşıyıcı formatının pek önemi yok. Mp3 bile olsa o da orijinal kayıtla aynı dr seviyesinde olacaktır. Asıl önemli olan master kaydının dinamiği sıkıştırılmamış olması.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 23 Kasım 2019; 17:38:34 >
    Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.

• Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Konuyu ve attığın müziği özellikle ilkini çok beğendim.

Yoksa mutlaka cd sacd sart mı ?

Chromecast audio ile dinliyorum

Orijinalden alıntı: GOKMENM

Peki tidal ve benzerlerinde bu degere yaklasabiliyormuyuz.

Yoksa mutlaka cd sacd sart mı ?

Chromecast audio ile dinliyorum
    Spotify ve youtube dışında stream servisi kullanmam. O da zaman öldurmek için.

Kaliteli flac dinleyecek olsam uygun bir torrentten bulurum.

Not: Cd falan şart değil (bazı istisnalar hariç tabi)

Üstteki mesajımı güncelledim bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 23 Kasım 2019; 17:51:1 >
  • Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar yeni bir telefon aldım(mi9t) ve bir kulaklık almak istiyorum eski telim Xperia z2 içinden çıkan mdr nc31 gürültü önleyici kulaklık ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyordu internetten araştırmalarıma göre kz es4 ba ya da kz zsn ba yani kz markalı kulaklıklar f/p olarak gösteriliyor. Sizin bana önerebileceğiniz başka bir kulak içi kulaklık öneriniz var mı? Biraz uzun oldu ama bu konuda biraz cahilim yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yav he he

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

YouTube'ye yüklenen en iyi master kayıtlardan bir kaç örnek verim kulaklarınız bayram etsin.

Sesteki tonal dengeye, dağılım şekline, ses parlaklığına dikkat edin. Üstteki ilk iki örnek size high-res formatı kadar iyi sonuçlar verecektir. Hatta daha iyisi.

https://www.youtube.com/watch?v=KRj_lMwAK7U

https://www.youtube.com/watch?v=GJe64RYaxEY

Yumuşak ve ipeksi sesler için bunu dinleyin :)

https://www.youtube.com/watch?v=JnE7aud2br4

Not: Verdiğim üç linki

https://www.converto.io/en

sitesinden mp3 olarak convert edip öyle dinleyin. Çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.
    İlk şarkıyı beğendim. Sonra Tidal'de açtım hocam. Daha ilk girişte farklı sesler duydum. Iyi bir dap olsa daha da farklı çalardı belki de. Htc 10 ve ATH CKS 1100 ile dinliyorum.

Yüksek çözünürlüklü müziklerin standart çözünürlüklu olduğu gerçeği > KANIT BURADA <

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 24 Kasım 2019; 15:19:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jakabo1982

Hocam selamlar yeni bir telefon aldım(mi9t) ve bir kulaklık almak istiyorum eski telim Xperia z2 içinden çıkan mdr nc31 gürültü önleyici kulaklık ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyordu internetten araştırmalarıma göre kz es4 ba ya da kz zsn ba yani kz markalı kulaklıklar f/p olarak gösteriliyor. Sizin bana önerebileceğiniz başka bir kulak içi kulaklık öneriniz var mı? Biraz uzun oldu ama bu konuda biraz cahilim yardımcı olursanız sevinirim
    Daha eskiden pahalı kaliteli kulaklıkla test etme şansım oldu fakat şu anki kullandığım modele göre fazla fark yaratmadı açıkçası.

İşin en önemli kısmı kayıt kalitesidir. Günümüz ses kayıt stüdyoları nasıl iş çıkardıklarını az çok bilirsiniz çözünürlük iyi olsada seslerin DR dinamik aralıkları berbat seviyelerde. Sesi ses yapan en önemli unsur dinamik aralığın daha makul ve yüksek seviyelerde olması ve mastering işlem kalitesi.

Kulaklık demişken öyle illaki bir kaç yüz liralık olmasına gerek yok. Ben Galaxy A3 2017 (100 liralik) orijinal kulak içi kulaklık kullanıyom ve ÇOK memnunum.

Kulaklıkların yapısı çok önemli. Kulak içi modeller bu konuda en iyi. Muzik tamamen kafanızın içine işler ve dış etkenlerden daha etkili biçimde izole olur.

Tabi DİKKAT etmeniz gereken bir kaç ÖNEMLİ uyarım olacak.

İlk fotodaki kırmızı işaretlere dikkat edin. Kablonun kulaklık girişiyle temas ettiği kısma bakın ne kadar dar çok sıkı temas ediyor arada hiç boşluk yok. İyi bir ses dağılımı için bu kabul edilemez

Yüksek çözünürlüklü müziklerin standart çözünürlüklu olduğu gerçeği > KANIT BURADA <
    https://store.donanimhaber.com/5c/bb/f6/5cbbf67a4259c816f437428b52869732.jpg

Bunun gibi olmalı ara boşluk olmalı ama çok değil. Ses bu şekilde daha parlak, serbest ve orijinal kayda daha sadık biçimde yayılır

https://store.donanimhaber.com/c4/c4/20/c4c42011919b87339de84068f40e680e.jpg

Bir diger önemli detay ise kulakların içine oturan lastikler. Bunlar mümkün olduğunca küçük olmalı kulağınızın içine daha derin iyi temas etmesi için

https://store.donanimhaber.com/97/34/c0/9734c0edb2f2f714175a0b54c8622864.jpg

Ayrıca bu modellerden de uzak durun sesleri çok kötü hepsini denedim. A 3'ten önce daha pahalı model de denemiştim ama hepsi ya kötü yada yetiri kadar iyi sonuç verememişti

https://store.donanimhaber.com/73/47/38/734738b6dfdb8c28376a460f9e318d39.jpg

https://store.donanimhaber.com/a7/1b/64/a71b648ca206a4d751e041c3c6620f3d.jpg

Şu an YouTube'den muhteşem bir jazz dinliyom. Dinamiklik, ses rengi, sesin dağılım şekli, tonaj, parlaklık ve canlılık ideal biçimde birleşiyor

DSDtapeyoutube
    EMPATHY Cool West Coast Jazz - Shelly Manne/ Bill Evans with Monty Budwig on Verve reel to reel tape
    https://www.youtube.com/watch?v=Ge50-UNN9cs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 24 Kasım 2019; 15:47:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kreat

İlk şarkıyı beğendim. Sonra Tidal'de açtım hocam. Daha ilk girişte farklı sesler duydum. Iyi bir dap olsa daha da farklı çalardı belki de. Htc 10 ve ATH CKS 1100 ile dinliyorum.

Alıntıları Göster
    Senin dinlediğin orijinal albüm versiyonu. Benim ki mix.

Mixteki ses ve muzik ritmi albüm versiyonundan daha kaliteli

Ayrıca bana göre hi-fi müzik stream dinlenmez. Direk dosyadan oynatılması daha etkili olur.

Stream ses tonundaki değişikliklere neden olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Senin dinlediğin orijinal albüm versiyonu. Benim ki mix.

Mixteki ses ve muzik ritmi albüm versiyonundan daha kaliteli

Ayrıca bana göre hi-fi müzik stream dinlenmez. Direk dosyadan oynatılması daha etkili olur.

Stream ses tonundaki değişikliklere neden olur.

Alıntıları Göster
    Bulursam onu da dinlerim. Offline modda da dinleriz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.