Şimdi Ara

Yüksek çözünürlüklü müziklerin standart çözünürlüklu olduğu gerçeği > KANIT BURADA < (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
12
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stüdyo ortamlarında standart çözünürlük kayıtları mı yapılıyo yoksa bu düşüş sonradan mı gerçekleşiyo ?

Kayıtlar hig-res yapılıyo olabilir fakat mikfonların algıladığı maksimum değer standart çözünürlü geçemeyebilir. Bu çok olası.

Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar lütfen yeşillendirsin.

Teşekkürler :)
    Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.
  • Bende bu konu hakkında bir başlık açmak üzereydimki sizin konunuzu gördüm benim şimdi şöyle bir sorum olacak ben merakımdan dolayı dinlediğim müziklerin hepsini flac kaydettim ve bu müzikleri dinlerken ben neredeyse flac ile mp3 arasında fark hissedemiyorum yanlış anlaşılmasın hissetmiyorum diyorum asıl sorum da bu. Ben de şimdi kz zsa pro çift sürücü hybrid kulaklık var telefonumdan flac dinlerken pek fark hissedemedim, ben bu farkı anlamak için ne yapabilirim internetten biraz araştırdım da ses kartı çözüm olabilir mi? Bu konulardan pek anlamıyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ouzhan_sen O kullanıcısına yanıt
    MP3 ile flac arasında farkı seçmek için özel bir ekipmana gerek yok. Arada duyulabilir küçük farklar var.

Bu deneyi cep telefonuyla ve 20hz - 20khz kulaklıklarla yapabilirsin. Kulak içi kulaklıklarla denemeni öneririm daha iyi sonuç alacaksın. Ama çok iyi ses müzik hafızan olması şart :)

Bende olan bir yetenek

Kaç yaşındasın ? Bu önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 21 Kasım 2019; 19:51:52 >
    Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzhan_sen

Bende bu konu hakkında bir başlık açmak üzereydimki sizin konunuzu gördüm benim şimdi şöyle bir sorum olacak ben merakımdan dolayı dinlediğim müziklerin hepsini flac kaydettim ve bu müzikleri dinlerken ben neredeyse flac ile mp3 arasında fark hissedemiyorum yanlış anlaşılmasın hissetmiyorum diyorum asıl sorum da bu. Ben de şimdi kz zsa pro çift sürücü hybrid kulaklık var telefonumdan flac dinlerken pek fark hissedemedim, ben bu farkı anlamak için ne yapabilirim internetten biraz araştırdım da ses kartı çözüm olabilir mi? Bu konulardan pek anlamıyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
    KZ zsn pro + lg hifi plus'u Power AMP uygulamasıyla kullanıyorum. Ben çok net ve fazlaca fark edebiliyorum aradaki farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 21 Kasım 2019; 20:58:58 >

• Alper4458 kullanıcısına yanıt
    Kulaklıklar neredeyse aynı özelliklere sahip ve bende ara sıra poweramp kullanıyorum bende de var ama ben çok fark hissedemedim acaba siz lg hifi plus kullandığınız için mi fazla bir fark hissediyorsunuz birde nereden aldınız acaba onu önerir misiniz veya başka önerebileceğiniz varmı bende bu kadar 24bit ve 16 bit arşiv biriktirmişken o farkı merak edip görmek istiyorum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: ouzhan_sen

Kulaklığım 7 ila 40kHz arasında bir değere sahip, yaşım da 20 mesela bazı şarkılarda gerçekten ufak farklar hissediyorum
    Yaşının kıymetini bil genç adam :)

Not: O genç kulaklarını kıskandım
  • YouTube'ye yüklenen en iyi master kayıtlardan bir kaç örnek verim kulaklarınız bayram etsin.

Sesteki tonal dengeye, dağılım şekline, ses parlaklığına dikkat edin. Üstteki ilk iki örnek size high-res formatı kadar iyi sonuçlar verecektir. Hatta daha iyisi.

At Close Rangeyoutube
    Jean-Michel Jarre - Magnetic Fields Part 2 (12'' Limited Edition Remix Promo) 32 bits Remastered. HD
    https://www.youtube.com/watch?v=KRj_lMwAK7U

HI-FI Stereo Soundyoutube
    Nakamichi ZX-7 / TDK SA90 Type II / Pink Floyd???
    https://www.youtube.com/watch?v=GJe64RYaxEY

Yumuşak ve ipeksi sesler için bunu dinleyin :)

koollatteryoutube
    Linda Clifford - Runaway Love
    https://www.youtube.com/watch?v=JnE7aud2br4

Not: Verdiğim üç linki

www.converto.io
    Converto.io
    https://www.converto.io/en

sitesinden mp3 olarak convert edip öyle dinleyin. Çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 22 Kasım 2019; 1:25:57 >

• Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    İlgilisine faydali bir baslik, elinize saglik.

• quote:

Orijinalden alıntı: peter parker

İlgilisine faydali bir baslik, elinize saglik.
    Sağ ol

Not: Konu detayları alıntıdır. Üstte belirttim :)
  • Kaynağı paylaşır mısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Plak ve cd muzigin hala satiliyor olmasinda bir sebep var Herkes telefon sirketlerinin avukati gibi dijital ve BT kulakliklari savunsa da arada duyulabilir bir fark mevcut. Ozellikle bilgisayarinda on board degil de ses karti ve/veya analog DAC olanlar bilir Analog muzik asla olecek bir sey degil.

Sağolun hocam :)
    Bana önerebileceğiniz pc veya 5+1 sistemde kullanabileceğim bir dac&dsd,ses kartı veya başka bir öneriniz var mı? Ben pek anlamıyorum bu işlere de yeni merak saldım :) İlk başta biraz başlangıç seviyesinden başlayıp daha sonradan biraz daha pahalı ekipmanlara geçmeyi düşünüyorum. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Plak ve cd muzigin hala satiliyor olmasinda bir sebep var Herkes telefon sirketlerinin avukati gibi dijital ve BT kulakliklari savunsa da arada duyulabilir bir fark mevcut. Ozellikle bilgisayarinda on board degil de ses karti ve/veya analog DAC olanlar bilir Analog muzik asla olecek bir sey degil.
    Ses kartı kaliteyi etkiliyo fakat kullanılan kaynak biçimi şarkıdaki dinamik aralık, master işlem ve yazılım (player) çok önemli.

Şaşırtıcı şekilde Samsung telefonumun kendi orijinal Music oynatıcısından (apk versiyonu: 12.2.02.51) herhangi bir format mp3 yada flac oynattığımda seslerden gayet iyi sonuçlar alıyom. Dinledigim müziklerin çoğunun ses tonajı yani master işlemleri dengelidir ve dinamik aralıklarda fazla sıkıştırma yok. Yani ses üzerinde en önemli farkı yaratan bu iki etken. Flac fazlasıyla işimi görüyo.

> UFAK < bir tavsiye :)

Torrent sitelerinden 80'li ve 90'lı yılldarda japonyada yayınlanan SHM CD adında ve JASRAC etiketi taşıyan yabancı CD albümlerini bulun ve onları deneyin. Özellikle JASRAC etiketli olanları.

Bunlarda MUAZZAM bir ses dengesi söz konusu. Duydugum en iyi master işlemlerden.

Dinamik aralıklar kayıpsız. Sesler fazla gürültülerden arınmış, saf dokulu, doğal, yumuşak ve incedir. Mp3 yada flac olsun çok hoşunuza gidecek mutlaka denemelisiniz. Herkes denesin ; )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 22 Kasım 2019; 10:39:2 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.