Şimdi Ara

Yükleniyor V2 FTTH Türk Telekom vs Superonline + Kablonet Gelişme var Ağustos 2023 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.459
Cevap
6
Favori
41.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    daha gelmedi vdsl :)

  • Ayni kutular bir ay once yerlestirildi ayni surec bizi bekliyor sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam türk telekom ftth için pon cihazı veriyor mu hala yoksa direk tek modeme mi bağlıyorlar o sarı kabloyu? bir de onu tt ekipleri bağlayacak demi yoksa basit mi takması?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt

    tt ekipleri veriyor onu hangi isp'den olursa olsun gelip tt ekibi modemi pon cihazını kurup teslim ediyor

  • ha anladım hocam peki farkli isp geçersek pon cihazini vermek gerekmiyor yani degil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt

    orasını bilmiyorum modem ve pon hiç dokunmayabilirler yada değiştirler türktelekomun altyapısında turknet 100 mbit 85 tl tabi buna yapa açılırsa tadından yenmez 1 gbitli hızlar hayal olmaz

  • ZewZack kullanıcısına yanıt

    Ne güzel bir kutu ve muntazam şekilde düzenlenmiş, insanın baktıkça içi alıyor isterse internet vermesinler yine de güzel :)

  • Ali ekinc1 A kullanıcısına yanıt

    Buradan mesafeyi ölçebilirsin ama konumunu göstermiyor maalesef.


    https://gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama

  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    :D aynen hocam darısı tüm evinde internet olmayan hocalarıma ve kardeşlerime biz de 5 aydır bekliyoruz 0 altyapı ile yeni yeni bitirecekler sanırım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakasupi

    Buradan mesafeyi ölçebilirsin ama konumunu göstermiyor maalesef.


    https://gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama

    bana tam yeri lazımdı fotosunu çekip müdürlüğe durumu anlatacaktımda gerek kalmadı bu gün ttelekom müşteri temsizlicleri aradı oturduğum binanın sokağına saha dolapları gelcekmiş ama ben hipernete geçebilirmişim en az 50 mbps hız alabileceğimi söylediler.

  • Ali ekinc1 A kullanıcısına yanıt

    6 ay sürebilir o :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    6 ay sürebilir o :)

    valla bana en geç yıl sonunda takılcak dediler aktif olması 3 -4 ay sürüyormuş ta sürsün önemli değil gelsinde :D yıllardır adsl ile sürünüyor 6 ay bekleyebiliriz

  • Yükleniyor V2 FTTH Türk Telekom vs Superonline + Kablonet Gelişme var Ağustos 2023

    Kayseri / Erkilet'te yaklaşık 4-5 ay bekleyişim sonucunda sabah kontrol ettiğimde gözükmüyordu ama heralde bugün açmışlar (apartman yeni) bir komşuya da mesaj gelmiş çarşamba günü evde iseniz kurulumunuzu yapacağız cinsinden alırım bi hayırlı olsun :D


    @yukleniyor hocam size son bir şey daha danışmak istiyorum. 24 aylık 16 mbps vdsl2 den alıyordum nisanda bitiyor taahhüt. biz 4-5 ay önce internet+telefon hattı dondurduk şimdi hattı dondurunca nisandan ileri tarihte mi bitecek taahhüt yoksa nisanda biter ve farklı iss ye geçebilir miyiz?





  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    smart0201 kullanıcısına yanıt

    @smart0201 bilir onu :)

  • Merhabalar, 3 ay öncesinde Türknet'e altyapım vdsl desteklediği için geçiş yapmıştım. Önce adsl'e geçiş oldu ardından talep açıp, neden adsl açıldığını sorup vdsl'e geçiş için talep oluşturdum. Daha sonrasında Türknet bana bulunduğum bölgede fiber altyapı olduğunu ve bu sebeple Türk Telekom' un vdsl'e geçişe izin vermediğini belirtti. Hatta ben de bana verdikleri sözü tutmuyorlar diye BTK'ya şikayet ettim fakat cevap aynıydı, sonuç alamadım. 3 ay dolunca şansımı denemek adına Netspeed'e aynı şekilde geçtim, onlar da altyapım vdsl desteklediği için vdsl'e geçiş için talepte bulundum ve bugün Netspeed'e geçiş yaptım. Fakat aynı şekilde adsl olarak açıldı hattım. Bugün müşteri hizmetleriyle konuştum, bana vdsl'e geçişin mümkün olmadığını söyledi. Sebep olarak da apartmandaki bakır kabloların sorunlu olabileceğinden dolayı vdsl'e geçişe izin olmadığını söyledi.



    Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Tüm altyapı sorgulama ekranlarında altyapımın vdsl desteklediği gözükürken, nasıl oluyor da karşıma böyle bir engel çıkıyor bilgisi olan var mıdır?
    Yükleniyor V2 FTTH Türk Telekom vs Superonline + Kablonet Gelişme var Ağustos 2023

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jcb7 J kullanıcısına yanıt

    çok saçma bir cevap vermişler aynı kablolarla adsl nasıl çalışıyor diye yaz :)

  • Hocam Netspeed temsilcileri sağolsun yardımcı olmaya çalışıyorlar fakat sistemdeki bakır fiber uyumsuzluğu hatasının ne olduğunu tam olarak onlar da bilmiyor, Türk Telekomdan bize izin gelmediği için biz de bir şey yapamıyoruz diyorlar. Btk'ya şikayet metni yazdım Türk Telekom'a internet hizmetini bizden almıyorsunuz yardımcı olamayız gibisinden bir şey yazdılar. Bana kalırsa hizmeti onlardan almadığım için yokuş yapıyorlar. Sorunu nasıl çözücem hiçbir fikrim yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bildiğim kadarıyla ne kadar süre dondurduysanız o kadar tahattüt süresi uzuyor. Ben mesela 3 ay dondurmuştum tahhatüt süresine 3 daha eklenmişti. Tabi en doğru bilgiyi müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz.

  • Ali-123 kullanıcısına yanıt

    tamam hocam teşekkürler teyit ettireceğim zatenYükleniyor V2 FTTH Türk Telekom vs Superonline + Kablonet Gelişme var Ağustos 2023 

  • jcb7 J kullanıcısına yanıt

    bakır fiber uyumsuzluğu Yükleniyor V2 FTTH Türk Telekom vs Superonline + Kablonet Gelişme var Ağustos 2023 böyle bir şey yok sistemin adı zaten FTTC fiber to cabinet yani kabine saha dolabına kadar fiber ordan sonra bakır kablo


    standart bakır telefon kablo kalınlığı 0.50mm


    eski kablolar 0.40mm ayrıca 0.60, 0.70 , 0.75mm kablolarda var


    onların arasındaki sinyal +- sinyal artışı /kaybı km'de 1-2 dbi oda 1-2 mbit hız kaybına bile yol açmayabilir


    50 yıllık 0.40mm bakır kablo ilede sorunsuz kullanırsın zaten günümüzdeki kablolar eski kablolardan daha dandik sadece bakır kaplılar aslında bakır değiller :)

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.