Şimdi Ara

YUKİ YK-26 GALAXY 5000 (ELEKTRİKLİ SCOOTER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hayırlı günler dilerim.
    Dün itibari ile, işyerimizde kullanmak üzere Yuki'nin Galaxy 5000 (3000W) modelini satın aldık. Ürünü LS2 FF351 model kask, Zhongli marka zincirli kilit ile beraber kapıda teslim olmak üzere 4300 TL'ye mal ettik.

    Ürünün Yuki'nin belirtmiş olduğu özelliklerini en altta yazdım.

    Dün akşam teslim aldık ve bugün bu saate kadar 10km'lik bir deneme fırsatım oldu ancak. İlk defa motor kullanan biri olarak zorlandım biraz, ama yavaş yavaş alışıyorum. Elektrikli Scooter olmasına rağmen bana hayli ağır geldi. Ürünü seçerken bizim için önemli olan menzil' di yani full şarj ile kaç km gidebildiği. Şuan piyasadaki en uzun menzilli scooter'lardan biri. Yuki menzilini 100-120 km arası olarak belirtmiş, görüştüğüm birkaç kişi 100km gidebildiğini söyledi. Full şarjı 8 saate doluyor, ortalama 80 kuruş bir maliyeti var ve 100 km gidiyor. Gayet ekonomik görünüyor şuanda. Üç kademeli hız ayarı var, ve bugün düz yolda maksimum 53km hıza ulaşabildi. Bizim işimizi rahatlıkla görebileceğe benziyor. Çok fazla sıkıntı çıkartmadığı sürece de memnun kalmayı umuyorum.

    Kullandıkça sizlere tekrar yorum yazmayı düşünüyorum, diğer kullanıcıları var ise onlarlada bilgi alışverişinde bulunmak isterim. Saygılar.



     YUKİ YK-26 GALAXY 5000 (ELEKTRİKLİ SCOOTER)
     YUKİ YK-26 GALAXY 5000 (ELEKTRİKLİ SCOOTER)
     YUKİ YK-26 GALAXY 5000 (ELEKTRİKLİ SCOOTER)

    TEKNİK ÖZELLİKLERİ


    YK-26 GALAXY 5000
    Motor Gücü 3000W
    Akü 72V/50A X6
    Şarj Süresi 6-8 Saat
    Elektirik Girişi 110V/220V 50-60 Hz
    Sarfiyat 2,0 k.w (100km)
    Menzil 100-120 KM
    Tırmanma Açısı 32 ° Derece
    Max. Tork 150N.m
    Max. Hız (km/h) 45 km/h
    Frenleme Metodu (Ön/Arka) El ile
    Lastik (Ön/Arka) 90*12x(90*12) inç. Dublex Lastik
    Max Yükleme Kapasitesi (Kg) 220
    Boyutlar U-G-Y (mm) 1960*670*1130
    Dingil Mesafesi (mm) 1400
    Fren Tipi (Ön/Arka) Disk (Kampana)
    Ağırlık (Kg) 120







  • hayırlı olsun güle güle kullanın motorunuz elektrikliler içinde kalitesi yinede akülere iyi davranın uzun zamanda kendini amorti edebilmesi için mesela kesik kesik şarj yapmayın tam dolmadan çıkarmayın tam bitirmenize gerek yok aslında bilinenin aksine zararı oluyor yarıdan aşagı indi ise şarj yapın tam dolsun dolduktan sonrada yinede şarjda kalmasın ufak bir amper gönderiyor diye biliyorum tekrar hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bende de Volta VS4 var. Mevcut scooterımı almadan önce ben de aldığınız motoru çok düşündüm ama benim bütçemin üzerinde kaldı. Elektrikli scooterlar yakıt açısından çok avantajlı ama aküler çabuk yoruluyor. Benim motorum ilk aldığımda 50 km gidiyordu şimdi ise 1.600 km.'de 35-40 kmlere düştü bu mesafe.
  • Evet arkdaşlar 7 aylık kullanım sonucunda görüşlerimi belirtmek isterim.

    Öncelikle menzili söylendiği gibi 90-100km falan gitmiyor, 50-60km zor gidiyor.
    Malzeme kalitesi çok kötü, 7 ayda motorun iki aynası da kökünden(yani demir olan yerlerinden) kırıldı.
    Arka selesi kasis, çukur gibi yol durumlarından dolayı sanırım kırıldı.
    Ön takımlar zangır zangır oynuyor, birkaç ay sonra tamamen dağılır sanırım.
    Şarj aleti birkaç sefer bozuldu, elektrikçiye götürüp yaptırdım.
    Balatası 5 ayda aşındı ve değiştirdim.

    Velhasıl, almayı düşünen, aklından geçiren varsa ben hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum. Özellikle ticari amaçlı kullanmayı düşünenler varsa başka motor bakın derim.
  • şu an turkıyede satılan elektrıklılerın hepsı boyle
    alırken mantıklı gıbı gelıyor ama o da satıcının gozunuzu boyamasından dolayı
    degılse benzınlı bı motosıklet cok daha mantıklı
  • 1 yildir kullaniyorum. Hala 90km den fazla goturuyor. Malzemesi cok kaliteli. Devamli gunesin altinda en ufak solma yok. Kenardaki demir koruma cok ise yariyor. Tek sikintisi cok agir olmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamim2

    1 yildir kullaniyorum. Hala 90km den fazla goturuyor. Malzemesi cok kaliteli. Devamli gunesin altinda en ufak solma yok. Kenardaki demir koruma cok ise yariyor. Tek sikintisi cok agir olmasi.

    Aynı modelden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama çin malı bir elektrikli scootera malzemesi çok kaliteli diyebilen ya bayisidir ya da reklamını yapıyordur.
  • Valla bana kalitelisi denk geldi heralde iskenderun adanadan sonra turkiyenin en sicak yeri devamli gunesin altinda en ufak bi deformasyon yok. Iki sefer kaza yaptim koruma demirine denk geldi ne catlak ne kirik hicbisey olmadi. Motora iyi bakarsan o da sana bakar. Aldigimda 100km gidiyordu simdi 93 94 gidiyor l. Pek degisen bisey olmadi.

     YUKİ YK-26 GALAXY 5000 (ELEKTRİKLİ SCOOTER)

     YUKİ YK-26 GALAXY 5000 (ELEKTRİKLİ SCOOTER)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı motorlardan bahsettiğimizi hiç düşünemiyorum şuan. Malzemesine nasıl kaliteli diyebiliyorsunuz şaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    eski bir konuyu hortlatmak gibi olacak ama..

    elektrikli.. vede sessiz araç almayı düşünen ve bayadır çok aşırı video seyredip satış linklerine baktım ama henüz alamadım

    öncelikle.. bahsedilen motor anma güçlerinin doğru olduğunu sanmıyorum... TR de satılan nerdeyse tüm e-bike grubunda batarya sorunu var.. batarya dünya sorunu olsa da .... e-bike grubunda en pahalı parça batarya zaten.. birçoğunda 1kw lık motor bile 150$ değilken batarya V-A değerine göre 70 ila 250$ arasında değişebiliyor. birçoğunda 500 dolumdan bahseder ama kullanılan pil lerin kalitesi ve dolum aralığına göre de bu rakam azalabilmekte. kendiniz 18650 pil lerde yapabileceğiniz gibi piyasada bu işi yapan firmalarda kapasitesi büyük 18650 lerden yapılmış batarya da alabilirsiniz. veya kaliteli akü kullanabilirsiniz.. motor veya bisiklet olmasına göre değişiyor bunlar..

    ben e-bike grubunda geniş lastik ve 3 teker modellerine hastayım.. ama özellikle menzil sebebi ile vaz geçtim.. avcılarda bir firma bisiklet grubuna giren serisinden satıyor ama alibaba gibi sitelerdeki alternatif modellere göre daha az aksesuar ve daha kötü parçalar.. misal oturak demir üzerine monte edilmiş. .herhangi bir süspansiyon yok oturaklarda.. ama alternatif modellerde fazlası ile farklı süspansiyon var. aynalar.. gösterge ve kontrol panel farklılığı gibi..

    eğer size sessizlik ve kısa mesafe ise e-bike ları kullanmanızı önerebilirim... ama yinede bunlar hiçbir zaman bahsi geçen motor gücüne sahip olmadıkları gibi rampa sorunlarını unutmayın...

    ben şimdi 3 tekerli ve termik serilere bakıyorum.. çin markaları var... vede honda gibi dünya markalarının fiyat ve kalitesine yaklaşamasa bile... fiyat olarak da ona göre...
    burda halen beni endişelendiren gürültü... 250cc lik model ile ankara ya gitmek isterim.. ama gürültü ne olur nasıl olur bilemiyorum...

    elektrikli modelleri her zaman tavsiye ederim.. özellikle güç tüketim ve batarya dolum aralıklarına dikkat ederek batarya ömrüne iyi bakın.. yani 5km gittiniz diye hemen doldurmayın.. yarım iken vs vs.. her batarya ve pil serisinde değişken olmakla %5-10 arasında iken dolum tavsiye edilir... %1 altına düşerseniz.. veya sıfırlarsanız... o batarya nın dolması için şok lamanız gerekebilir... yada yenisi ile...

    sessiz günler dileği ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 16 Ağustos 2017; 15:20:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.