Şimdi Ara

YTÜ TERCİH ETMEK İSTEYENLER İÇİN SORU CEVAP - BİLGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
4
Favori
6.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Madem tercih dönemi gelmek üzere, biz de başlayabiliriz artık bilgilendirmeye. Ben ytü makina 2. sınıfa geçtim bu sene, geçen sene girmiştim bölüme. Geçen sene forumdan yararlandığım için ben de bu sene foruma yardım etmek istedim. Önce okul sonra da bölümle ilgili bilgilendirmeler yapacağım.

    OKUL

    - Bildiğiniz üzere okul eskisi gibi çok da iyi bir durumda değil. Cumhurbaşkanlığının yıldız kampüsüne el koymaya çalışması, rektörün davutpaşaya millet bahçesi yapacağız falan filan gibisinden saçmalaması, özellikle ee fakültesindeki hocaların bir kısmının fetö diye içeri alınması vs. gibi olaylar okulun imajını ve kalitesini ister istemez düşürdü. Fakat bu yine de özellikle mühendislik eğitiminde çok iyi bir okul olduğunu değiştirmez. Öyle ki makina fakültesindeki kulüpler genelde dünya geneli turnuvalarda hep derece yapıyorlar. Anladığınız üzere okul teorik değil de pratik açıdan çok iyi. Teorik kısım da yine de ortalamanın çok üstündedir.

    DAVUTPAŞA KAMPÜSÜ

    - Okulun sportif imkanları diğer iyi okullara göre biraz daha altta kalsa da yine de iyidir ve yeterlidir. Spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, halı sahalar, futbol sahası, koşu pisti derken zaten saydıklarınız yetiyor da artıyor.

    - Yemekhane süperdir bana kalırsa, 2 tl ye alıyosunuz yemeğinizi ve isterseniz bol bol koyuyorlar. Haftada en az 2 et çıkar, çoğu yerde bulamazsınız bu fırsatı :)

    - Yurt konusu sıkıntının başladığı yerlerden birisi. Okulda kız yurtları var, fakat bunlara girmek genelde torpile bağlı. Oğlan yurdu ise genel olarak (en az %95) yıldız öğrencisinden oluşuyor. Fakat burasının çıkması da uzun sürebilir eğer şanssız iseniz. Yurtlar ama bana kalırsa temiz ve sakin.

    - Davutpaşa'nın konumu biraz ölüm kokuyor, fakat merkezilik açısından çok da kötü değil. Dağın tepesinde falan ise hiç değil. 4 metro durağı var okula giren ya da çok yakınından geçen (davutpaşa, esenler, terazidere, kocatepe)

    - Kampüs biraz daha yeni olduğu için binalar ve lablar modern. Geniş bir alana sahip olduğu için sessiz sakin, temiz ve yazları da serin olur. O esinti kışın üşütür yazın ise şükrettirir.

    - Kulüplerin çoğu buradadır, çok fazla kulüp vardır bu arada. Sinema kulübünden aesk'e kadar binbir çeşit kulüp bulabilirsiniz. Sosyallik konusunda sıkıntınız olmaz.

    - Aklıma geldikçe davutpaşaya devam edeceğim.

    YILDIZ KAMPÜSÜ

    - Konum açısından ülkenin en iyi yeri denilebilir buraya. Barbaros bulvarında, hem Beşiktaş'a 6-7 dk yürüme mesafesi hem de Beşiktaş'ın kalabalıklığı yansımaz buraya.

    - Çok güzeldir kendileri, fakat çok küçüktür ve sosyallik imkanı çok azdır (3 tane cafe var burada, başka da bişey yok). Sosyalliği Beşiktaş'ın içinde olmasıdır. O kadar.

    - B blok 5.kat balkonlarında ders yokken çay sigaranın güzelliğinin farkına varırsınız o manzarayı görünce.

    - Davutpaşa'dan buraya ring vardır saatte bir, fakat 4'te biter ve siz de hayata söversiniz. Trafik olmadıkça ve kaptan yavaş gitmedikçe davutpaşa'ya 20-25 dk sürer. Trafik olsa bile 45 dk'yı geçmez.

    - Tarih kokar burası. O bile yeter zaten.

    - Makina fakültesi (makina müh., endüstri müh. ve mekatronik müh.), mimarlık fakültesi ve gemi inşaatları fakültesi buradadır. Geri kalanı ise davutpaşa'dadır. Ona göre tercih yaptığınızda nerede olacağınızı bilin.

    MASLAK KAMPÜSÜ

    - Yıllardır kullanılmıyor ve kilitli.


    EĞİTİMİ NASILDIR?

    - Eğitimi gerçekten zordur ve yürek ister. Hele ki mühendisliklerde. Öyle 4 ortalama diye gelmeyin, bir bakmışsınız 3 ortalama için uğraşıyorsunuzdur. odtü itü boun gibi çok çalışkan öğrencilerin çoğunlukta değil azınlıkta olduğu bir yerdir. O yüzden sosyallik açısından çok iyidir. Ama yine de ben dersime çok çalışacam diyorsanız çalışırsınız, kimse karışmaz size.

    - Pratik eğitimi gerçekten iyidir, hele ki makina fakültesi ve ee fakültesinde iseniz.

    - Hocalar hiçbir zaman yardımdan çekinmez, sormanız yeterli olur. Alptekin hocayı bulun o size her şeyi ayarlar. :)

    - İngilizcesi iyi değildir, doğru. Fakat kötü olduğu anlamına gelmez. Ben bilmiyorum atladığım için fakat hazırlığına iyi diyenler yüksek puanla geçtiler ama kötü diyenler de kaldı. Yani hazırlığın verimli olup olmayacağını belirleyecekler sizsiniz.

    - Hazırlıkta genelde yurt dışından gelen yabancı hocalar vardır derslere giren. Türk hoca azmış diye duydum.

    - Hazırlığı atlama sınavı zordur bence. Kolay diyenler de duydum, bana da zor gelmedi fakat bu zor olduğu gerçeğini değiştirmez. Bizim dönemimizde okulun %21 i falan atlamıştı hazırlığı. Ben de 89 ile geçmiştim.

    - Mühendislik okumak isteyen varsa bence direk gelebilir. Eski bir teknik okul olmanın getirdiği büyük avantajlar vardır burada. Odtü itü tutmuyorsa yapılabilecek en iyi tercihtir çoğu alanda. Odtü itü tutuyorsa oraya gidin zaten




    Sorularınız olursa yazın buraya, cevaplayabildiğim kadar cevaplamaya çalışacağım. Elbette başka yıldızlılar da damlar buraya.







  • Üzüldüm lan kimse merak etmemiş. Uplayayım bari

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben yatay geçiş ile bilgisayar mühendisliği bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Bir bilginiz var mıdır bu bölümle alakalı?
  • Casablancas kullanıcısına yanıt
    sen itüye git hadi bakim
  • bilgisayar bildiğim kadarıyla daha çok donanım ağırlıklı. yani yazılım alanına yönelmek istiyorsanız yıldız yerine hacettepeyi tercih etmeniz daha mantıklı olabilir.
  • Kimya mühendisliği merak ediyorum eğitimi hocaları mezunlarin memnuniyeti ogrencilerin memnuniyeti eğer tanışınız veya bilginiz varsa tabi cevaplanması spesifik zor olduğunun farkindayim
    Birdre birakıp tekrar hazırlananlar duydum işsizlik yerde olduğu için bunda da soz konusudur tabi ama genel bir değerlendirme yapabilecek varsa hem okul hem genel meslek için çok mükemmell olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayeyyyy G kullanıcısına yanıt
    kimya mühendisliği ile ilgili bilgim koccccccaman bir sıfır. fakat bilenler vardır belki gelir buraya. zaten boşuna yazdık gibi bişey olmuş kimse yıldız istemiyor bu sene herhalde.
  • hocam matematik mühendisliği hakkında bilginiz var mı?
  • raskolnikov36 R kullanıcısına yanıt
    yazılım kısmının gerçekten iyi olduğunu duydum.
  • Makine Fakültesi ne zaman Davutpaşa'ya taşınacak ? YTÜ'de Endüstri mühendisliği hakkında bilgilerini paylaşırsan sevinirim
  • burqi07 B kullanıcısına yanıt
    endüstrisi iyidir fakat makina fakültesinin taşınması en az 1-2 sene sürer. daha binaların inşaatına başlanmadı bile. makina için baya büyük ve geniş bir bina gerektiği için 1-2 sene değil 3-4 sene bile gerekebilir. ayrıca davutpaşa milletin dediği gibi kötü bir kampüs falan değil. herşeyi var nerdeyse, olmayan şeyler de b kapısından çıkınca bulunabilir. ayrıca teknoparkın orda da güzel mekanlar var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim cevapların için yukarıda bizim dönemde hazırlığı %21 geçmişti demişsin de nasıl yani bu insanlar 1 sene daha hazırlık mı okudu
  • burqi07 B kullanıcısına yanıt
    hazırlığı atlama sınavıydı o. yani hazırlığı okuyanlar %79 geçenler %21.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hazırlığı geçemeyenler bölüme geçemiyor mu?
  • Nikeviper N kullanıcısına yanıt
    hazırlığı geçmek başka hazırlığı atlamak başka. atlamak hazırlığı okumadan direk bölüme geçmek demek. hazırlığı geçmek de okuyup sonra bölüme geçmek demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberlerde makine fakultesinin davutpasaya tasınacağını okudum tasınma islemi bitti mi yoksa birkac sene icerisinde mi olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve sizce bu sene 28k ile makine mühendiligine girebilir miyim? (kont.10 kisi azalmıs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlığı okuduk ingilizce yeterlik sınavında başarısız olduk. bir sene daha mı geçmek için uğraşıyoruz onu sormuştum
  • YTÜ Elektrik Mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.