Şimdi Ara

Ysyındayken (VDSL) Ping sorununa ÇÖZÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

    Selamlar, yayın yapmak isteyen arkadaşlar için obs'i kurcalarken farkettiğim bir ayarı göstereceğim. Şu an için sadece Dota 2 oyununda test gerçekleştirdim. Test yayınlarında yaptığım ayardan önce kaç bitrate verirsem vereyim pingim 110 130 arası anlık olarak 80e düşüp duruyordu. Ayarı yaptıktan sonra farkettim ki pingde oynama olmadı. 70-75 arası oynuyordu.

    Obs ve ya streamlabs gelişmiş ayarlara gelip ağ kısmında ki fotoğrafta gördüğünüz iki seçeneği seçiyorsunuz.

    Bitrate sabitleme işini çözemedim hala 2500 bitrate verdiğim zaman 2600-3000 bitrate kadar çıkıyor. O yüzden 2300 bitrate seçip 2500 civarlarında oynuyor.

    Ysyındayken (VDSL) Ping sorununa ÇÖZÜM

    Dediğim gibi sadece Dota 2'de bu testi gerçekleştirdim. Akşam CS:GO için test yapacağım bakalım sonuç ne olacak.

    Edit: CSGO'da denedim 76-77 ping ile sıkıntısız oynatıyor lag olmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukankemer -- 5 Mart 2020; 20:37:41 >







  • Konuyla ilgili şöyle bir yazı buldum:

    Low latency mode: Extending on the event based API, attempts to lower ping for other applications, like games, when streaming.

    Bu ayarın yaptığı şuymuş, paket gönderimlerinde oyunu öncelikli konuma alıyor, yayını ikinci plana atıyor. Bu durumda ping düşük oluyor, fakat yayında bulanıklaşma ve frame kaybı yaşanabilir.
  • Valla hocam o konu hakkında bir bilgim yok bulanıklaşma ve piksellenmeye yol açtığını. Sonuç olarak ping sorunu yaşayanlar için güzel bir çözüm.
  • Çok zaman Türknet ile yapa altyapısında yayın yapmışımdır şöyle anlatayım mesela 5000bitrate seçtin ama hep 5000 olmaz arada altına ve üstüne çıkar ki bu çok normaldir.Oyun diyelim 12ms yayın açınca bende 19-21 oluyor ki geride uploadım olmasına rağmen bu kayıp normal gibi geliyor banada.
  • Doğrudur hocam, çoğu vdsl kullanıcı yayın açmak istiyor fakat ping sorunlarından şikayetçi forumlarda falan. Ben de şikayetçiydim. Görüntü kalitesi bi nebze kötü olsa da en azından pingde oynama olmadan 70-80 civarında oyununu oynayıp yayın yapabiliyor.
  • Yayında fps ve ping düşürmek istiyorsanız Revios diye bir işletim sistemi var. Ona bakın derim. Şuanda yayın denedim. Fps +10 ping -20 Yayın ping değeri 70.

    24/6 kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.