|
YouTube Türkiye 15 yaş altı sosyal medya yasağına tepkili
1 Mobil
-
-
yemşim reklam kaybını 3-5 soytarı para kazancak diye çocuklar mı zehirlensin. 15 yaşında çocukda içerik üretmesin bi zahmet dersini çalışsın.
-
Boş bir yasak neden mi? çünkü çocuk istese 15 yaş üstü aile bireyinin sosyal medya hesabını kullanabilir.Hem daha kötüsü internette anonim olamıyoruz.Bu yasağı koyacaklarına başıboş serseri insanları hapse atacaklarına bu tip boş yasalar koyuyorlar.Bu serseri sorununu çözmediklerinde maalesef masum çocukların canına oluyor.Sosyal medya evet çocuğu etkileyebilir ama bu serseri sorunu ise çocuğu hayattan koparabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Teslo taylanın izleyen eğitim kelimesini ağzına almasın
neyse çocuklar artık 7/24 a haberde reis izleyip bol bol hakaret öğrenirler
-
kapitalizm hem özgürlük hem de köleliği aynı anda istiyor
-
ve cevap vermedi. Neyse oğluma ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini anlattım. Oğlum bir süre kullandı arabasını, diğer çocuklarla da oynadı çok geçmeden bu defa arabasını aldı ve sallıncakta sallamaya başladı. Tekrar oğluma neden böyle yaptığını sordum, yine cevap vermedi ve saçma sapan bir yüz ifadesi ile bakışlar atarak dilini çıkartıp beni gıcık etmeye başladı. Neyse uzatmayayım. Sonra kardeşim bir gün telefonundan youtubeye girince, gözüne bir video çarpıyor. Video çocuklarıyla birlikte içerik üreten bir kadın. Ve tıklıyor videoya bir de ne görsün. Anne alıyor çocuğunun pedallı arabasını, kaydıraktan kaydırmaya çalışıyor, sallıncakta sallamaya çalışıyor. Çocuk da saçma sapan yüz ifadeleriyle annesine nanik yapıyor. Meğerse yeğenim, bu videoyu izleyip onların taklidini yapıyor. O günden beri kardeşim, çocuklara youtubeyi yasakladı. Zaten youtubede en çok izlenen kanalların başında, çocuklara yönelik içerik üreten kanallar geliyor ve bu kanallar saçma sapan içerikler üretiyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
YouTube Türkiye yi ve youtıbır bozuntularını ayakta tutan 16 yaş altı çocuklar. Bunu yorumlardan bile anlayabilirsiniz.
Haliyle YouTube ağlamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 8 Nisan 2026; 21:29:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Faniyim, fani olanı istemem.
Acizim, aciz olanı istemem.
Ruhumu Rahman’a teslim eyledim, başka istemem.
İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim. -
Burada anlamadığım şey şu, varolan hesapların hepsi kapanacak mı? Doğrulama mı isteyecekler? Bu hesabın yetişkin veya çocuk olduğu nasıl anlaşılacak? Kimlik gerekiyorsa oldukça sıkıntılı olacaktır.
_____________________________ -- --Bilgisayar 1--MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF -
İlginç youtube en çok girilen yerlerden biri çocuklar için. Peki bu çocuklar bir anda nereye girecekler şimdi?
Herkes ebeveyninin hesabından giriyordu zaten, yine o şekilde devam eder hiçbir şey değişmez. Asıl ailelerin bilinçlenmesi lazım. Yasaklar çözüm değil çünkü çok kolay bir şekilde aşılabiliyor.
_____________________________ -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Onların platform çıkarı bazında tepkili olmaları normal. Ama onların tepkisinden bağımsız anlamsız işler devam ediyor. Sanki yasağı aşamayacaklar. Sanki Youtube'dan ders vb için faydalanmıyorlar.
Türk gencini ve çocuğunu internetten soyutlama girişimleri - ki Gazzalici kafayla kapalı toplum inşa etmek isteyen bir zihniyetin genel itibarıyla boşa çıkacak sosyal ve siyasi mühendislik projesi olduğu açıktır - ülkenin nesillerini geri bırakarak dünyaya yetişmeleri ve gelecekleri açısından ciddi tehdit teşkil edebilir.
Bir de yasakladığın bir şeyi en basitinden daha cazip kılarsın. Temel insan psikolojisi ve esnek popülasyon dinamikleri.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
VPN ve DNS özelinde de yasak getirmeleri lazım. Tüm ülkede varsayilan olarak aile profili aktif olmalı. Çocuk internet dolaşıma girdiği zaman her dakikası için veliye idari para cezası uygulaması lazım.
Evet biliyorum çok uç bir şekilde kontrol edilmesine olanak tanıyor bu dediklerim ama eğer çocukların korumasına çalışıyorsak bu şart.
Gelişimsel olarak çocukların internette olması tehlikeli. Devletin en önmeli görevi güvenlik olduğuna göre, bunu yapmalı.
Aslında halkın bunu talep etmesi lazım. Çocukları veliler korumuyor veya koruyamıyor, o halde devlet dolaylı yoldan bu şekilde korumalı.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
O zaman genel yasağı 10 yaş altı için yaparsın, 15 yaş altında kontrolü ebeveyne verirsin, 15 yaş altına ebeveyn gözetimi ve sorumluluğunu şart koşarsın, internete dair bilinçlendirme ve eğitimi öne çıkarırsın.
Tepeden inme toptan yasaklar verimli değil; ailenin işine veya sorumluluğuna mutlak olarak karışmak devletin işi değil. Devlet sokakta başıboş dolaşan çocukları engelleyebiliyor mu, engelliyor mu? Hayır. Sokaktaki daimi ezilme tehlikesi altındaki dilenci çocuklar için belirgin ve kapsamlı bir devlet girişimi var mı? Varsa da etkisini göremiyoruz. Bu çocuklar okula gidebiliyorlar mı, gidiyorlar mı mesela? Daha sokaktaki çocukları ve onların yaşamsal haklarını koruyamayan ve sağlayamayan bir devlet internette çocukları korumaya yelteniyor; neden acaba? :)
Anlaşılan o ki sokaktaki çocuklar insan değil ama internet erişimi sağlayabilen ailelerin çocukları insan, birisi korumaya değer, öbürü umursanmadığına göre...
Eğer odağımız sadece internet ise devletin çeşitli siber suçlarla mücadeledeki yetersizliklerinden ve umursamazlığından başlayarak yetersizliğine ve çifte standartlarına onlarca örnek verilebilir. :)
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
aile olarak denetlemek gerekli. Çocuğun ne izleyeceğine ekran değil ana baba karar vermeli ama garip çağdayız böyle olunca da özgürlük falan havlıyor bir kesim. Ulan küçük çocuk için neyin özgürlüğü bu? Ne verirsen onu alır. Berbat bir zamandayız zaten. Etrafı mikili içerikler sarmış.
-
Soyut öncesinde çocuklar ahlaki olaraktan heteronom evresinde oluyor. Buna istinaden bir şeyin yasak olması otokontrol için hem yeterli hemde zorunluluk.
Zart durumun zurt işi için kime ne eğitim veriyoruz?
Örgün eğitimin istendik sonuçları için en azından 2 nesil beklenilmek zorunda. Kaosu besleyen network le nasıl bir bilinçlendirme yapılacak?
Organizmanın (insan) anlık uyum sağlaması olduğu günümüzde ceza olgusunun varlığı dahi kendice verimli.
Aksi takdirde bu iyimserlikle sonuç alınamaz.
_____________________________ -
Başkası çocuğuna bakamıyor sahip çıkamıyor takip edemiyor diye ben neden aile profiline geçiyorum? Devlet ebeveynlere eğitim verir, çocuklara okulda eğitim verir sosyal medya ile ilgili, yasal düzenlemeleri yapar, sosyal medya platformlarına çocuğun erişimini zorlaştırmak için gerekenleri yapar. Ama herkesi herkesin çocuğuna baktırmayı bırakın artık. Bakamayan yapmasın. Takip edemeyen çocuğun eline tableti telefonu vermesin. Devlet devletlik yapacaksa anne baba olmayı beceremeyenlerden çocukları toplasın. Pelinsu ile Berkecan'ın bir gecelik keyfi olarak ortaya çıkan Tayansu Efe için tüm ülkenin özgürlüklerini kısıtlamayı bırakın artık. Bende de var 2 çocuk. Ne youtube bilirler ne sosyal medya.
_____________________________ Bana sormadan hosting satın almayın. Her türlü hosting talebinize yardımcı olurum.
|
yemşim reklam kaybını 3-5 soytarı para kazancak diye çocuklar mı zehirlensin. 15 yaşında çocukda içerik üretmesin bi zahmet dersini çalışsın.
|
|
Boş bir yasak neden mi? çünkü çocuk istese 15 yaş üstü aile bireyinin sosyal medya hesabını kullanabilir.Hem daha kötüsü internette anonim olamıyoruz.Bu yasağı koyacaklarına başıboş serseri insanları hapse atacaklarına bu tip boş yasalar koyuyorlar.Bu serseri sorununu çözmediklerinde maalesef masum çocukların canına oluyor.Sosyal medya evet çocuğu etkileyebilir ama bu serseri sorunu ise çocuğu hayattan koparabilir.
|
|
Teslo taylanın izleyen eğitim kelimesini ağzına almasın
|
|
neyse çocuklar artık 7/24 a haberde reis izleyip bol bol hakaret öğrenirler
|
Benzer içerikler
- discord benzeri uygulamalar
- numara sorgulama
- instagram karanlık mod
- instagram önbellek temizleme
- excel yüzde hesaplama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt