Şimdi Ara

Youtube Kanalı Nasıl Geliştirilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar https://www.youtube.com/channel/UCYdevO3o4eKXw8d87FGzNnw youtube kanalımın sahibiyim kanalım yeni sayılır. Bilgi içerikli videolar yapıyorum. Güzel videolar yaptığımı düşünüyorum ama bazen sanki videolarımı kimse görmüyor hissine kapılıyorum. Videolarımı daha çok kişinin görmesi için ne yapabilirim. Bir de videolarımı izleyip eksiklerini vb. söylerseniz çok mutlu olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTurk45 -- 26 Mart 2017; 12:52:53 >



  • Merhaba;

    Öncelikle kanalınız hayırlı olsun. Abone oldum, ben de benzer konseptli bir kanal açtım. Zaten araştırıp okumayı sevdiğim şeyleri video sunum haline getiriyorum. Hayata ve insana dair hikayaleri dinlemek isteyenleri kanalıma bekkerim:https://www.youtube.com/channel/UCRKpvJHy-p8N8lC3zgUy1mQ

    Kuru kuruya reklam yapıp çıkmayacağım. Yaklaşık bir aydır edindiğim tecrübeleri kısaca aktarmaya çalışayım.

    Öncelikle duyanların bir kısmının ilk cümlesi "bu tutmaz" oluyor. Çok takmayıp inandığınız şeyi geliştirerek yapmaya devam edin. Benim en çok aldığım eleştiri seslendirme olmayan sunum tarzının tutmayacağı yönünde. Halbuki dünyanın tüm medya devleri artık haber içeriklerini seslendirme yerine sunum tarzı vermeye yöneliyorlar. Bahsettiğim trendi BBC gibi kuruluşların Twitter hesaplarını takip ederseniz görebilirsiniz.

    Bence sırf insanların ilgilendikleri konulara değinmek için kaliteden taviz vermeyin. Evet kendinizi hitap ettiğiniz kitlenin yerine koymak önemli fakat salt beklentilere göre içerik hazırlarsanız izleyici profiliniz de düşecek, eğer videolarınız monetized ise CPM'iniz düşecek. Kısacası beklentileri de dikkate alıp kendi ilgi duyduğunuz ve zevk aldığınız içerikler üretmek gerek.

    Youtube'da hem nicelik hem nitelik önemli. Yani hem yüklediğiniz videolar kaliteli olacak hem de sayısı çok olacak. Bunu bir markete girip alışveriş yapmaya benzetebilirsiniz. Birçoğumuzun markete sadece bir gazoz için girip yanında cipsini kuru yemişini de alıp çıktığını unutmayın.

    Benim kanalda henüz tanıtım videosuyla birlikte 4 video var, bu sayı bence tanıtıma başlamak için çok az. Ben yine de nabız yoklamak adına dünden itibaren bir tanıtım atağına başladım. Bu yazdığım mesaj da bunun bir parçası açıkçası. Kuru reklam yapmayıp içerisi dolu bir mesaj paketiyle birlikte insanlara ulaşmak gerekiyor. Facebook, Twitter hesabı açılması gerekiyor, buradan çılgınlar gibi paylaşımlar gerekiyor gibi klişe tavsiyelere girmiyorum artık.

    Bitiş ekranı, kartlar, abone ol butonu, video açıklaması, anahtar kelimeler, kanal tanıtım videosu. Bunlar işin ABC'si. Her birinin üzerine tonlarca konuşulabilir. Bana göre en kritik konu Thumbnail. Kendimden biliyorum, Youtuba'da ne zaman ilgi çekici bir küçük resim görsem tıklama ihtiyacı duyuyorum. Başarılı kanalların videolarında kullandığı küçük resimleri inceleyin, hep bir merak unsuru oluşturma peşindeler. Aynısını tavsiye ediyorum.

    İlk tavsiyeme tekrar döneceğim. Motivasyonunuzu kaybetmeyin. "Ne bilgisi kardeşim, kedi videosu yap, oyun videosu çekenler acayip izleniyormuş, seninki hiç olmamış" gibi yorumları dikkate al ama seni engellemesine izin verme. Bir de sürekli video içeriklerini iyileştirmeye çalış, çevrenin ve arkadaşlarının yapıcı eleştirilerini dikkate al. Ben her videoda yeni bir hatamı fark ediyorum, gün geçtikçe de daha iyi olacağına eminim.

    Son olarak telif konusu önemli. Bir gün kanalın büyüdüğünde telif nedeniyle başının ağrımasını istemezsin. Bu nedenle işi baştan sıkı tutup telife dikkat etmek lazım. Antiparantez, takip ettiğim milyon aboneli kanalların bile telife dikkat etmediğini görüyorum. Atıf yapmıyorlar, alenen haksız rekabete neden oluyorlar. Ben herşeye rağmen telif konusunda sıfır tolerans ile çalışıyorum. Herkese de bunu tavsiye ediyorum.

    Bu başlık umarım bilinçli Youtube içerik hazırlayıcıların buluştuğu bir yer olur. Son olarak kanalımın tanıtım videosunu ve zaten hepi topu üç tane videomun bağlantısını da paylaşayım, dilerim beğenirsiniz:

    "Bi kuple bilgi" kanalında neler bulacaksınız?
    https://youtu.be/HXWFouzOwjg

    Türkiye'de Bir Yanardağ Patlaması Olabilir mi?
    https://youtu.be/bYqP6a76NV4

    Çifte Hibakuşa: İki Atom Bombasından Kurtulan Adamın Hikayesi
    https://youtu.be/CtHR4kqOOEM

    Nükleer Savaş: İlginç Gerçekler - Bonus Bölüm
    https://youtu.be/Y-wr9JKRZz8




  • gülmeme chalange, anneme ölüm şakası yaptım ve bol bol clickbait ile bi kaç aya büyürsün
  • kanalınız gayet güzel olmuş videoları hangi programla hazırladınız
  • Teşekkür ederim. Videoları editlemek için Movavi Video Editor, fotoğrafları düzenlemek için befunky.com sitesini kullandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tippingpoints -- 30 Mart 2017; 10:47:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook ve Twitter üzerinden yürüttüğüm kampanyalarda şu şekilde mesajlarla ilgi çekmeye çalışıyorum:
    https://www.facebook.com/bikuplebilgi/photos/a.408659702831791.1073741828.404282143269547/409438392753922/?type=3&theater
    https://twitter.com/BiKupleBilgi/status/847368284861116416

    Henüz yolun çok başı, başarılı olur mu göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tippingpoints -- 30 Mart 2017; 11:58:53 >




  • Youtube'da bir şekilde öne çıkmanın bir yolu da gündeme ilişkin videolar hazırlamak. Bu sayede dönemsel olarak insanların ilgilendiği bir konu üzerinden yürüyebiliyorsunuz.

    Ben de konu çok ilginç olmasa da Türkiye'nin referandum tarihini anlatan bir video hazırladım. İçerik olarak kendi videomu ben de çok ilginç ve çekici bulmadım fakat şu günlerde herkesin referandum ile ilgili her şeye dikkat kesildiği bir gerçek.

    İzlemek isteyenler buyursun:https://youtu.be/DyIaZG89RhU
  • https://www.youtube.com/channel/UCI9hI6btzi1onyYnJWngB8Q

    yeni youtube kanalım Aklınıza gelebilecek herşey hakkında video çekebiliyorum sadece yorum atmanız yeterli

    ABONE olmayı unutmayın
  • Sacma sapan adini bile duymadigimiz kanallar 100 bin 200 bin abone artiriyor her ay bu is nasil oluyor bilen varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizinle aynı durumdayım. Kanalımı yeni açtım ve nasıl gelişirebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Benim kanalım ise genel olarak bir şeyi tanıtma, onu deneme şeklinde videolar olacak ve bu daha çok araçlar üzüerinde olacak. Kanalım ise buhttps://www.youtube.com/channel/UCuFaee9D4c7igPZgzc68eAA eksik olduğum noktaları söyleyip, yardımcı olursanız sevinirm. Abone olursanız çok sevinirim, iyi yayınlar dilerim.
  • Buda benim kanalım knklar emek verip düzenli eğlence videoları çekip paylaşıyorum desteklerinizi bekliyorum hepinize şimdiden çok teşekkürler
    https://www.youtube.com/channel/UC7udbo8UMoCIDg4wt1bstBQ/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.