Şimdi Ara

Youtube'a ilk yüklenen video hangisidir ve ilk youtuber kim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtube'a yüklenen ilk videoyu izlediniz mi ? Youtube'a ilk videoyu yükleyen youtuber kim ?
    Youtube dünyanın en büyük video paylaşım platformu ve 2020 yılında kurulduğundan bu yana tam 15 yıl oluyor. Youtube'a her 1 dakikada ortalama 500 saatlik video yükleniyor. Biraz sonra anlatacağım hikaye ise, genç 3 arkadaşın ve Youtube'un doğumunun gerçek bir başarı hikayesidir.

    Çok trajikomiktir ki herşey 2004 yılında Michael Jacson'ın kızkardeşi Janet Jackson'ın verdiği bir mini konserde göğsünün görünmesi ile başladı.. O dönem bu olay Amerika'da ve dünyada çok konuluşan bir medyatik konu olmuştu. Chad Hurley, Steven Cehn ve Jawed Karim 3 arkadaştı. Chad 29, Steven 28 ve Jawed daha 25 yaşındaydılar. Bu 3 arkadaş Janet Jacson olayıdan esinlenerek o dönem daha "viral" video kavramının olmadığı, insanların tartışma yaratan ya da merak uyandıran bir görüntüye kolayca ulaşabileceği bir yer olmalı diyerek 14 şubat 2005 yılında Youtube platformunu kurdular..
    Ve ilk videoyu da 23 Nisan 2005'de yüklediler.

    Youtube'a ilk videoyu ortaklardan birisi olan Jawed Karim yükledi. Yani Yotube'ın ilk youtuberı Jawed Karim'dir. Jawed Karim 1979 yılında Almanya'da doğmuş, Bangladeş asıllı bir internet girişimcisidir. 1980'li yıllarda Almanya'da yaşadığı sorunlar nedeniyle ailesi ile birlikte ABD'ye göç eden Jawed eğitim ve iş hayatına orada devam etti.
    Jawed Karim Youtube'a ilk videoyu 23 Nisan 2005'de yükledi demiştik. Bundan sonra çok değil 1 yıl içinde Youtube'da günlük video izleme sayısı 100 milyonu aştı.. Bu dikkat çekici büyüme teknoloji devlerinden olan Google'ın da dikkatini çekti ve tam 1 milyar 650 milyon dolara Youtube platformunu satın aldı. Bu teknoloji tarihinin en büyük satın alma olaylarından birisidir. Öyle büyük bir olaydı ki Time dergisi bile bu olayı kapak yaptı.
    Peki youtube'a ilk yüklenen videonun konusu ne idi ? Jawed Karim'in yüklediği ilk video "me at the zoo" yani hayvanat bahçesinde ben adlı bir video idi. 18 saniyelik bu videoda Karim ""Bu fillerle ilgili en güzel şey gerçekten uzun gövdelere sahip olmaları ve bu bu harika" cümlelerini kuruyor.. Kurduğu platformun bu kadar büyüyeceğini tahmin edip daha harika cümleler kurarmıydı
    bilemeyiz. Jawed Karim o günden bugüne kadar da bir daha asla kanalına video yüklemedi. O açtığı kanalda o gün o çektiği video tek başına duruyor.
    Bugün yani 26 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Jawed'in videosu 92 milyona izlenmiş ve 802 bin abonesi olmuş ve 3 milyon like almış durumda. Şimdi sizlere Youtube'un ilk youtuberını ve o ilk 18 saniyelik videoyu sunuyoruz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.