Şimdi Ara

Yönlendirilebilir yatay sondaj teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yönlendirilebilir yatay sondaj teknolojisi mevcut alt yapıların yenilenmesinde ve/veya yeni doğacak alt yapı ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan bir kazısız alt yapı teknolojisidir. Yönlendirilebilir yatay sondaj yöntemiyle belirlenen giriş ve çıkış noktalarından pilot delgi yapılarak istenilen derinlikte, yön ve eğimde boru yer altına yerleştirilebilmektedir. Bu yöntemle elektrik, fiber, gaz, temiz su, kanal boruları yer altına geçirilebilmektedir.
    Yönlendirilebilir yatay sondaj yönteminin bir diğer avantajı ise tek delikten birden fazla yani çoklu borunun yer altına geçirilebilmesidir. Elektrik ve fiber hatlarının yer altına taşınmasında çoklu boru tekniği sıkça uygulanmaktadır. Yönlendirilebilir yatay sondaj tekniğinde eğim kontrollü olarak boru ve/veya boruların yer altına geçirilmesi eğimli ve hassas eğimli kanal hatlarının inşası sırasında büyük avantajlar sağlamaktadır. Peyzaj düzenlemelerindeki sulama hatlarının yapımında da bu teknikten faydalanılmaktadır. Basınçlı boru hatlarının yani gaz borularının yer altına geçirilmesi sırasında boruya zarar vermeden yönlendirilebilir yatay sondaj tekniğini kullanarak borunun sağlıklı bir şekilde zemin altına gömülmesini sağlayabiliriz.

    Yönlendirilebilir yatay sondaj teknolojisi

    Biz bu teknik sayesinde hem mevcut üst yapı veya yapılara zarar vermezken aynı zamanda mevcut diğer alt yapı veya yapılara zarar vermeden ihtiyaç duyulan yeni hattı inşa ediyoruz. Yönlendirilebilir yatay sondaj yöntemiyle firmalar, müşterilerin sorunlarını açık kazı vb. ilkel yöntemlere nazaran çok daha hızlı bir şekilde çözebilmektedir.
    Yönlendirilebilir yatay sondaj yöntemi karayolları, havayolları, demiryolları, akar su geçişleri, kaldırımlar, park ve bahçeler ve tarihi sit alanlarında uygulanabilmektedir. Yönlendirilebilir yatay sondaj teknolojisi enerji hatları, atık su hatları, temiz su hatları, telekomünikasyon hatları ve gaz hatlarının yer altına inşa edilmesinde günümüzde kullanılan en sağlıklı, en pratik ve en güncel teknolojidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serencam84 -- 26 Eylül 2018; 21:18:49 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.