Şimdi Ara

YOLUN YARISINDAN SONRA VÜCUT GELİŞTİRME YAPILIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
66.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaş 35 yolun yarısı, peki bu saatten sonra vücut geliştirilir mi? Ne diyorsunuz??

Orjinalden alıntı: melih_

Arkadaşlar yaş 35 yolun yarısı, peki bu saatten sonra vücut geliştirilir mi? Ne diyorsunuz??

50 yaşında bile olsanız bu sporla uğraşabilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok, birçok yönden de fayda sağlayacaktır size. 20 yaşındaki birinin vücuduyla kıyaslamadıktan sonra sorun yok

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

Arkadaşlar yaş 35 yolun yarısı, peki bu saatten sonra vücut geliştirilir mi? Ne diyorsunuz??

50 yaşında bile olsanız bu sporla uğraşabilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok, birçok yönden de fayda sağlayacaktır size. 20 yaşındaki birinin vücuduyla kıyaslamadıktan sonra sorun yok

Allah razı olsun böyle okuyunca moral buluyorum, biraz saldık vücudu, sağlıklı bir vücuda sahıp olmak istiyorum ancak yaş düşündürüyor beni...

• Hocam sporun yaşı mı olur Kafana takma başla bir yerden millet anasının karnından vücut geliştirerek doğmuyor.

bak abicim neler var sen de yaparsın alttaki linke bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyman_b -- 1 Haziran 2009; 1:48:44 >

• Valla ben 26 yaşında olduğum halde doktor vücut geliştirmeyi tavsiye etmiyor. Hangi yaşta olursa olsun, kalbi yorduğu için tavsiye edilmiyor. Daha hafif fitness egzersizleri tavsiye ediyorlar.

Orjinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Valla ben 26 yaşında olduğum halde doktor vücut geliştirmeyi tavsiye etmiyor. Hangi yaşta olursa olsun, kalbi yorduğu için tavsiye edilmiyor. Daha hafif fitness egzersizleri tavsiye ediyorlar.

Hangi doktormuş o, kulaklarını çekelim bir güzel.

Yakınımdan bir örnek vereyim bu konuya; Şu an çalıştığım salonun sahibi 3 sene önce bir trafik kazası geçirdi ve bir ayağı 6 yerinden kırıldı. Kendisi yılardır vücut geliştirme yapan sağlam bir sporcu. Doktorlar ilk başta ayağın kurtulacağına pek ihtimal vermemişlerdi. Ancak üst üste yapılan operasyonlar sonucunda mucizevi şekilde düzelmeye başladı ve şimdi son bir ameliyatı kaldı ayak bileğinden. doktorlar bo gelişime inanamazken sebebinin yaptığı sporla ne kadar alakalı olduğunu kendi gözlemleriyle gördüler. Çünkü kalp o kadar düzgün çalışıyor ki sorunlu bölgeye kanı çok daha sağlıklı şekilde pompalıyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Eski insanlar ağır işlerde çalıştıkları için vücut geliştirme gibi bir spora ihtiyaçları yoktu belki. Ancak günümüzde bütün gün masabaşında oturarak zaman geçirenlerin tek kurtuluş yolu vücut geliştirme sporudur. Tabi ki diğer sporlar da sayısız faydalı ama her türlü alt yapıyı vücut geliştirme iyileştirir kat be kat performans artışı yaşarsınız. Yeter ki steroid kullanmak gibi bir hataya düşülmesin, doğal ve sağlıklı beslenme benimsensin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Valla ben 26 yaşında olduğum halde doktor vücut geliştirmeyi tavsiye etmiyor. Hangi yaşta olursa olsun, kalbi yorduğu için tavsiye edilmiyor. Daha hafif fitness egzersizleri tavsiye ediyorlar.

Yanlış söylemiş doktorun.

Kalbi yorabilsede cardioyla desteklerden yarar sağlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 1 Haziran 2009; 12:38:17 >

ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz atv deki programda "kalbimiz için hangi sporu yapalım , koşalım mı yürüyelim mi ? ...." diye sorulunca tek ve net bir cevap verdi " Vücut geliştirme yapın!" . vücut geliştirme yormaz aksine kalp kaslarını güçlendirir.

quote:

tabii ki geliştirilir gittiğim salonda Ahmet abi 54 yaşında olmasına rağmen çok iyi bir vücut yaptı. ama o çok seviyor ve meraklı , ne zaman karşılaşsak aklına gelen her şeyi sorar ve öğrenmek ister. ondan önceki senelerde yine gittiğim bir salonda 40lı yaşlarında bir öğretmen abimiz 3 yıllık düzenli ve sıkı çalışmayla 80kg sikletinde doğal olarak yarışmaya girecek seviyeye kadar geldi. antrenör iyiyse istekte varsa yapılabiliyor. önerim iyi bir salondan ziyade iyi bir antrenörü olan salon bulmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 1 Haziran 2009; 14:01:41 >

• Ne yazıkki çok az salonda iyi antrenörler var. Soru sorsan zor zar ıkına sıkına cevap verirler sana...

İstanbul gibi bir yerde 7-8 salonda idman yaptım şimdiye kadar. Bunlardan sadece 2 tanesinde gerçekten bilgili ve paylaşmayı seven antrenörler vardı...
    ama sonlara doğru çirkinleşti artık.
    bi de baya bi eksik ay var onlar nerede?
    tatilde olduğu aylar değil yalnız...

Konuya gelince benim babam 62 yaşında ve vücut geliştirme yapıyor.
    konuda inanılmaz uzman ve bilgili. gittiği salonlarda antrenörlere ders veren biri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreone -- 2 Haziran 2009; 4:34:32 >

Bana göre vücuduna güvenen insanın ister istemiz özgüveni de yerinde oluyor. Özgüveni yerinde olmak günlük hayatta çok önemli, bir çok etkin karar vermede önemli rol oynuyor, ne diyorsunuz?

Tabi ki öyle. Bakın özgüveni falan da geçiyorum. İşin sağlık yönü kendinizi nasıl hissettiğiniz bunlar çok önemli. Gerektiği gibi beslenerek vücut geliştirme yapan her insan sabah bir başka uyanır, gece bir başka güzel uyur. yürürken, insanlarla iletişime geçerken bir başka hisseder kendini.

Bir kız arkadaşım geçen gün konuşmamızda; vücudu iyi biriyle konuşurken neresine bakacağımı şaşırıyorum, o hep konuşsun ben öylece dinleyeyim diyor. Bu sadece kızları etkilemekle ilgili değil, iş yaşamınızdan tutunda sosyal yaşamınızın her yönünde insanlar karşısındaki itibarınızı doğrudan etkiler. Çevrenizde sürekli vücudunuzla ilgili sorular sorarlar; nasıl yaptın, ne yaptın, ben ne yapmalıyım, çok iyi görünüyorsun vs. sizi hiç sevmeyen biri bile kıskanarak bakar vücudunuza... Bu sonuna kadar sizin inşa ettiğiniz ve tamamiyle size ait olan birşey, eve gidince üzerinizden çıkarıp atmıyorsunuz, gece uyurken bile sizinle oluyor vücudunuz.

Tekrar vurgulayayım, doğru ve iyi beslenme çok önemli. Çağımızda yaşayan insanların %80 i mikro gıda açlığı çekiyor. Sabah kahvaltıyı poğaça yiyerek geçiştiriyor, öğlene kadar mide yanmaları yaşıyor, öğle arası gidip fast food yiyor alacağı faydanın 2 katı zararla dönüyor, alakasız saatlerde çay, kahve, kola bardak bardak gidiyor, akşam eve gidiyor patlıcan, biber, patates kızartmaları, bol yağlı yemekler yiylip bir de üzerine uyku çekiliyor... Bunların hepsi vücudunuza inanılmaz işkenceler veriyor, organlarınız isyan ediyor ama farkında değil birçoğumuz. Sonra reflüden tutun da kansere kadar giden bir çok ölümcük hastalık baş gösteriyor... Bakın kanser hastalarına bile reçetelerinde ekstradan protein takviyesi önerilir bir çok tedavi yönteminde. Günlük protein ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılıyorsanız direnciniz artar, vücudunuz kötülüklerle mücadele eder. Kalbinizden tutunda bütün organlarınızın huzura kavuştuğunu hissedersiniz önce, zaten vücut ondan sonra gelişmeye başlar. Yani dışardaki görünüş en son aşama....

Vücut geliştirmek koşmamak değildir, esnek ya da estetik olmamak değildir, iğrenç görünmek, kocaman kasları olmak değildir. Bunların tamamı size bağlı faktörler. Çok şey var bu konularda yanlış bilinen, öğrenilmesi gereken.. Ama ne yazık ki halkımız bilgiye aç ve önyargılı, internet denen teknoloji bile bilgi kirliliğiyle dolu. Herşey kulaktan dolma...

Herkes önyargılarını bıraksın ve bir denesin vücut geliştirmeyi, korkmayın hiçbiriniz tv lerde gördüğünüz azmanlar gibi olamazsınız isteseniz de. Çok değil 6-8 ay deneyin sıkın dişinizi ve hislerinizdeki değişimi farkedin...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZUĞAŞİBERE -- 2 Haziran 2009; 11:58:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

bak abicim neler var sen de yaparsın alttaki linke bak

BUDUR İŞTE ABİ...

• Arkadaşlar çalışmalara hafiften başlayacağım, sitede biraz dolaştım ancak genede soruyorum. Fazla yüklenmeden en birincil hareketler ne olmalı?(Yaşı göz önünde bulundurmanızı istiyorum tabi)

Arkadaşlar çalışmalara hafiften başlayacağım, sitede biraz dolaştım ancak genede soruyorum. Fazla yüklenmeden en birincil hareketler ne olmalı?(Yaşı göz önünde bulundurmanızı istiyorum tabi)

klasik ; şınav , mekik , barfix

ben evde sadece bunları yapıyorum epey gelişme olduğunu hissediyorum eski halime göre
  • bi laf vardır azimle s.çan duvarı delermiş diye bu işte öyle..herşeyin başı kararlılık
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

Hangi doktormuş o, kulaklarını çekelim bir güzel.

Yakınımdan bir örnek vereyim bu konuya; Şu an çalıştığım salonun sahibi 3 sene önce bir trafik kazası geçirdi ve bir ayağı 6 yerinden kırıldı. Kendisi yılardır vücut geliştirme yapan sağlam bir sporcu. Doktorlar ilk başta ayağın kurtulacağına pek ihtimal vermemişlerdi. Ancak üst üste yapılan operasyonlar sonucunda mucizevi şekilde düzelmeye başladı ve şimdi son bir ameliyatı kaldı ayak bileğinden. doktorlar bo gelişime inanamazken sebebinin yaptığı sporla ne kadar alakalı olduğunu kendi gözlemleriyle gördüler. Çünkü kalp o kadar düzgün çalışıyor ki sorunlu bölgeye kanı çok daha sağlıklı şekilde pompalıyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Eski insanlar ağır işlerde çalıştıkları için vücut geliştirme gibi bir spora ihtiyaçları yoktu belki. Ancak günümüzde bütün gün masabaşında oturarak zaman geçirenlerin tek kurtuluş yolu vücut geliştirme sporudur. Tabi ki diğer sporlar da sayısız faydalı ama her türlü alt yapıyı vücut geliştirme iyileştirir kat be kat performans artışı yaşarsınız. Yeter ki steroid kullanmak gibi bir hataya düşülmesin, doğal ve sağlıklı beslenme benimsensin...

Kesinlikle katılıyorum.Benim de babam yaklaşık 20 yıldır bu sporu yapıyor ve Türkiye çağında dereceleri varkesinlikle müthiş bir spor.Anlatılmaz sadece yaşanır...

• ayrıca bu spora 30 yaşlarında başlamış ve sayısız türkiye şampiyonlukları ve dereceleri bulunan Faruk Arda Horhor a bakmanı öneririm.

demekki yer yaşta yapılabiliyormuş

Orjinalden alıntı: kliwaj

ayrıca bu spora 30 yaşlarında başlamış ve sayısız türkiye şampiyonlukları ve dereceleri bulunan Faruk Arda Horhor a bakmanı öneririm.

/>

demekki yer yaşta yapılabiliyormuş

BUDUR ABİ...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.