Şimdi Ara

Yoldaki Çukurlar Yüzünden Belediye'ye Dava Açabilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Önce yol kime ait tam olarak belediyenin sorumluluğunda mı yoksa TCK'nin mi?

    Bunun haricinde dava bile açsan işin içinden çok kolay sıyrılırlar diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

    Önce yol kime ait tam olarak belediyenin sorumluluğunda mı yoksa TCK'nin mi?

    Bunun haricinde dava bile açsan işin içinden çok kolay sıyrılırlar diye düşünüyorum.

    kime ait olduğunun önemi yok isterse Ahmet Amcaya ait olsun. Önemli olan bneim dava açıp para koparmam. Koparabilirmiyim onu soruyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr


    quote:

    Orijinalden alıntı: julyan


    quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    devlet egemen sınıfın baskı aracı haline dönüştüğünden işimiz zor..

    ama normal bir hukuk devleti olsaydık. ilk önce, karşı taraftan zarar tazmini alabilmeniz için somut bir zararınızın olması lazım. zararınızı sebep olan şeyle birlikte mahkemece atanmış bir bilirkişiye veya sigorta şirketinizin eksperine tespit ettirmeniz gerekecek. diyelim belediye ait yolda bir çukur var ve gerekli önlemleri de almamış. arabanız çukura girdi ve alt takımınız bundan zarar gördü. aracınızı çekersiniz sağa olayı fotoğraflarsınız. sonra tamir ettirmeden önce tespit yaptırır daha sonra da dava açarsınız. ama afaki olarak tazminat alamazsınız, mesela türkiyede yollar kötü de lastiğim eskiyor, kabul etmezler sanırım.

    Geçen çukura girdiğim yer şehrin göbeği stadın önü önünde bir ton dükkan var. KAmera kaydı alsam bir işe yarar mı? Gerçi dava açarım bu sefer derler o sorun daha önceden vardı çukurdan olmadı. Ama benim arabanın tekerleri ince 45 yanak o çukura girince illa zarar görür.

    hukuk olarak tabiki de her türlü zararınızı size zarar verenlerden alabilirsiniz. ama türkiyede uygulamada zorluk da aslında burada başlıyor.

    öncelikle,
    bu güzergahtan ve çukurdan geçtiğinizi kamera, fotoğraf kaydı vs ile belgelediniz. yetmez çukuru da belediye düzeltmeden bilirkişiye belgeleteceksiniz. aracınızdaki hasarı da. hasar görmüş aracınızı servise çekin size tamir için masrafları gösteren malzeme + işçilik teklif listesini çıkarsınlar, bu listeyi de bilirkişinin inceleyeceği tespit dosyasına koyarsınız.bilirkişi de bu servis teklifinden yararlanır. bilirkişi talep ederse aracınızdaki hasarı da inceler, keşif yapar. bilirkişiler raporlarında da genelde vatandaşın haklarını gözetirler, bu konuda avantajlısınız. bunları yaparsanız. sırtınız yere gelmez. yeter ki bilirkişi "araçta şu kadar hasar vardır, bu hasarın sorumlusu da gerekli önlemleri almayan filanca belediyedir" desin yeter.. bu tespitten sonra belediyeye başvurursunuz, çıkan ücreti kendilerine ödemelerini ve yazılı olarak el-cevap vermelerini talep edersiniz. onlar da size 15 gün içerisinde bir yazı yollarlar, ödeme yapamayacaklarına dair yazınıza olumsuz cevap verirler. siz de resmi süreç tıkandığı için son çare olarak mahkemeye gider bir avukat tutar dava açarsınız. zararın faiziyle birlikte, yargılama giderleri, vekalet ücretiyle karşı taraftan çatır çatır alırsınız. Ana haber bültenlerinde de boy gösterirsiniz.

    bu anlatılar güzel hoş da bu işlerle koşturmak, sabırlı olmak lazım. servisten hasar kaydı çıkar, görüntü vs. al, git mahkemeye tespit davası aç, bilirkişi ve gerekli harçları yatır, dosya oluştur. çoğu insanımız zararı sineye çekiyor, bu işlerle uğraşmak istemiyor.

    Aslında benim uğraşasım var bir değil iki değil üç değil. Kamera buluruz sıkıntı değil. En son bu konuyu açmama sebep olan yerdeki çukur 4 yol ağzındaydı bildiğiniz 4 yol ağzı. Ayrıca tepede mobeseler vardı. Mobese görüntülerini mahkemye başvurduğumuzda bize verirler mi acaba?




  • Özellikle istanbulun çoğu yerinde yollar delik deşik , köstebek yuvası gibi yollar var. Araçta ne lastik kalıyor nede rot ayarı kalıyor. Çukurlardan kaça kaça en sonunda başka araca çarpacak kadar oluyorum.
    Bu çukurlar insana kaza yaptırır o derece...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Dava açarsın da kazanman hukuk sisteminin geldiği bu noktada imkansıza yakın. Mutlaka azami hızlarda değil, yol durumuna uygun hızlarda gitmen gerektiği için senin sorumluluğun olduğunu kabul edecektir mahkeme.

    Şerit değiştirme yasak normalde. Yanımdan araba geliyoken nasıl kaççaksın çukurdan? Ani fren koydum diyelim bu sefer fren balataları aşınıyor? Yani her türlü zararı var araca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobese kameralarından size pek yararlandırmaz polis. bunları genelde ağır kaza, terör, hırsızlık, ölüm ve yaralanma gibi durumlarda kullandırlar. buradaki görüntüler 15 gün içerisinde otomatik silinir. siz mahkemeye başvur, karar aldır, yetişemezsiniz. bunun yerine aracınıza araç içi kamera taktırabilirsiniz, çukurdan geçtiğinizde sağa çekip, telefonunuzdan görüntü alırsınız. bu daha kolay olur sizin için.
  • Beyfendi kimi kime dava ediyorsunuz.

    Sanki tr .ATATURKUN dedigi hayalini kurdugu muhasir medeniyet seviyesindeki ulkelerden biride.

    3.dunya ulkeleri seviyesinde ,diktatorlukle yonetilen bir cografya....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi hatta tazminat olarak o yolu komple size verirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gülebilirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Beyfendi kimi kime dava ediyorsunuz.

    Sanki tr .ATATURKUN dedigi hayalini kurdugu muhasir medeniyet seviyesindeki ulkelerden biride.

    3.dunya ulkeleri seviyesinde ,diktatorlukle yonetilen bir cografya....

    Dernek mi bu kuruyosun? Atatürk tek başına kurdu sanki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • julyan kullanıcısına yanıt
    Aynen beyfendi, dernek kuruyorum.Aslinda boyle basa boyle tras az bile.

    Iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki ama öncelikle derin bir uykuya yatmanız lazım nitekim anca rüyanızda sistemi sisteme şikayet edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.