Şimdi Ara

Yoklama Kaçağıyken Tecil (Eyül'e kadar Tecil alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2013 aöf işletme mezunuyum, mezuniyetten sonra askerlik şubesine gidip herhangir bie işlem yaptırmadım. Geçen hafta eve dünde çalıştığım işyerine askerlik şubesinden yoklama kaçağı olduğuma dair yazı geldi. Askere gitmek istemediğim için daha da tecil ettirmek istiyorum. Dün bir üniversiteyi aradım askerlik şubesinden durum gösteren belge alın gelin kaydınızı yapalım, öğrenci belgenizi veririz tecil yaptırırsınız dedi. Bu sabah askerlik şubesine gittim gerekli işlemi yapmak için ama internet bağlantılarında sorun olduğundan beklemen lazım dediler. Şu an bekliyorum.
    Yüksek lisansa şu an kayıt olursam tecil ettirebilirmiyim? Aynı durum başına gelen var mı?

    Bir gelişme olunca buradan yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTaLuA -- 21 Aralık 2016; 13:6:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Askerlikten kaçis yoktur kardeşim her vatansever genç erkegin basina gelecektir onurludur gururludur şereflidir Türk askeri olmak, yaşini bilmiyorum ama yaş ilerledikce daha da zorlanirsin o yuzden en erken sürede gitmeni tavsiye ederim sonra senden yaşca kucuk bir rutbeli cikar verdikleri emirlerin altinda ezilirsin.
  • Mezun olduktan sonra yoklamanı yaptırman gerekliydi istersende 2 yıl tecil hakkını kullanabilirdin. Yoklamanı yaptırmadığın için 2013 itibaren para cezası keserler.

    Yoklamanı yaparlar büyük ihtimalle Mayıs celp döneminde askere gidersin. Bu tarihe kadar askerliği ile ilgili sorun yoktur yazan belgeyi verir bu arada yüksek lisans kaydını yaptırır ve durumu askerlik şubesine bildirip tecil hakkından yararlanırsın.
  • Merhaba, işlemleri tamamladım. 30.09.2017 ye kadar askerlik yönünden sakınca yoktur diye kağıt verdiler. Yani kasım celbine uzattılar. Dün aile hekimine muayene olmak için verdikleri kağıtta mayıs yazıyordu. Bugün muayene oldum şubeye gittim ve kasım celbine sistem verdiğini eylül sonuna kadarda uygun bir tecil nedeni getirdiğin takdirde tecilin olur dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaTaLuA kullanıcısına yanıt
    Para cezası ?
  • Bağlı bulunduğum şubeden daha sonra gelir dediler. Bende hiç karıştırmadım daha, gelirse gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar.Benim de 30unda tecilim bitiyor ve su an gitmek istemiyorum.Kütügüme gore celp donemi agustos diyor tamam gidicem diyip agustosa okey desem o arada oss sınavı gırsem tecil edebilirmiyim?Tesekkurler
  • Merhaba,
    Yoklama yaptırdınmı, şu anki durumun nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaTaLuA kullanıcısına yanıt
    Yaptırmadım.Pazartesi şubeye gidip celp donemimi sormayı dusunuyorum
  • su an tecilliyim 30aralıkta biticek..
  • arkadaşlar bende yoklama kaçağıydım yakalandım ygs sınavı sonuçlanmıştı memur ver sonuçları tecilini uzatayım dedi müdür engel oldu uzatılmadı o halde e devlet üzerinden kayıt yaptırdım şu an öğrenciyim ama tecilim olmuyor kanunun 86. maddesini okuyorum bir beklenti içindeyse ve bu beklentiyi karşılamışsa suç teşkil etmez askerliği tecil edilir yazıyo ama askerlik şubesine gidiyorum kaçak olduğum için kayıt yaptırma hakkımın olmadığını tecil edemiceklerini söyliyorlar yardımcı olurmusunuz
  • ismail1281 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşım,
    Madem öyle bir kanun var ve sen kendin için o şekilde yorumluyorsan kanunun 86. maddesini çıkartıp tekrar askerlik şubesine gitmeni öneririm. Ayrıca gittiğinde orda yapmak istediğin işlem hakkında bir form hazırlıyorsun dilekçe niteliğinde. Ona da ilgili kanunun 86. maddesi uyarınca tecil ettirmek istiyorum yazarsan o doğrultuda işlemini yaparlar yapmasalar bile neden yapmadıklarını sana açıklarlar. Yine tatmin olmazsan ayrı bir dilekçe yazarsan yazılı cevap vermelerini sağlarsın. Böylelikle elinde yazılı kanıtın olur. Bunlardan önce dilersen de başka bir askerlik şubesine gidip yine şansını deneyebilirsin istersen.
  • naptın kardeş, askere gittin mi yoksa hala kaçak mısın :) benim gibi
  • Merhaba hocam, yok ağustosta yüksek lisansa yazıldım 2020 mayısa kadar tecil aldım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTaLuA

    Merhaba hocam, yok ağustosta yüksek lisansa yazıldım 2020 mayısa kadar tecil aldım :)
    Hocam merhaba, haziran sonunda tecilim bitiyor. İş durumundan dolayı bir şekilde ertelemem gerek. Yüksek lisansları araştırıyorum. Hangi zamana kadar yükseğe kayıt olmam gerekiyor biliyor musunuz? Haziran sonuna kadar askerlik ile ilgili işlem yaptırmasam kasım celbine kalırsın diyen de var ağustos diyende var.
  • Hocam haziranda bitse de okul erken tarihli kayıt belgesi verebilir. Ben 30 eylülde kayıt olmuştum ama 15 ağustos tarihli kayıt evrağı vermişti. O yüzden okul bulursan direk kayıt ol biryere tarih 5-10 gün geçsede kayıt olurken söylersin tarih ayarlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iş yerine kağıt kaç gün sonra geldi?
    Bir sonraki celp dönemine mi erteliyorlar kaçak olunca?
    Benim de haziranda bitiyor 30 Haziran'a kadar okuldan kağıt getir dedi (ya eylülde başlayacak okul ya da kayıt belgesi vs) siz hangi tarihte hangi okula kayıt oldunuz?
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.