Şimdi Ara

Yok Abi Olmuyo !! PSN KART SORUNU GİTTİKÇE BÜYÜYO... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
5
Favori
11.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta önce fifa 17 yi sanal kartımla sorunsuz aldım. adımda soyadımda türkçe karakterler var. önceki alımımda ekstre adresiyle girmiş olduğum adres bile çok farklıydı ama bilgisayardan kart ekleyerek makineden oyunu alabilmiştim. (bu işlem sonucu banka tarafından ps store alışverişe kapatılmış olabilir) bu defa alacakken sorun yaşadım. sürekli denedim olmayınca.
    1- adresi birebir aynı yaptım ------> olmadı
    2- adresteki noktalamaları kaldırdım ------> olmadı
    3- adresteki kısaltmaları açtım ------> olmadı
    4- konum kısmındaki adres ile kk adresi aynı yaptım ------> olmadı
    5- en son garanti müş. tems. aradım. karşı tarafın sistem tarafından bloke edilebildiğini söyledi. tekrar açılması için kartlarıma tekrar şifre tanımlattı. ertesi gün şifremi bankamatikten aktif ettim. tekrar denedim ------> olmadı
    6- tekrar bankayı aradım şifreyi sıfırladım ama olmadı dedim banka bizden çekim talebi gözükmüyor, satın almak istediğinizde satın alabileceksiniz dedi. bende tekrar tekrar denedim olmayınca banka karşı tarafı arayın çünkü sıfırlama işleminden sonra işlem gözükmüyor dedi. store dan yaptığım işlemler banka sistemine düşmüyormuş.
    7- sony aradım. müşteri temsilcisi telefon numaramdan kontrol ettiğinde çok fazla deneme yapıldığından dolayı hesabınız kilitlenmiş bu sebeple yaptığınız işlemler bankaya iletilmiyor dedi. 24 saat boyunca hiçbir işlem yapmadan bekleyin sonra kartınızı tekrar ekleyip denediğinizde olacak dedi.

    yarın olacak mı göreceğiz ama kafamda deli sorular.
    sony nin bu denli sorun çıkarması hesapların bir şekilde 3. şahısların eline geçme ihtimali. eğer böyle bir ihtimal varsa ki var o zaman

    ey sony;

    1- neden insanların kredi kartı bilgilerini kaydediyorsun, kaydetme herkes 3d security veya farklı yöntemlerle her defasında yeni alıyor gibi alsın geçsin
    2- pc den alabilmek için kişinin hesap girişi yapması gerekiyor. yetmiyor onay mesajı gönderiyor yetmiyor satın alma aşamasında seçersen tekrar şifre soruyor. yani hesabı ele geçirseler bile telefonu da ele geçirmeleri lazım. eğer 1. yöntemi yaparsan hesaba bir şekilde girseler bile kredi kartı bilgilerine ulaşamayacaklarından yine sıkıntı yaratmaz.
    3- cüzdan ne arkadaş ne alacaksan kk ile anında al işte


    edit : hakikaten 24 saat sonra kartı tekrar ekleyip denediğimde oldu. (pc den önce cüzdana ekledim yine pc den oyunu aldım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaysFather -- 15 Haziran 2017; 10:31:34 >




  • Ulan ne sistemmiş ve 5 farklı kart denedim burada yazanların hepsini denedim olmadı olmuyor oyun alamıyoruz ..... Yine aynı sorun var herkesde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde ayni sorun devam ediyordu enparaya gecip kurtuldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son oyun aldığımda hata vermişti. Sonra kütüphaneye baktım. Oyunlar eklenmiş. Tekrar oyun almaya çekiniyorum.
  • Ben de kendi yöntemimi söyliyeyim belki yardımı dokunur:

    Olay kesinlikle kart sahibinin adres bilgilerinin eşleşmemesi ile alakalı. Denemediğim yöntem kalmadı en son aşağıdaki şekilde çözdüm.

    1. Kullandığınız kartın mobil şubesine veya internet şubesine girip profil kısmından adres bilgilerinizi düzenleyin. Bu adresi not alın.
    2. PS Store üzerindeki eski kart bilgilerinizi silin.
    3. Yeni kart bilgilerini girerken Türkçe karakter kullanmayın. Not ettiğiniz adres bilgilerini yine Türkçe karakter kullanmadan girin.
    4. Kart bilgilerini girer girmez alım yapmayın. 1-2 gün bekleyin. Arka arkaya kart ekle çıkar, sil, almayı dene vs. yapınca yeni işlem yapmanıza bir süre izin vermiyor.
    5. 2 gün sonra sorunsuz bir şekilde oyun satın alabilirsiniz.
  • sterilsenfoni kullanıcısına yanıt
    2 gün önce 2 oyun aldım. Her zaman ki gibi yeni açtığım hesabı ps4 e girdim. Ps4 üzerinden storeye girip oyunu al dedim. Kredi kartı bilgilerini girdim. Adres kısmında doldurulması mecbur olan yerlere sadece ilçe yazıp il ve posta kodunu girdim. adres tam değil yani. Hiç bir sıkıntı çıkmadı bugüne kadar da hep böyle aldım. Ama bilgisayar üzerinden alımlarda sıkıntı oluyor arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adres madres değil 2 farklı hesabıma adres bilgilerini tıpatıp aynı girmeme rağmen birinde çalışırken diğerinde hata veriyor. tamamen şans yani. hata veriyorsa kartı kaldırıp tekrar eklemeyi deneyin ya da yeni hesap açıp onunla deneyin.
  • Karti girmeden once yeni actiginiz hesabi bir gun bekletin PS4unuze kurulu vaziyette.



    Deneyimlerime gore hesabi acip aninda karti girerek oyun almaya calismanin sorun cikarma ihtimali fazla oluyor. Bir kere sorun cikarsa bir sure o kartla baska islem yapamiyorsunuz psnde. O yuzden hesabi acin, ps4e kurun. Bir gun sonra karti ekleyip oyun almayi deneyin. Adres onemsiz. Posta kodunuz bulundugunuz sehir ile uyumlu olsun yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hesap açıp oyun aldım sorunsuz. Sonra 2 hesap daha açtım şimdi alamıyorum kaldılar öyle, günlerdir ne denesem olmadı. Hay senin yapacağın sistemin Sony

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri hizmetlerinin 15 gün yalanına kesinlikle inanmayın.. 2 gün deli gibi uğraştım ve satın alma yapabiliyorum artık çok rahat.. Tüm işlemleri bilgisayarda yaptım satın almayı ps4 üzerinden yapınca takır takır alışveriş oldu... Bilgisayar üzerinden psn hesabımdan kesinlikle alamadım.. Kayıt adresi fatura adresi olayları da şehir efsanesi.. Üstelik kredi kartı değil banka kartı kullanıyorum.. Müşteri hizmetleri kesinlikle banka kartı olmaz demişti.. Sony yaptığım alışverişin karşılığına banka hesabıma blokaj koyuyor.. Ben oyunu hemen indirebiliyorum.. Onlar parayı yaklaşık 2 ya da 3 gün sonra çekiyor hesaptan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık Adrese gerek yok ben açtığım tüm hesaplara sadece adres adres yazıp geçiyorum. Şehiri de sallayıp plakası kaçsa atıyorum İstanbul mu 34000 yapıyorum kabul ediyor. Ödemede garanti sanal hesabımı kullanırım. Ps4 üstünden kabul etmiyor ama web sayfadan girip oyunu alıyorum. Bu şekilde yaklaşık 40 oyun aldım ayrı hesaplara hiç sıkıntı yaşamadım. Buraya da yazayım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    2 hesap açıp oyun aldım sorunsuz. Sonra 2 hesap daha açtım şimdi alamıyorum kaldılar öyle, günlerdir ne denesem olmadı. Hay senin yapacağın sistemin Sony

    Sanal kart oluşturdum, cep telefonundan psn’ye kaydettim ps4’den alışverişi yaptım ve nihayet oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şu adrese bire bir aynısını yaz vs. iyice kafayı yemişsiniz.
    Her birine bir kelime bir şey yazıyorum boş kalmasın diye ve daha hiç sorun yaşamadım.

    mesela:

    izmir
    bornova

    şeklinde.

    Yapmanız gereken sadece türkçe karakter ve noktalama işareti kullanmamak.
  • hortlatıyorum ama geçerli kredi kartı girin diyor, 2 farklı kart denememe rağmen başaramadım harflerinde hepsi ingilizce, var mıdır bile eden ?
  • Ben sorunu bankanın müşteri hizmetlerini arayarak çözmüştüm.Tr bankalarında ps blokeli diyenler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AİGUN -- 4 Mayıs 2018; 21:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Sırf bu konu yüzünden canı yanmış biri olarak üye oldum ve bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardım edebilmek adına kesin çözümü paylaşmak istiyorum. Yapmanız gereken tek şey bankanızı arayıp kartınızı Mail-order işlemine açtırmanız gerekmektedir. Sonrasında sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabileceksiniz. Buna istinaden kesin çözüm olarak her ihtimale karşı adres bilgilerinizde türkçe karakter kullanmamanızı öneriyorum. Kart bilgilerini girerken kart sahibi isminde de aynı şekilde türkçe karakter kullanmamanızı tavsiye ederim. Birilerine yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi oyunlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesingo -- 6 Nisan 2020; 9:33:52 >
  • bu özürlü kurum yüzünden kanser oldum inatla kartı eklemiyor.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.