Şimdi Ara

Yoğun trafikte çarpma korkusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ay önce 100 km hızla giderken sağ şeritte önümdeki tır radarı görünce birden yavaşlamaya başladı. Benim takip mesafem 25/30 metre civarındaydı. rahatça 60 lara düştüm ama arkamdan gelen servis minibüsü ben yavaşlayınca çat diye geldi vurdu. Ani durmadım yavaşladım sadece. Neyse adam indi neden yavaşlıyon falan çene yaparken sende takip mesafesine dikkat et arabanın dibinden gelme arkadan vuran suçludur diyerek tutanağı tuttuk adamda kabul etti o işi hallettik.

    Bu aralar bende de ışıklara falan gelirken ya da yoğun akıcı trafikte ya birine vurursam ya gereksiz fren yapıp yine biri gelir vurur korkusu oluştu. O gün gereksiz yapmadım freni tır bayağı hızlıydı
    5 senedir aktif olarak kullanıyorum aracı. Bi 160 bin km falan yaptım. Neredeyse tamamı da şehir içi hep ama bu kazadan sonra korku oluştu bende.
    Sormak istediğim şu ; mesela ankara-kırıkkale yolundayım(buranın yoğunluğu çok olduğu için burayı dedim) orta şeritte 100-110 la giderken 50metre ilerde bi araç 80 le ilerliyo. Soldan araçlar geliyo sollayamam arkamdanda gelenler var misal. Arkamdan gelen biri bana çarpmasın diye freni ne zaman yapmaya başlayım. Bu servisçi bana böyle bi şüphe düşürdü. Herif zaten fren falan yapmadı geldi vurdu direk. Tampon, bagaj kapağı falan hep değişecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Böyle birşey yok.Fren yaparken arkadakini düşünerek fren yapmayın,kendi canınızı düşünerek yapın,arkadaki düşünsün.Gerektiği yerde gerekli freni yapın,takip mesafenizi koruyun.Arkadaki adamı çok düşünürseniz bu seger size çarpan minibüşçü gibi olabilir sonunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bende ondan korkuyorum gidip birine çarparsam diye. Ben öndeki aracın tampona yapışmıyorum ama trafikte hep dibime yapışık geliyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkamızdaki araç dalgınsa ona pek yapabileceğimiz birşey yok malesef.



    Trafik içinde frenlerken mümkün olduğunca yumuşak fren yapmak gerekir eğer öndeki araçla takip mesafesine uyuluyorsa. Ani frenler, panikle yapılan frenler arkadaki sürücüyü çok korkutuyor ve duramayacağını düşünmesine sebep oluyor.



    Baktınız ani fren kaçınılmaz o zaman hızlıca birkaç sefer dörtlü sinyali yakıp kapatmak arkadaki sürücüye dikkatli olması gerektiği mesajını verecektir.



    Korkuyu da zamanla atlatırsın kafaya takılacak şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bu servisçi çarpana kadar böyle bi korku yoktu ama kazadan sonra evhamlanmaya başladım. Dediğiniz gibi yumuşak frenle dururum ışıklara gelince hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte hep acemi olduğunuzu, çevrenizdekilerin sizden daha acemi olduğunu düşünerek hareket edin ( Daha geçen hafta akan trafikte arkası kapalı minibüs arıza yapmış yolun ortasında kalmış uyarı olarak, kirli sarı bir çuval koymuş. Her gören o çuval sayesinde arıza olduğunu anlayacak, kafaya bak!) Takip mesafesini koruyun, arkadaşın dediği gibi kontrol dışı durumda dörtlüler ile arkadakini uyarın. Tabi anlarsa! Kimin ne olduğu, ne kadar bilgili olduğu alnında yazmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.